banner564

Farkımız 100 fırın ekmek

Güney Kıbrıs ikinci liginde Otellos Athienou ile Ayia Napa takımları arasında cumartesi günü oynanan karşılaşmada Ayia Napa Kulüp Başkanı Demetris Masias ile hakem Andreas Constantinou’nun anlaşarak şike yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturmayı başlatmakla da kalmadı üç gün olmadan sonuçlandırarak polise şikayette bulunarak ilgili iki kişiyi tutuklattı.
Yani cumartesi günü oynanan maçın ardından pazar ve pazartesi soruşturma tamamlandı Salı günü ise tutuklama gerçekleştirildi.
Peki şimdi bize ne diyenleriniz olacak... E doğru bize ne... 
Ama şöyle bir hatırlayalım.
Tarihler 5 yıl öncesini, Mayıs 2015’i gösterdiğinde Serdarlı ile Çetinkaya arasında play-out maçı oynanıyordu. Serdarlı yendiği takdirde kümede kalacak Çetinkaya ise küme düşecekti. 
Serdarlı 18 puanda Çetinkaya ise 13 puandaydı.
Çetinkaya bugüne kadar küme düşmeyen tek takım unvanı ile liglerde yer almaya devam etmek için bu maçı mutlaka kazanması hatta ve hatta mucizeleri de yaratması lazımdı. 
Bu maçta Serdarlı 4 sarı kartlı Hasan Bahtıkara’yı ilk devrede oynatmış ve maçın düşmesine neden olacak bir harekette bulunmuştu. Maçın düşeceği bahanesiyle ikinci bir hata ile Serdarlı takımı ikinci devre maça çıkmayarak talimat gereği 3 puanı da silinmişti. 
Yani 18 puanlı Serdarlı (Yenmesi halinde 21 puana yükselip ligde kalacaktı) hem hükmen mağlup sayıldı hem de -3 puan cezası ile puanı 15’e indirildi.
Çetinkaya ise 13 puanla hükmen galibiyet alarak puanını 16’ya çıkararak ligde kalmıştı.
Bu bir hatırlatma.
Bu senaryonun üzerine çok şeyler yazıldı. İfadeler alındı. Ama olay polislik olmadı. Çünkü işin içinde şike yoktu. (Herkes işin içinde şike olduğuna dair kanaat verse de resmi olarak şike yapıldığı ispatlanamadı).  
O dönemde bazı bilgilerin doğruluğunun araştırılması kısa zaman içinde yapılmış olsaydı bu olayın şike olup olmadığı da ortaya çıkacaktı. 
Bazı bilgilerimden dolayı o dönemde ben de soruşturmaya ifade vermek için çağrılan birisi olarak bu olayın şike olmadığına inanmadım. 
Üzerinden 5 yıl geçti. Bu hafta sonu oynanan ve salı günü de tutuklamalar yapan Rum polisinin haberini okuyunca farkımızı anladım. 
(Kıbrıs deyimiyle – biz daha 100 fırın ekmek isterik). 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat Köseoğl
Nihat Köseoğl - 4 yıl Önce

Şike olduğu açık.Müslümanlıkta yalan söylemek haramHem de cehennemlik bir günah.Fakat toplumda ayağını kaldırarak yemin edersen yemin sayılmaz gibi yanlış yolumu yozlaştırıcı,toplumun ahlak yapısını çökertilip yanlış algılar oluşturuldu.Şikeyimiş,rüşetmiş,adam kayıma...gibi çok önemli olaylar dahi önemsemez oldu.

banner608

banner473