banner564

Geçer, bu da geçer!

BRTK Müdürü Meryem Özkurt Hanım seçim yasaklarına aykırı hareketten dolayı iki ay hapse mahkûm edildi. Hatırlayacaksınız, sert geçen kışın etkisiyle Türkiye’den gelen içme suyu boru hattının arızalanması sonrasında ülkede su sıkıntısı baş göstermişti. 
Aylar süren çabalar sonrasında, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arifesine denk düşen günlerde hatlarındaki arıza tamir edilmiş ve ülkenin yeniden su ile buluşması münasebetiyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından bir tören organize edilmişti. 
Buna karşın Yüksek Seçim Kurulu, Geçitköy Barajının açılış töreninin yapılmaması ve yayınlanmaması hususunda yasaklama kararı açıklamıştı. Bu törenin yayınlanmaması için tüm medya kuruluşlarına bir link gönderilmişti. 
SİM TV dışındaki tüm yayın organları başta BRT olmak üzere bu uyarılara uymamış ve törenleri canlı olarak vermişti.
BRT Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, bu talimata uymayarak seçim yasağını çiğnediği gerekçesiyle mahkemeye çıkarılır. Meryem Hanım yayın yasaklarına uymadığını belirtir ve işlediği suçu açık yüreklilikle kabul eder. Sonuç olarak 7 Haziranda Mahkeme kararını açıklar ve toplamda Meryem Hanım iki ay hapis cezasına çarptırılır.
Kimileri verilen hapislik cezasının ağır olduğunu, yıllar önce İskan Bakanı iken seçim yasaklarına uymayan rahmetli Hasan Yumuk un bir ay hapislik aldığından söz eder, kimileri ise Türkiye tepkisinden olacak karara alkış tutar! İşi ileri boyutlara taşımak için her melaneti yapar.
Yasalar önünde boynumuz kıldan ince. Verilen cezayı tartışmak niyetinde değilim.
Geçer, bu da geçer! 
Ülke gerçeklerini görmezden gelen, kendine göre yorumlar getirenler var. 
Göz ardı yapılan, hiç dikkate alınmadan, ileri geri yorumlarda bulunan çok.
Elbet bir gün bu tekerlek döner. Mahkemenin verdiği ceza kararına bu gün alkış tutanlar inşallah benzer durumlarla karşı, karşıya kalmazlar. 
Bu olayda en masum kimse bana göre Meryem Hanım. 
Sizi oraya atayan makamdan  “Maraş’ın ve Geçitköy Barajı'nın açılış töreni BRT'den canlı olarak yayınlansın” talimatı gelir. 
Bir tarafta seçim yasakları, bir tarafta kaderinizi, geleceğinizi iki dudağı arasında tutan kimselerden gelen talimat.
Buyurun cenaze namazına! 
Cezaya konu olan açılış haberleri seçim sonuçlarını ne kadar etkiler, ne boyutta etkilemez, fark etmez. Seçim yasaklarına aykırılık içeriyor mu, içermiyor mu?
Ceza niteliği taşıyor mu, taşımıyor mu? 
Bağımsız yargının verdiği karara kimsenin diyeceği bir şey yok, önemli olan bu! Tartışması bile olamaz.
Haa, neyin tartışması olur bilir misiniz?  
Sütten çıkmış ak kaşık gibi etrafa akıl satanların, bu sonuçlara alkış tutanların iki yüzlülüğünün tartışması olur! Bu gün böyle, başka bir gün şöyle! 
Nalıncı keseri gibi hep kendine kesenlerin ruh hali.
Hele konu ile ilgili olarak CTP’nin yargı organlarına müdahale edenlere karşı mücadelesini sürdüreceği açıklaması bağımsız yargıya düpedüz müdahale değil de nedir? 
Bu ülkedeki yargı CTP’nin korumacılığına ihtiyaç duymayacak kadar büyüktür, güçlüdür!
Süheyla Küçük

Kıbrıs Türkü, lider hanımı olarak ilk onu tanıdı! 
Siyasetten uzak ama o kara günlerde eşinin yanında, olayların tam da ortasında yer aldı.
Milli davamızın büyük lideri, mücadele yıllarımızın önderi Dr. Fazıl Küçük ün muhterem eşi Süheyla hanımdan söz ediyorum. O karanlık günlerde, Kıbrıs Türkünün en acılı ve dert küpü konumunda olduğu günlerde o hep eşinin ve de toplumunun yanında yer aldı. 
Olanaklar çerçevesinde ihtiyaçlı olanların yardımına koştu, durmadan dinlenmeden evinden, yerinden olanlara umut oldu. Annelik, ablalık, arkadaşlık yaptı.  
Kıbrıs Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra da ada Türklerini temsil eden liderimiz Dr. Küçük ün yanında “First Lady” kimliğini hakkıyla taşıdı.
Ölüm yıl dönümünde onu saygıyla ve minnetle anarım.

YORUM EKLE

banner471

banner473