banner564

Evimi seviyorum

 Haftayı farklı galibiyetlerle tamamlayan iki takım dün Güzelyurt’ta karşılaştı. Baf ülkü Yurdu Binatlı’yı, Gönyeli ise Doğan Türk Birliği’ni mağlup etmişti.

Baf Ülkü Yurdu gençleri ve takımdaki diğer tecrübeli oyuncuları ile kendi evindeki maçları farklı kazanmasını biliyor. Maça da rakibine oranla çok daha iyi başlamıştı. İlerideki Joseph, soldaki Azat, defanstaki Lawal ve orta alandaki Ahmet çok iyi ileri yaptılar. Kaptan Erdinç yaşına rağmen takımını özellikle geriden yönetmekte mükemmel işler yaptı.
Kanatlardan getirdiği toplarla hep gol aradılar. Golden önce de golün sinyalini vermişlerdi. Son haftaların başarılı adamı Azat’ın golü ile öne geçtiler.
Rakip kalede sürekli gol ararlarken rakiplerine pozisyon vermemeleri de ayrı bir başarıydı. İlk yarıda penaltı ve Joseph ile attıkları golün iptal edilmesine uzun süre itiraz ettiler. Özellikle tribünler iptal edilen gole çok uzun süre tepki gösterdiler.
İkinci yarıda zaman zaman oyunu istedikleri gibi oynamadılar. Ancak bu devrenin başında buldukları gol onları fazlasıyla rahatlattı. Rakibinin bu gole cevabı erken olsa da bir gol daha bularak Gönyeli’nin umutlarını tamamen kırmayı bildi. 
Maçın son bölümünde hem skoru korumak hem de rakibinin üzerine gelmesinden ani ataklarla gol aramayı düşünerek geriye çekilince etkisizde olsa pozisyonlar verdiler. 
Her şeye rağmen maçı kazanmak isteyen ve bunun için yapılması gerekenleri yapan kazandı.
Gönyeli maça ürkek başladı. Doğan maçının morali ile daha etkili ve rakip kalede pozisyonlar arayan bir takım bekliyorduk.
Ancak ilk yarıda ilk etkili şutlarını 30’ncu dakikada atabildiler. Kaleci Erdoğan’ı rahatsız edecek atakları neredeyse yoktu. Son dakikada Talat’ın duran toptan bir şutu vardı. Gol ümitlerini tamamen J. Okoli’ye bağlamışlardı. Ancak J. Okoli ilk devrede adeta sahada gezindi durdu.
Gönyeli akan oyunda fazla etkili oldu diyemeyiz. Buldukları golü de duran toptan buldular. Maçın sonlarında rakibinin de geriye çekilmesi ile topa daha fazla sahip oldukları görünmesine rağmen sonuç alıcı atakları yoktu. Sabri ve Raif kardeşlere de oynama alanı bırakılmayınca onlar da etkili olamadı.  
Yedek kulübesi Gönyeli’nin en büyük sıkıntılarından biri olacak gibi görünüyor.

YORUM EKLE

banner471

banner474