banner564

Filmin sonu belli değil mi?

   Kuzey Kıbrıs’ın siyasileri yıllardan beri Elektrik Kurumu, Telekomünikasyon Dairesi, Kooperatif Merkez Bankası, Kalkınma Bankası ve Toprak Ürünleri Kurumu’nu tartışıyor…
   Sonuç; sıfıra sıfır elde sıfır…
   Sol partiler başından beri özelleştirmeye karşı çıkıyor…
   Sağdakiler ise ‘ne şiş yansın ne de kebap’ misali, kendilerine göre bir isim bulup ‘özerkleşme’ mesajı veriyor…
   Ama bir türlü bunu da yapamıyor…
   Yıllar geçtikçe tüm kamu kuruluşları batma noktasına geliyor…
  KTHY, Turizm İşletmeleri ve Sanayi Holding’ten sonra sıranın Telekomünikasyon ve Elektrik Kurumu’na geldiğini anlamak zor değildir…
   Elektrik Kurumu’ndan sorumlu şimdiki Ekonomi Bakanı 400 milyonluk vurgundan söz ediyor…
   Yönetim kurulu başkanı “böylesi bir manzara ile karşılaşacağımızı bilmiyordum. Ben de şaşırıp kaldım” diyerek, jeneratörlere takılan parçaların kalitesizliği yüzünden üretimin tehlikeye girdiğini itiraf ediyor… 
   Sendika Başkanı ise iki yıl önce satın alınan 4 bin ton yağın jeneratörlere büyük zarar verdiğini ve çok kötü dumanların çıktığını, çevreye büyük zararlar verdiğini vurguluyor…
   Elektrikte yaşanan sorunlarla ilgili iddialar farklı olsa da tümünün birleştiği tek bir nokta var!..
   Kurumun çok zora girdiği ve karanlık günlerin yakın olduğu konusunda birleşiyorlar…
   Nitekim son 3 günde bölge bölge elektrik kesintileri yaşıyoruz…
   Kısacası elektrikte filmin sonunu görebiliyoruz…
   Allah hepimizin yardımcısı olsun…
   Bugünden daha da zor günler var…

Koop ne durumda?

   Gelelim bir başka önemli konuya…
   Bir zamanlar çiftçinin, köylünün emekleriyle kurulan Kooperatif Merkez Bankası, bu ülkenin en güçlü kurumlarından bir olmuştu…
   Halen kağıt üzerinde güçlüdür…
   Ancak; geçmiş yıllarda siyasetin eline geçen bu kurumun kötü yönetildiği şimdi çok daha iyi anlaşılabiliyor…
   İhtiyaç olmadığı halde, kurumun çeşitli bölümlerine sürekli personel istihdam ediliyor; çalışanlara 14 maaş ödemesi gibi ayrıcalıklar yaratılabiliyor…
   Ayrıca sendikanın dünkü açıklamasına göre, devletin bankaya olan faiz borçlarından 20 milyon lira silinebiliyor…
   Bunlar başka bir ülkede yapılsaydı ne hükümet kalırdı, ne de kurumu bu hale getirenler serbest bırakılırdı…
   Ama burası KKTC…
   Koop Bank’a batmış KTHY’nin ve Toprak ürünleri Kurumu’nun çok büyük borçları vardır…
   Faizleri silenler, ana paranın nasıl ödeneceği ve geçmişte dövize çevrilen borcun son durumu hakkında mudileri aydınlatmak zorundadır… 
   Koop yönetiminden tatmin edici bir açıklama bekliyoruz…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Bırakın Kktc ye Yatırımcı getirmeyi , Kktc ye gelip de yatırım yapanlar bile nasıl en az zararla Kktc den ayrılabileceği hesabını yapıyor ,Tüm Sektörlerin batmış durumda olan ülkemizde gelecek görebilmek bir hayal olmuştur, Devlet ve Toplumun borç batağında olduğu geliri olmayan bir ülkede kim yaşamak istesin ki ! Siyasilerimiz Dökülen Kktc de 40 yıldır hiçbir iş ve icraat yapamamıştır ülkemiz Cumhurbaşkanı Dünyaya eşit olmak istiyoruz çağrıları yaparken hiçbir yönden eşit olabilemeyecegimizi bilmiyor mu acaba ! !

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Arkadaş 50 yıldır yağma devlet sırtından gecikmeli sendika ağalığı memurluk gelen yardımların siyasetçi bürokrat işadamı ve mesaiden bihaber memur tayfasına peşkeş çekilmesi plansızlık programsizlik beceriksizlik adım adım fiilen ilhak a yaklaşılıyor çözümsüzlüğün ekonomik krizlerin vs vs varacağı nokta budur yeni duzenciler akel disi yalakalari dünürler şantajı sendikalar bunu engelleyebileceklerini zannediyorlar ama geçti borun pazari

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

And the oscar goes to reis başbuğ tatar trio bence yeni gelinin bilmemneye sarıldığı gibi 50 yıldır federasyon geyiğine sarılganların bu işin olmayacağını anlayıp akıllarını başına toplama zamanı gelmedimi

Öz
Öz - 3 yıl Önce

1974 öncesi kuzeyden güneye, 200 bin Rum, güneyden kuzeye de 60 bin Türk geçti. Yani Kuzey bölgesinde 140 bin boş nüfus vardı.Oysa cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verecek sadece seçmen sayısı 198 bin.KKTCnin nüfusu kimilerine göre 350 bin, kimilerine göre 500 bin hatta daha fazla. 200 binlik bir yere iki misli, hatta daha fazla insan doldurursan,eğitim,sağlık, ulaşım,trafik ve çevrede hayır mı kalır? Hala daha vatandaş yapılmaktan bahsediliyor, hatta 50 binlerle ifade ediliyor.Hiç bir yerce tanınmayan bu vatandaşlık neden bu kadar cazip o da ayrı bir konu.Bu ülkenin vatandaşları için en temel ilke, 1974 Barış Harekatına katılmış olmak olmalıdır.Bu harekata katılanlar ve onların çocukları KKTCde olsun veya olmasın isterse vatandaş olabilmelidirler. K/Türklüğüne en ufak bir katkısı olmayanların, kendini K/Türklüğüne yakın hissetmeyenlerin vatandaş yapılmasına son verilmelidir.
Yoksa bu küçücük bölgede hiç bir şey düzelmez, daha da kötüye gider

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mr köz siz önce palikarya komisyoncularina dünürlere akel disi işbirlikçilerine sabotajcı sendikalara yeni düzendiler aynaya bakıp kendinize Türklüğün ne olduğunu sorun TC türklüğü kktc türklüğü azarbaycan türklüğü suriye irak türklüğü diye türklük çeşitleri mi icat oldu nedir kktc türklüğü Tc ye saydırıp palikarya yavsakligi yapip federasyon diye anirmak mi neyin geyigindesiniz

banner608

banner474