banner564

Federasyon ne kadar tarafsız?

Çelen OBEN
Çok uzun zamandır köşe yazısı yazmadım. Belli sebeplerim vardı kendime göre... Yazmayacağım dedim... Ama artık bişeyleri de dile getirmek gerekli. Futbolda Serdarlı konusunda çok çalkantılı süreçler oldu. 4 sarı kartlı oyuncu oynatıldı. Maçtan çekildi. Kümeden düştü. Ligden atıldı. Maçla ilgili çeşitli bin türlü şike söylentileri ortaya atıldı. Bir takım bulgular ortaya çıktı ancak yeterince üzerine gidilmedi. Hasıraltı edildi. Federasyon araştırma komitesi kurdu. Bildiklerimizi anlatalım dedik. Komisyona davet edildik ancak dinlenmeden “Daha sonra arayacağız” denildi. Ne arayan oldu ne de soran. Bildiğim bazı önemli konular vardı. Kimlerin hangi otelde, kimlerle, hangi gün, öğleyin buluştuğu konusunda önemli görgü tanıkları var. Kanıt yok elbet. Ancak o günlerde polis ile işbirliği yapılmış olsaydı ilgili otelin kamera kayıtlarıyla bu tespit edilebilirdi. Komisyon bunun üzerine gitmedi. “Önemli bulmadı” heralde. Kayda değer değildi komisyona göre. Ve komisyon, “Şikeye dair bulgu yok” diyerek açıklama yaptı. Bulgu olarak bir şeye rastlanılmadı belki. Herkes “temiz”e çıktı yasal olarak. Peki ya vicdanlarda? Önemli olan “Vicdan”larda temize çıkmaktır.
Serdarlı hakkını aramak için her şeyi göze alarak Yüksek İdare Mahkemesi’ne gitti. Federasyon da Tüzük gereği Serdarlı’yı haklı olarak ligden ihraç etti.
Etik mi? 
Ancak, Çetinkaya’nın taraf olduğu ve sürekli olarak adının geçtiği bir davaya Çetinkaya’da yöneticilik yapmış hatta başkanlık yapmış bir avukatı Federasyon olarak seçmek ne kadar etik? Bu Federasyonun bu süreçteki tarafsızlığını yok ediyor. Elbette meslek anlamında herkes işini doğru yapacak. Ancak “tarafsız” bir federasyon kendi hukukçularını seçerken daha titiz davranmalı. 
Çetinkaya neye taraf? 
Anlamadığım bir diğer konu da Çetinkaya’nın neye taraf olduğu... Serdarlı, Futbol Federasyonu’nu kendisine savunma hakkı vermediği için mahkemeye verdi. Ve mahkeme de bu konu üzerinde kararını verecek. Çetinkaya’nın bu sonuçtan etkilenecek olmasının mahkeme ile alakasını anlamış da değilim. Çetinkaya mahkemede neyi savunacak ki? “Şike yok” demiş federasyon. Konu kapanmış zaten. Olay artık Serdarlı ile Federasyon arasında... Çetinkaya Federasyonu mu savunacak? Federasyon doğru yaptı mı diyecek? Yoksa “Aman ha federasyonu haksız bulmayın da biz etkilenmeyelim?” mi diyecek. O zaman karardan etkilenecek olan Gençlik Gücü ve Ortaköy kulüplerinin de avukatları gitsin mahkemeye... Serdarlı’nın haklı bulunması durumunda onlar da etkilenecek çünkü. 
Bu konu 16 Ağustos’ta da çözülemeyecek o kesin. Ancak mahkeme sonunda Serdarlı’nın haklı bulunması durumunda ülke futbolunda çok ciddi sıkıntılar yaşanacağı da bir gerçek. 
YORUM EKLE

banner471

banner473