banner564

Futbulun dışında her şey vardı

Lider Yenicami bir hafta önce kendi evinde yaşadığı puan kayıplarını telafi etmek için bu maça çıktı. Aynı şekilde Lefke de son haftalardaki kayıplarını kendi evinde çok fazla eksiklerine rağmen kazanıp toparlanmak istiyordu.
 Lefke’nin 3 yabancısı da bu maçta yoktu. Yedek kulübesinde oyuna girebilecek oyuncu sayısı kaleci ile birlikte sadece 2 idi. Bunun sıkıntısını da özellikle maçın sonlarında çok fazla hissetti.
 En ideal kadrosu ile maça çıktılar ve maça da çok iyi başladılar. Maçın ilk dakikalarında bize göre bir penaltıları verilmedi. Böylesine sıkıntılı olan ve bu dakikalarda öne geçme şansını yakalayan takımlar için böyle pozisyonlar çok değerli.
 Buna karşın oyundan düşmediler. İlk yarıda hiç korner kullanmamalarına rağmen kazandıkları duran toplarla bayağı tehlikeli oldular. Öne geçebilecek pozisyonlar da buldular ancak Kaan’la olsun Zekai ile olsun bunları değerlendiremediler.
 İyi başladıkları maçın temposunu maç sonuna kadar taşıyıp taşıyamayacakları da merek ediliyordu. Ancak öne geçip morallerini daha yukarılara taşırlarsa bunda biraz başarılı olacaklardı. Tüm bunlar iyi yönde giderken Zekai’nin çok gereksiz yere gördüğü kırmızı kartla takımını eksik bırakması onlara çok kötü geldi.
 İyi oynuyorlardı ve rakiplerini de sora sokmuşlardı. Eksik kalmaları ilk yarı sonuna kadar onlar fazla etkilemedi. İkinci yarıda kullandıkları ilk kornerde golü buldular. Erken bulunan golle öne geçince moralleri de yükselmişti. Fakat ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda ve maçın genelinde de kendi sağ kanatlarından gelişen ataklara hiç önlem alamadılar. Bunu da kalesine gördükleri gollerle ödediler. Salih ve Tansel o kanatta maç boyunca fazlasıyla gidip geldiler. Her pozisyonda da tehlikeli oldular. 
 Yenicami özellikle maçın ilk yarısında kötü bir oyun ortaya koydu. Rakibinin ilk baştaki moralli ve etkili oyununda açıklar verdi. İlerideki Okoli ve Ebuka’ya etkili olabileceği pozisyonlar yaratamadılar. Defansta Oladele takımın en iyilerinden biriydi. Hiçbir topu gelişi güzel kullanmadı. Salih ve Tansel ile sol taraftan etkili olsalar da sonuç alıcı hareketlerle bunları tamamlayamadılar.
 İkinci yarının başında geri düşünce uyanmış oldular. Rakip alanda daha fazla görünmeye, eksik rakibini daha çok yormaya başladı. Ataklarını hep sol taraftan geliştirdi. Aradığı golü de çok geçmeden buldu. Ancak bu kez de Emin’in atılması ile onlar da eksik kaldı. 
 Yine de mutlak gol için fazla adamla gitmeye başladılar. Bu kez de geride açıklar verdiler. Lefke futbolcuları biraz dikkatli ve becerikli olsalar kalesinde goller görebilirlerdi.
  Rakibinin artık yorulduğu ve ani ataklarla gol aradığı anlarda öne geçecek pozisyonları değerlendiremediler. Sağ taraftan neredeyse hiç atak geliştirmedikleri ikinci yarıda yine soldan getirdikleri bir topta öne geçtiler. Kötü oynamalarına rağmen kazanmasını bildiler.
 Hakem Ali Özer bu maçta kartlarına çok çabuk ve çok erken davranınca fazlasıyla tepki çekti. Lefke adına vermediği penaltı çok fazla tepki gördü. Zaman zaman tansiyonu yükselen maçta daha sakin davranabilir ve iki takım oyuncularının da daha sakin oynamalarını sağlayabilirdi.
YORUM EKLE

banner608

banner474