banner564

Evde saç nasıl boyanır? 

Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerimizde kaldığımız bugünlerde kişisel bakımımızı kendimiz yapmamız gerekiyor. Bu bağlamda saçlarımızı boyamak bize düşüyor. Öncelikle renk seçerken bilmeniz gereken husus, çoğu boyanın kutudaki renkten daha koyu olduğudur. Örneğin; "Ne güzel bir kahverengi bu" düşüncesiyle aldığınız boyayla saçlarınızı boyadıktan sonra, aynada kendinizi görüp şok geçirebilirsiniz. Bu yüzden ya düşündüğünüzden bir ton açık bir boya tercih edin ya da o rengi elde edeceğinizi düşündüğünüz iki rengi korkmadan karıştırın. 
Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise; boyaların üzerinde gösterilen "saç renginiz ve boyandıktan sonra alacağı renk" tablosunda, doğal (yani boyasız) saç renklerinin baz alındığıdır. Açık renge boyalı bir saçı, koyu bir renkle kapatmak mümkündür, ama tam tersi asla mümkün değildir.  Çünkü boya boyayı açmaz. Kızıl ve siyah dönüşü zor iki renktir. Bu renkleri en az beş yıl kullanacaksanız tercih edin Üç gün sonra "ben bu renkten sıkıldım hadi değiştireyim" derseniz değiştiremezsiniz. Diyelim ki; saçınızı boyadığınız renkten hiç hoşnut kalmadınız ve o rengi ancak koyu renk bir boyayla kapatabilecek durumdasınız, tercihiniz kahverengi olsun. Biliniz ki, en koyu kahverenginin dönüşü bile siyahtan daha kolaydır.
Boya sırasında gereken malzemeler
•    Bir adet fırça,
•    Boyayı karıştırabileceğiniz bir kase,
•    Tarak,
•    Toka,
•    Eldiven,
•    Gözden çıkardığınız ve bundan sonra saçlarınızı boyarken kullanacağınız kıyafet.
Boyayı hazırlayıp saça sürülecek hale getirdikten sonra, saçlarınızı tarayın ve ortadan ayırın. Fırçayı saç dibinden aşağı doğru çekerek boyayı sürün. Alnınızdan başlayıp, kafanızın arkasına kadar ayrılan saç çizgisini boylu boyunca boyadıktan sonra, tarakla saçı tekrar ayırın ve aynı işlemi oraya da uygulayın (boyama aşamasında boyayı saça öyle gelişi güzel sürmez de, önce saç diplerini sonra da saçın geri kalanını boyarsanız, arada boyanmamış yerler, tam kapanmamış beyazlar, ton farklılıkları gibi durumlarla karşılaşmazsınız). Böyle şerit şerit ayırarak saçınızın üst kısımlarını komple boyadıktan sonra, enseden başlayarak ve bu kez saçı tarakla yatay olarak ayırarak arka dipleri de aynı şekilde boyayın. Saç diplerinizi tamamen boyadıktan sonra, saçınızı güzelce tarayın ki boya saçınıza iyice yayılsın ve sürülmeyen ya da az sürülen yerler varsa, oralara da boya bulaşsın. Saçınızın geri kalanını tutam tutam ayırarak boyayı boylu boyunca sürün. Kuru bir yer kalmamasına dikkat edin. Boyayı saçın tamamına sürdükten sonra son kez tarayın. Saçlarınızı boyayıp topladıktan sonra ıslak mendille boya değen yerleri silin.
Evde saç boyama yöntemleri
Boyaların geneli içerisinde kimyasal maddelerin bulunduğu ve renklendiricilerin ilave edildiği maddelerdir. Saç boyamanın en zor yönü de belki burada kendini gösterir. Çünkü saçlarınızı boyarken yüzünüze bulaşması durumu söz konusu olabilir, alerjiye neden olabilir.

Nemlendirici krem kullanın
Evde saç boyarken en sık karşılaşabileceğiniz problemlerden biri, boyanın yüzünüze bulaşması olacaktır. Bu durumun önüne geçmek aslında çok kolay. Günlük cilt bakımı için kullandığınız nemlendirici krem işinizi görmeye yetecektir. Yani boyama işlemine başlamadan önce yüzünüze nemlendirici krem sürün.
Cildinizin boyaya alerji olup olmadığını anlayın
Saçlarınızı boyarken karşılaşabileceğiniz sorunlardan biri de cildinizin alerji yapabilmesi durumudur. Bunu anlayabilmek için boyadan biraz alarak kulak arkanıza uygulayın. 15 dakika kadar bekleyin. Eğer cildinizin boyaya karşı alerjisi varsa kaşıntı ve kızarıklık gibi durumlar kendini göstermeye başlayacaktır. Böyle bir durumda saçlarınızı boyamaktan vazgeçmelisiniz.
Saçlarınızı kirliyken boyayın
Normalde temiz saçlar daha güzel ve daha canlı görünür ama boyama işi tam aksine işler. Saç boyasında kimyasal madde olduğu için saçlarınız temizken boyadığınızda gözeneklerin açık olması, saç diplerinizin yanmasına neden olur. Bu yüzden saçlarınız kirli iken boyama işlemini yapmanız canınızın yanmasını engelleyecektir.
Saç boyasının kutusunu kullanmayın
Satın aldığınız saç boyası hazır bir kutu içerisinde gelir. İşiniz acele olabilir ama biraz sabır ve zaman ayırmanız gerektiğini unutmayın. Satın aldığınız saç boyasını uygun bir kaba koyduktan sonra işlem yapmanız hem daha rahat hareket etmenizi sağlar hem de istediğiniz sonuçları almanızı kolaylaştırır. 
Bekleme süresine dikkat edin
Her saç boyasının kalitesi farklıdır ve saçlara tam nüfus edebilmesi için de beklenmesi gereken süreler değişir. Bu yüzden saçlarınızı boyadıktan sonra kısa sürede saçlarınızı yıkamayın. Saç boyası kutusunun üzerinde ne kadar beklemeniz gerektiğini yazan bir alan vardır. Buna riayet ederek hareket etmeniz, sonuçların daha iyi olmasını sağlayacaktır. 
Saçlarınızı yıkarken dikkat edin
Saçlarınızı kurallara uygun şekilde boyattınız ve istediğiniz gibi bir sonuç alabileceğinizi düşünüyorsanız, saçlarınızı yıkamaya geçebilirsiniz. Ama bunu yaparken doğru yıkama teknikleri ile saçlarınızı yıkamanız gerektiğini unutmayın. Sert hareketler, fırçalı taraklar gibi saç boyasına ve saçlara zarar verecek aletler kullanmaktan uzak durun. Saçlarınızın tamamen temizlenmesi için yumuşak dokunuşlarla şampuanınızı birleştirerek işlem yapın.

YORUM EKLE

banner608

banner473