banner564

Girne’de son durum ne?

Bölge bölge bize gelen tahminleri değerlendirmeye devam ediyoruz. Güzelyurt, İskele ve Lefke’den sonra bugün sizlere Girne’yi anlatacağız.
Girne ilçesi parlamentoya 10 milletvekili gönderecek 7 Ocak ertesinde. Ve bu 10 vekillik için çok büyük bir mücadele yaşanıyor partiler arasında. 10 vekilin hangi partiye bölüşüleceği gibi parti içinde de büyük yarışlar var. Zira kimisi birinci olmanın derdinde kimisi de listeye girip seçilebilmenin derdinde.
Son seçimlerde (2013) CTP: 4, UBP:3, DP: 2, TDP: 1 şeklinde gerçekleşmişti. DP’den seçilen iki isim daha sonra UBP’ye katılmıştı. 
Peki, 7 Ocak’ta ne olur?
Bölgede yaptığımız araştırmalar ve bölgenin ileri gelenleri ile şu iki olasılığın Girne ilçesinde ağırlık kazandığını gördük.
BİRİNCİSİ: CTP: 3, UBP:4, HP: 1, TDP: 1, DP: 1
En çok üzerinde durulan senaryo bu olmakla birlikte diğer bir önemli senaryo ise şöyle;
İKİNCİSİ: CTP:4, UBP:4, HP:1, TDP:1 
Malum günlerdir bu köşede size bu seçimin başka bir seçim olduğunu ve bölgede parti ve adayların çok yüksek oy alsa bile ülkenin diğer noktalarından gelecek oylar ile sonuçların değişebileceği yönünde uyarılarda bulunuyoruz. 
Eski seçim sistemi olsa ülke barajını geçtiniz mi ve bölgede de yüzde 6’lara yakın bir oy aldınız mı kesin vekil çıkarıyordunuz. Ama iş değişti şimdi, ülke barajını geçseniz ve bölgede yüzde 6 civarı oy alsanız bile vekil çıkaramama riski var.
Dolasıyla Girne ilçesinde CTP ve UBP 4’te yapabilir 3’te. Zira diğer partilerin ülke bazında alacakları oylar son derece önemli. Kim daha çok mühür taşırsa sandığa, vekili kapacak 7 Ocak’ta. 

Önümüz yılbaşı, kaz da hazır!
Oteller dolu, yılbaşında Tarkan da geliyor, hem de az buz bir paraya değil. Tam 1 milyon 300 bin liraya. Madem Tarkan’a bir gece için bu kadar para ödeyebiliyor oteller hemen yolalım, kaz misali.
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Casino İşletmecileri Birliği ve Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği ortak olarak düzenledikleri basın toplantısında hem yeni yıl öncesi basın ile bir araya geldiler hem yeni yılda kendilerini bekleyen bazı önemli tehlikeleri anlatma imkanı buldular.
Dün izlediğimiz toplantıda bize de verilen basın metninin yanı sıra Meclise gönderilen 2 yasa tasarısının içeriğini de gördük. Belli ki bu tasarıya imza atan vekiller seçimler ve yılbaşının da gelmesi ile birlikte Turizm sektörünü yolunacak kaz görüp yılbaşında sofralara koymaya niyetlenmişler. 
Ekonomik aklı ve vizyon yoksunu bu vekillerimize 7 Ocak seçimlerinde başarılar dilerken özellikle seçimlere çok yakın bir tarihte Bakanlar Kurulundan geçirilen “Yolcu Sigorta” olayını kabullenmek mümkün değil.
Çünkü direk rant kokuyor bu iş. Birileri giderayak vurgun peşinde. Birileri bu Bakanlar Kurulunun İPTAL’i halinde dahi milyonları götürecek.
Neyse, şimdilik bu kadar diyorum ve 7 Ocak’a kadar susma hakkımı kullanıyorum… 

Seçim loto
Yayınlayacağımızı söylediğimiz seçim tahminlerimize bugün de devam ediyoruz. Sizde facebook’tan ve sayfanın altında gördüğünüz sosyal paylaşım adreslerinden bize seçim tahminlerinizi gönderebilirsiniz. 
Bugün Aktaç Atai’nin tahmini:
UBP: %26
CTP: %24,5
HP: %14,5
TDP: %13,5
DP: %11,5
YDP: %5,8
TKP: %3,2
MDP: %1
%70 katılım sayısı üzerinden hesaplanmıştır. Oyların %70'inin mühür, %30'unun ise karma olacağı düşünülmüştür.



