banner564

Fatura!

Türkiye’nin Suriye topraklarında başlatmış olduğu harekâtın bu denli kısa süreceğini kimseler düşünmüyordu.
Belki on beş gün, belki bir ay! 
Savaşın kötülükleri üzerine yüzlerce, binlerce kitap yazılabilir ama çoğu zaman savaş, patlamak üzere olan apandisitin, kalpte tıkalı olan damarların sağlıklı hale gelebilmesi için vurulmuş neşterdir!
Binlerce teröristin at koşturduğu topraklarda 600’ünün itlaf edilmiş olması neyi değiştirecek?
Vücuttaki cerahat akıtılmadıktan sonra bölgeye huzur mu gelecek?
Kürtlerin (PYD) yaklaşık sekiz yıldan beridir kontrollerindeki toprakları ateşkes karşılığında terk etmesinin arkasında bir şeyler var diye düşünmekteyim.
ABD ve Türkiye süreli bile olsa karar verdiler, ateşkes sağlandı.
Bölge üzerinde emelleri olan ABD dışındaki Rusya’nın, İran’ın hatta Sedat’ın şimdilik kaydıyla Türkiye’nin müdahalesinin durdurulması karşısında acaba tutumları ne olacak?
Bir tarafta Rusya himayesindeki Esad’ın Suriye’si, diğer tarafta ABD’nin arka çıktığı PKK’nın uzantısı PYD ve de IŞİD.
Hangi söz verilirse verilsin, oluşturulan ara bölgedeki asayişi ve de kontrolleri uzun sürelerle Suriye’nin sürdürebileceğini düşünmek sağlıklı değil. 
Esad’ın Suriye’sine güvenmek hiç doğru değil! 
Bu da gösteriyor ki Türkiye’nin gözü, kulağı bölge üzerinden eksilmemelidir. Bir süre sonra dağda, bayırda hatta meskun mahalde terörist kovalama devam edecektir!
Öyleyse ne değişti? 
Üç milyon Suriye göçmeni geri gönderilecek mi? Bunların rehabilitasyonu Esad tarafından karşılanabilecek mi?
Güzel olan taraf ne biliyor musunuz?
Süreli bile olsa ateşkesle savaş durdu, ölümler bir süreliğine bile olsa sona erdi.
             ***
Gelelim bize! 

Türkiye’nin Suriye topraklarında haklı nedenlerle başlatmış olduğu “Barış Pınarı” için sarf edilen sözler, devrilen çamlar, takınılan tavırlar, ortaya dökülen düşmanlıklar, yüzümüze, gözümüze bulaştırmalar yaşanmamış addedilecek mi?
Kıbrıs’ta bugün sükûnet söz konusu ise, bir devlet yapısı tesis edilmiş ise, zorluklara ve sıkıntılara rağmen devlet maliyesi işleyebiliyorsa bunların tamamı Türkiye sayesindedir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye haklı nedenlerle yapılan askeri müdahaleye, KKTC’den çıkan aykırı açıklamaları görmezden gelerek hiçbir şey olmamış gibi davranabilecek mi?
Süreç içinde bunun bir bedeli olacağı kesin. İnşallah yükseklerde olan karmaşadan çimler ezilmekle karşı karşıya kalmaz!

YORUM EKLE

banner608

banner474