banner564

Futbolu düşünmek lazım

 Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’nun Lefkoşa Belediye başkan adaylığının kesinleşmesinden sonra federasyon başkanlığı için bir haftada iki kişi adaylığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Süleyman Göktaş adaylığını açıklarken hafta sonu da İlker Ertemel adaylığını açıkladı.
Adaylık konusu tabi ki kişiye özeldir. Ve kişinin kendi kararıdır. Kimse karışamaz ve eleştiremez. Ancak ortada bir gerçek var ki Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu henüz istifa etmedi ve yerel seçimler sonuçlanıncaya kadar da istifa etmeyeceğini ve izinli bir şekilde seçimlere katılacağını biliyoruz. Dolayısıyla hem Süleyman Göktaş’ın hemde İlker Ertemel’in henüz ne zaman olacağı belli olmayan Futbol Federasyonu genel kurulu için adaylıklarını açıklamalarını “yersiz” ve “aceleci” buluyorum. 
Öte yandan geçen seneden beridir Hasan Sertoğlu’nun görevi bırakması halinde başkan adaylığı konusunda şimdiki başkan vekili Orçun Kamalı’yı destekleyeceğini de biliyoruz.
Orçun Kamalı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun özellikle hem yasal tüzük ve talimat çalışmalarında hemde dış ilişkiler konusunda büyük adımlar atmasında en önemli birkaç isimin başında geliyor; ki bunu Sertoğlu da son genel kurulda dile getirerek Kamalı’ya teşekkürlerini iletmişti. Kamalı’nın spor bakanlığında daha önce dış ilişkiler amirliği yapmasının avantajıyla gerek TFF gerekse FIFA nezdinde Kıbrıs Türk Futbolunun gelişmesine büyük katkı koymuştur ve bu ilişkilerin gelişmesi için de çalışmalarını sürdürmektedir. 
Kurumsal ilişkiler tabi ki devamlılık arzeder. TFF ile ilişkiler de devam edecek ancak FIFA ile gelinen noktada Kamalı’nın olmayacağı bir KTFF yönetiminin ilişkileri aynı hızda ve aynı samimiyette götüreceğinden şüpe duymaktayım. Bu şüpe kesinlikle gelecek olan kişilerle alakalı değildir. FIFA’ya kendini anlatan ne istediğini açıkca söyleyen ve inandıran bir kişi varken; FIFA’nın Kamalı’yı Kamalı’nın da FIFA’yı tanıdığı ve samimiyet kurduğu bir ortam varken yeni gelecek kişinin kendi ifade etmesi kendini inandırması Kıbrıs Türk Futboluna zaman kaybettirecektir.
 Günün sonunda Hasan Sertoğlu Belediye seçimleri sonrasında görevi bırakacağını açıkladı. Bir genel kurul olacağı kesin. Ve bu genel kurulda yeni federasyon başkanını da kulüpler seçecek. 
Kulüpler başkan adaylarının ileriye dönük projelerini inceleyerek Kıbrıs Türk futbolunun ileriye gidebilmesi için en doğru kararı vermesi gerekiyor.  Gelecek olan başkan da sadece kendi düşüncelerini değil tüm futbol çevrelerinin düşüncelerini alarak futbolu ileriye götürmek için kimseyle kavga etmeden barışcıl bir yönetimle ülke futbolunu yönetmelidir.
 

YORUM EKLE

banner471

banner473