banner564

Fenerbahçe ve bizim hükümet...

Ne kadarda birbirlerine çok benziyorlar hiç fark ettiniz mi? Aslında ikisinden de “umut” yok. Diyorsunuz ki  “bu hafta bu iş biter” ama öyle olmuyor işte, bir son dakika golü ile yeniden umutları bir sonraki haftaya bırakmasını becerebiliyor Fenerbahçe.
Bizim Hükümet, Fener’den farksız mı?
Diyorsunuz ki “bu hafta tamam, kesin dağılacaklar” hop son dakika bir şey oluyor ve gelecek haftaya kalır. Öyle diye diye Fener gibi gidiyor bizim hükümet de.
Yapması gereken en basit işleri mesela yapmıyor. Fener de yenmesi gereken takımları yenemiyor. Yapılması zor olan şeyleri bir son dakika hamlesi ile becerebiliyor hükümet, Fener 10 kişi falan kalsa da son dakika golü ile derbilerden yenilgisiz çıkmayı becerebiliyor.
İşin özeti, aslında Fener de hükümet de iyi değil. Bunu kendileri de rakipleri de iyi biliyor. Ama bir şekilde ikisi de ayakta durmayı becerebiliyor. Şansları devam ettiği sürece tabi... 

Yaşasın 1 Mayıs Mangal Bayramı
Her konuyu olduğu gibi bu konuyu da abartıp şov malzemesi haline dönüştürebilmiş güzel ülkemizin güzel insanları.  1 Mayıs’ta iki tane marketi kapattırmanın “başarı” sayıldığı KKTC’de 1 Mayıs günü yine birçok yerden dumanlar gökyüzünü selamlayacak ve geleneksel hale getirdiğimiz “1 Mayıs mangal ve kebap bayramını” milletçe kutlayacağız.
Daha 1 Mayıs gelmeden klasik tartışma başladı, bu bayram her yer kapalı olacak, işçiler çalışmayacak falan filan. Oysa  çalışmayacak olanlar market çalışanları olacak. Geriye kalan herkes işinde gücünde olacak.
Örneğin basın çalışıyor olacak 1 Mayıs’ta.  (Ben bakana destek olsun diye o gün program yapmayacağım) Kasaplar çalışıyor olacak,  restoranlar ve diğer yerler de açık olacak. 
Ee 1 Mayıs’ta sadece market çalışanları mı izin yapmış olacak. Eğer sadece onlar içinse bugün adını değiştirelim 1 Mayıs’ın... 

Töre’den mesaj var
Geçtiğimiz günlerde baypas ameliyatı olan Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Zorlu Töre ile dün telefonda kısa bir görüşme gerçekleştirdik. 
Öncelikle ses tonundan çok iyi olduğu anlaşılıyor Zorlu Töre’nin. Yarın ameliyat dikişleri alınacakmış ve evde bir 10 gün daha istirahat etmesini istemiş doktorlar. 
Töre, “10 gün sonra sahalara döneceğim ve Cumhurbaşkanlığı aday adaylığım konusunda kaldığım yerden devam edeceğim” mesajı gönderdi. Bu konuda ki her fikre açık olduğunu söyleyen Töre, “Nasıl ki milletvekili sıralamasını partimizin üyeleri yapıyor, bence bu konuyu da üyemize soralım ve aday olmak isteyen diğer arkadaşlarımızla yarışalım” diyor. 

 Altın kural
Anladık Türkiye’den para geleceği falan yok. Anladık bütçeyi denkleştirebilmek için kesinti falan yapmak zorundasınız. Ama bu işlerde altın kural bellidir.
Önce tepeden başlayacaksın kesmeye. Eğer bunun tam tersini yaparsan tutmaz, halk kabul etmez. Hazır ek bütçe falan gündemdeyken bir kez daha hatırlatalım istedik. 
Eğer kemerlerimizi sıkmamızı istiyorsanız bunun devletin en tepesinden en aşağıya doğru olması gerekir. 