MESAJLAR
Serdar DENKTAŞ: Şu oy satın almak için çalışmalar yapmaya hazırlanan partiyi kamuoyuna açıklayacak mısınız? Yoksa bu konuda bir başka açıklama yapmayacak mısınız? 
Kudret ÖZERSAY: Serdar Bey sizin için "Halkın Partisi Davutoğlu Projesidir” dedi. Kendisine bu konuda bir cevap vermeyi düşünüyor musunuz? 
Dursun OĞUZ: Seçimlere çok az bir süre kala bazı isimler tarafından ciddi bir şekilde kesilmeye başladığınız yönde haberler geliyor. Durun bakalım bu işin altından kim çıkacak, yakında öğrenir, bu köşede de bizzat ismi ile yazarız. 
Afet ÖZCAFER: Seçim çalışmalarını Gazimağusa’nın dışında sürdürmüyorsunuz. Kaleyi bırakmamak önemli ama bu seçimler ülke genelinde. Diğer bölgeleri de es geçmeyin deriz. 
Asım İDRİS: Mehmet Harmancı ile aranızda geçen dedikodulara son vermek için dün kendisini ziyaret etmiş ve sosyal medyada bir fotoğraf koyup aranızda bir problem olmadığı mesajını vermişsiniz. 
Emrullah TURANLI: Postadan bir kitap geldi, kitapta sizinle ilgili önemli iddialar var. Anlaşılan birileri fena halde kafayı size takmış. Söz konusu kitap için yakında tanıtım yapılacakmış.
Mehmet HARMANCI: Gezi treni projesi süper, çocukların gezdirilmesi de süper. Ancak soğuk havada gezdirilmesi biraz düşündürücü, isterseniz siz de bir düşünün. 
Serhat ÖZÇELİK: Ercan Havalimanı yine tarihi bir yoğunluğa imza atacakmış. Yılbaşı boyunca Ercan çok yoğun olacakmış. Yılbaşı boyunca sizde artık alanda yatıp kalkacaksınız herhalde. 
Oğuz CEYDA: Ne oldu sizin mahkeme işi? Bir cevap alabildiniz mi? Aldıysanız o cevabı da bizimle paylaşır mısınız? Merak ediyoruz sonucu da. 
Ali DEMİRAĞ: Yaptığınız seçim tahminlerini bir kenara not ettik. Sizin gibi yıllardır siyaseti yakından izlemiş birisinin verdiği tahminler bizim için çok değerli. 
Oğuzhan HASİPOĞLU: Tamda seçim koşuşturmacası içerisinde 3. kez baba olmuşsunuz. Babanızın da adını taşıyan Ertuğrul bebek hoş geldi aramıza, ömrü uzun, şansı açık olsun. 
Akın MANGA: Bazı dairelerde düzenlenen yılbaşı yemeklerine katılmaktan ötürü son günlerde hayli yorgun düşmüşsünüz. Eee ye ye nereye kadar değil mi? 
Ali ÇINAR: Pek muhterem kayınvalideniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.
Ayhan SARIÇİÇEK: Ülkede 1,5 milyon Dolar ithalatın neredeyse yarısı turizm gelirlerinden karşılanıyorsa demek ki yapılanlar az bile. Oysa parayı verenin düğü çaldırması gerek. 
Mahmut KUŞ: Dün öyle bir bombardımana tuttunuz ki eski siyasetçileri bakalım yüz yüze geldiğinizde nasıl bir ortam olacak? Çok sağlam bombaladınız kendilerini. 

GÜNÜN SÖZÜ
 "Korkup da konuşmayanlar, açılışında kurdele kesenler ve bir ümmet olmaktan bahsedilirken alkış tutanlar imam hatip meselesini çözemezler. TDP iktidarında yeni imam hatipler açtırmayacağız. Var olanları da kapatacağız..."
TDP Genel Sekreteri Asım İdris
YORUM EKLE

banner608

banner473