banner564

Giamare Merit Park ve toplam kalite yönetimi 

Dünyayı kendi ekseni etrafında döndüren iş dünyasının parlayan yıldızı hizmet sektörü. 
İnsanlar kendi boğazından ve giyiminden de asla ödün vermiyor bu arada. 
Bu önemli iki saptama bizleri son derece tarihsel süreç içerisinde her attığımız adımda , şartlar ve koşullar ne olursa olsun insanların vaz geçemediği fiziksel ihtiyaçlar . 
Aslında Maslov “ ihtiyaçlar piramidinde “ bunları en temel unsurlar olarak ön sıraya koymuş. 

Misafir memnuniyeti ve standartları yükseliyor 

  Gittikçe misafir memnuniyeti ve ihtiyaçları standartlar anlamında ne yazık ki çok zor başa çıkılan daha doğrusu çıkılmaya çalışılan ihtiyaçlar olarak karşımıza çıkıyor. 
  Özellikle seyahat etmenin bu rekabetçi koşullar içerisinde daha kolay hale gelmesi ayrıca seyahat eden insan sayısının yıllar geçtikçe daha fazla artması misafir memnuniyetini daha bir Çetin hale getiriyor. En basit büfeden tutun da en prestijli beş yıldızlı otel olsun tek bir amaç var; misafir memnuniyetini verilen hizmetler karşısında daha bir üst seviyeye çıkarmak. İşin tekniği üzerinde çok durmak istemiyorum ama özellikle son yıllarda karşımıza çıkan (CRM Customer Relationship Management) bizlere bu anlamda önemli ipuçları vermekte. 
Hizmetler sektöründe gelen misafiri zaman içerisinde “Repeat Guest “ Sürekli , tekrar gelen misafir haline dönüştürmek için tüm hizmetler sektörü adeta bir çok çare üretmek zorunda. 
Misafirlerin artık tesise gelmeden önce hangi tip otel odasında kalmak istediği, hangi yemeği yediği , hatta hangi içkiyi içtiği müthiş bir profesyonellik ölçeğinde kontrol haline alınıyor , biliniyor ve misafir beklentileri anlamda yükseltilmeye çalışılıyor. 
Böylesi Bir tablo karşısında misafirlere daha doğru hizmet verilmeye çalışılıyor. Burada aslında iki amaç var. Repeat misafir ağırlanırken hem ihtiyaç ve beklentileri karşılanıyor hem de marketing ( pazarlama) anlamında misafir bulma zorluğu ortadan bir miktar kalktığı için marketing bütçelerinin bir kısmı daha farklı yerlere kaydırılabiliyor. 

Her şey dahil oteller restoran standartlarını yükseltiyor

Son yıllarda ülkemizde çok ciddi anlamda hizmet sektörü düşündüğü zaman gittikçe yükselen standartlar karşısında oteller müthiş bir rekabet içerisine girmiş durumda. 
Geçtiğimiz günlerde bu anlamda enfes bir İtalyan restoranı Merit Park bünyesinde hizmete girmiş durumda. “Giamare” İtalyan restoranı servisi ve konumu itibarıyla öylesine müthiş bir İtalyan esintileri sunuyor ki gerçekten kendinizi inanılmaz bir Kıbrıs da değil de İtalya’da bir restoranda düşünüyorsunuz 
Müthiş altın sarısı kahve ve gri renk uyumu ile bir araya gelen aydınlatma ve servis menaj takımları da eklenince kendinizi gerçekten biraz şımartılmış hissediyorsunuz. Özellikle akşam saatlerinde batmakta olan güneşin görüntüsü görülmeye değerdi . 
Bizleri ağırlayan turizm duayeni Merit Oteller Yönetimi Kurulu Üyesi Reha Arar Bey, yönetim kurulu üyesi Süha Türköz, Sosyal işlerden sorumlu Mine Gürses, ayrıca Merit Park halkla ilişkiler müdürü Devrim Metin Hanım ve Merit Diamond Halkla İlişkiler Müdürü Nazan Ulukök bizlere müthiş bir misafirperverlik örneği gösterdiler.
Kıbrıs’ın önde gelen basın mensuplarını bir araya getiren bu organizasyonda bizleri kapıdan karşılayarak, restoran içerisine kadar hizmette kusur etmeyen tüm mutfak şefi ekibi ve restorant müdürü ve ekibi son derece önemli bir geceye imza attılar. 
Giriş olarak kâse içerisinde sunulan türüf mantarlı kremalı çorba , ayrıca yumuşacık roka karpaçio tabağı inanılmaz güzeldi. Main Course ( ana yemek ) olarak servis edilen steak son zamanlarda yediğim en başarılı et olarak sunumu yapıldı. Özellikle benim gibi “ Medium “ orta derece pişmiş et yiyen bu derece yumuşacık ve ağızda erir gibi tad bir başka lezzetli idi . Özellikle kırmızı et ve sunulan şarap İtalyan şarabı olarak çok güzeldi ancak daha yumuşak bir şarap seçilebilirdik diye düşünmekteyim. Tat olarak boğazda yoğun vişne aromasına karışık Cabarnet Sauvignon gerçekten etin tadıyla iyi bir uyum sağladı. 
En son olarak sunulan tatlı son yıllarda kesinlikle yediğim en güzel “ Tiramusu “ idi. 
Böylesi yüksek kalite ve üst sınıf bir mekanı Kıbrıs Turizmine kazandıran Merit ailesine başarılar ve bol kazançlar diliyorum. 


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
N M
N M - 2 hafta Önce

Yok beh hocam Sarahp tamam geldi makaleden belli :)) creamy mushroom soup is one of my favourite starters too.. !! Merit'e book yapmak lazim :)))

banner608

banner473