banner564

Fazla zorlanmadı

   Uzun bir aradan sonra tekrar başlayan Süper Lig’de sezonu istediği gibi tamamlayamayan Baf Ülkü Yurdu ile bu sezon Süper Lig’e yükselen Düzkaya karşı karşıya geldi.

  Her iki takımın da bu sezon adına neler yapabilecekleri de sporseverler tarafından merak ediliyordu. Baf Ülkü Yurdu’nda özellikle yabancılar tamamen değişmişti. Düzkaya takımı da 3 yeni yabancısı ile kadrosunu güçlendirmişti.
   Maça neredeyse golle başlayan Düzkaya oldu ve penaltıdan da olsa öne geçti. Baf Ülkü Yurdu ise geriye düşmesine rağmen çabuk toparlandı ve rakibinin hatalarını affetmeyerek farklı bir galibiyet almasını bildi.
  Ev sahibi çok genç bir takım oluşturdu. Ancak özellikle ilerideki 2 yabancısının bu maçtaki performansları ile ileride takımlarına çok daha fazla katkı koyacaklarını gösterdiler. Defansta oynayan yabancı oyuncu David, sakin oyunu ile dikkat çekti. Tabi ki rakip takımın onları neredeyse hiç zorlamadığını da belirtmemiz gerekir. 
  Genç oyuncular ilerleyen haftalarda çok daha etkili takımlar karşısında neler yapabileceklerini ve bu yükü ne kadar kaldırabileceklerini de göreceğiz.
   Takımdaki yeni transfer Yankı 2 gol ve 1 asistle oynayarak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Aynı şekilde ilerideki Evanya da 2 gol atarken diğer yabancı oyuncu Adeola ile biraz daha anlaşarak oynarlarsa daha çok gol atabilecekler.
  Özellikle ilk yarıda sağ taraftan başta Yankı ile olmak üzere iyi ataklar geliştirdiler ve bunun karşılığını da aldılar. İlk yarı biterken buldukları 3’üncü gol onların bu maçı kazanmalarındaki en önemli gol oldu.
  Hatay kardeşler, Yankı ve Avenya’nın alınan bu galibiyetteki paylarının çok olduğunu söyleyebiliriz. Maçta kendi adlarına 2 topun da direkten döndüğünü de belirtmemiz gerekir.
  Yine de Baf Ülkü Yurdu bu maçtaki skora aldanmamalı. Çünkü her takım Düzkaya kadar hatalı oynamayacak.
  Düzkaya adına bu maçta söyleyecek fazla bir şey yok. Ligin yeni takımının bu ligin ağırlığını ne kadar kaldırabileceği merak ediliyordu. Ancak maçın başında öne geçmelerine rağmen geriye kalan dakikalarda çok hata yaptılar ve bunun karşılığını da çok pahalı ödediler. 
  Defansta yapılan hatalar, rakibe verilen boş alanlar çok fazla oldu. Kendi sol taraflarından rakiplerine çok fazla atak şansı verdiler. Rakip takımın ilerideki 2 hareketli yabancısına da oynayacakları boş alanlar bıraktılar.
  İlk yarı tamamlanırken kalesinde gördüğü 3’üncü golde neredeyse golü atan oyuncuyu tün defans seyretti. Yedikleri bu gol onların ikinci yarı adına tüm ümitlerini bitiren gol oldu.
  Yeni transferler Sabri ve Raif kardeşler de beklenenin çok uzağında kaldılar. Yabancı oyuncuları da sahada hiç yoktular. Defanstaki Bello da yaptığı gereksiz penaltı yanında hataları da çoktu.
  Penaltıdan golü atan İsmael o dakikadan sonra adeta kayboldu. Düzkaya’nın bu maçta ortaya koyduğu oyunu çok çabuk terk etmesi gerekir. Yoksa sezon başı olmasına rağmen tünelin ucundaki ışığı çok erken görebilir. 

YORUM EKLE

banner471

banner473