MESAJLAR

Zeki ÇELER: Valla ben onu bunu bilmem, sırf size destek çıkayım diye 
1 Mayıs’ta canlı yayın yapmayacağım kanalda. Eh artık böylesine bir destekten sonra kıymetimi bilen bilsin. 

Serdar DENKTAŞ: Partinizin geleneksel hale gelen 1 Mayıs pikniği için yine Boğaz’da buluşacakmışız. Bu defa gelirken yanımda tavla da getireceğim. Şöyle hazır meydanı da bulmuş iken... 

Güvenç CANTAŞ: Bir yıldır ortalarda gözükmüyorsunuz, bakalım 
1 Mayıs’ta piknik alanındaki yerinizi alacakmısınız? O gün en çok da sizi merak edeceğim için uğrayacağım alana. 

Türel Özer ÖKSÜZOĞLU: Paşaköy'de düzenlenen şölen nasıl geçti? Zannedersem bütün akrabaları ve hemşerileri bu vasıta ile görmüş oldunuz. Bu arada şölende Adana mutfağından eserler var mıydı? 

Turgay DENİZ:  Kıbrıs Türk Esnaf ve Zaanatkarlar Odası’nın yeni yasasının yeni mi farkına vardınız? Ooo atı alan Üsküdar’ı geçti başkan. Bence biraz geriden geliyorsunuz bu işlerde. 

Ziya ÖZTÜRKLER: Sakarya'da konferans vermişsiniz ve bu kenti gezmişsiniz. Nasıl beğendiniz mi Sakarya’yı? Sakarya’nın ulusal düzeyde tanınmış en önemli yemeği “Islama Köftesinin tadına da baktınız mı? 

Filiz BESİM: Sinek değil uçan yarasalar mübarekler. Bence bu konuda acil durum ilan edilmeli ve belediyeler ile bakanlık ortak mücadele başlatmalı. Yakında iç isyan bile çıkabilir bu sinekler yüzünden.  

Talip SANCAR: Hafta sonu boş durmayıp köyde zeytinleri çapalamışsınız. Allah zaten boş duranı sevmezmiş. Bu sene zeytinlerde mahsul durumu da gayet verimliymiş.  

Biray HAMZAOĞULLARI:  Arabanın ön camına yapışan Garavolli ile Karpaz’dan meclise, meclisten Karpaz’a gidip gelmek büyük başarı. Üç beş arkadaş aramızda para toplayalım da şu arabayı bir yıkamaya verelim.  

Mustafa AKINCI: Festival döneminin başlaması ile birlikte artık memleketin dört bir yanında başımızı nere çevirsek sizi görüyoruz. Bir gün Yeşilırmak’ta bir gün Dipkarpaz’da. 

Tufan ERHÜRMAN:  Dün Turnalar köyünde düzenlenen 4. kırsal köy etkinliğine katılmışsınız. Eğer ana yollar yapılmaz ise yakında tüm memleket köy kırsalı gibi olacak zaten. 

İnanç ÖZBİRİM:  Riverside Tatil Köyü olarak bu yılda Kıbrıs Geceleri yapmaya devam edeceğinizi büyük bir memnuniyetle öğrendik. Hem yerel tatlar hem de oyunları ile büyük beğeni toplayacağına inanıyoruz. 

Erhan ARIKLI: Şu sizin reklamları hazırlayan arkadaşları ufaktan bir uyarın. Zira parti reklamlarındaki çocuklar hem sarışın ve mavi gözlü. Tamam, sizin içinizde de var ama bu kadar çok değil.  

Mehmet ÇAKICI: Lapta’da ki hastane için artık geri sayıma başlamışsınız. Bu arada hastane için morg bile satın almışsınız. Neyse çok güzel bir tesis haline gelmiş yine hastaneniz. 

Fikri TOROS: Turnalar köyünde Muhtar Osman Kırçiçek’in öğle yemeğine hayran kalmışsınız. Muhtar bu işi iyi biliyor demek ki. Siyasetçinin de kalbine giden yol mideden geçiyor.  

YORUM EKLE

banner471

banner473