banner564

Futbol zevki

TOL ile MTG arasındaki alt sıraları ilgilendiren bu önemli mücadele bol pozisyonlu, temposu, seyir zevki ve futbol kalitesi yüksek bir karşılaşma oldu. Karşılaşmanın her anı heyecan doluydu. Mücadeleye iyi başlayan taraf konuk ekip Mağusa Türk Gücü'ydü.  Arka arkaya pozisyonlar bulan MTG bir türlü bu pozisyonları değerlendiremedi. TOL kendi evinde yaşadığı bu baskıyı gol yemeden atlatmayı başardı ve oyuna dengeyi getirerek rakibine karşılık verdi. TOL'un oyuna dengeyi getirmesiyle futbol zevki yükseldi. Top adeta bir o kalede bir bu kalede gidip geldi. MTG direği ve kaleci Ali'yi geçemezken gol TOL'dan geldi. MTG kalecisi Türkan'ın büyük hatasını affetmeyen günün başarılı isimlerinden James, takımının devreyi önde kapamasını sağladı. İkinci yarıda da karşılıklı pozisyonlar devam etti. MTG yaptığı oyuncu değişiklikleriyle tüm riskleri alarak rakibinin üzerine gitmek istediyse de  Remzi ile golü bulan taraf yine TOL oldu ve maçı bitirdi. Her iki takımı da ortaya koydukları futboldan dolayı tebrik ediyorum.
TOL ligde kalma adına önemli bir galibiyet elde  etti. Bu galibiyette kuşkusuz en büyük pay yaptığı kurtarışlarla kaleci Ali'nin idi. Bilal de savunmada hatasız oynadı. James hem ileride hem geride etkiliydi. Eneramo kalitesini ortaya koydu ve rakibe ağırlığını hissettirdi.
MTG iyi başladığı karşılaşmada değerlendiremediği pozisyonların bedelini üç puanı kaybederek ödedi. Asla MTG kötü oynadı diyemeyiz ancak son vuruşlarda etkisiz kaldılar. Belki de Halil Turan hamlesi çok daha önce gelmeliydi. Türkan maç boyunca yaptığı kurtarışlara rağmen elinden kaçırdığı topla takımının geriye düşmesine sebep oldu. 
Karşılaşmanın hakemi Osman Özpaşa vasat bir yönetim sergiledi. Verdiği kararlarda dengeyi kuramadı. Devam kararı verdiği Hascan'ın pozisyonu kesinlikle penaltıydı.
YORUM EKLE

banner608

banner474