banner564

Free Zone Müzik Yarışması

 Yaşadığımız coğrafyada gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri organizasyonlara çok ender rastlanmaktadır. Hele hele kaliteli olanı nerdeyse yok gibi… Fakat çok ender rastladığımız güzel bir organizasyon örneğini, geçtiğimiz 27 Nisan Cuma günü Telsim – Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışmasında gözlemledik. 
Bu yıl Altıncısı düzenlenen Müzik yarışmasında, her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüp detaylandırılmış. Profesyonel ses sistemlerinden, katılımcı gençlerin güvenliğine kadar tüm önlemlerin alınması organizatörlerin ne kadar ciddi çalıştıklarının bir göstergesiydi.
Günümüz gençlerinin önemli sorunlarından biri istedikleri şeyleri nasıl kazanacaklarını bilmemeleridir. Hayatlarını kolaylaştırmak adına, onların yerine sorumluluklarını alan biz ebeveynler aslında onların hayatlarını daha da zorlaştırdığımızın farkında değiliz. Hayatta başarıyı yakalamak için gençlerin kendilerine hedef koymaları yerine tüm isteklerini yerine getirerek bir anlamda onları hayat mücadelesinde kopardığımızın farkında değiliz.
Vodafone Freezone 6. Liselerarası Müzik Yarışması gençlere bu anlamda güzel bir fırsat sunmuştur. Gençlerin birey olarak beklentilerini güzel bir organizasyon ile kendilerine sunulmuştur. Bireyin kendine güvenmesi, beğenilme isteği, motivasyon, eğlence ve kazanma güdüsü bu organizasyon çerçevesinde katılımcı gençlere sunulmuştur.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen müzik yarışmasına, 13 liseden 15 grup katıldı. Ayrıca, geçen yılın birincisi Cosmic Alert, geçtiğimiz yıllarda Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışmalarında dereceye giren genç müzisyenlerin kurduğu ArTem grubu ve Mağusa Müzik Band da etkinlikte sahne sahne aldı.
Ayrıca yarışmada kendi değerlerimizi de unutmayıp anıları yaşatılması, bu yarışmayı değerli kılan bir diğer yöndü. Yarışmada “GÜRSEL GÜNGÖR ÖZEL ÖDÜLÜ” verilmesi yarışmanın en anlamlı bölümüydü. Rahmetli Güngör’ün müzik hayatı boyunca birçok müzisyene ilham olduğu ve gençlere müzik sevgisi aşıladığı ifade edilerek, yetenekli gençlere müzik dersleri vererek onların iyi birer müzisyen olmalarına nasıl yardımcı olduğu unutulmayarak anlatıldı.
Genç yaştaki bireyler yaptıkları şeylerden gurur duyulmasını isterler. Söylenen güzel bir söz, küçük bir gülümseme veya göz teması genç bireylerin yaşantısını değiştirecek bir etki yaratabilir. Gençlerin müzik yarışmasına katılımları ve dereceye girmek için gösterdikleri gayretli çabaların takdir edilmesi çok önemlidir. Vodafone Freezone 6. Liselerarası Müzik Yarışmasının gençlere önemli katkısı ise başarısızlığın aslında onların başarısı için erkenden edinilmiş anahtarlar olduğunu kavramalarına yardımcı olmasıdır. Daha nice başarılı organizasyonlara imza atılması adına, tüm emeği geçenlere köşemden teşekkürlerimi sunarım
Herkese güzel bir hafta dileklerimle, iyi pazarlar  

YORUM EKLE

banner608

banner474