banner564

Golcün varsa korkma

 Ligde artık ikinci yarının ortalarına gelinirken takımların aldıkları veya alamadıkları puanlar ligdeki durumlarını belirleyecek.
 Dün Lefke’de oynanan maçta Lefke kazanıp tamamen rahatlamak ve ligi en iyi yerde bitirmek, G.Gücü ise çok zor görünen şansını artırmaya çalıştı.
 Lefke puanın dışında kaldıktan sonra moral olarak da geriye gitmişti. Ligde kalan maçları kazanarak sezon sonunda olabileceği en iyi yerde olaya çalışıyor. Arka arkaya aldığı galibiyetlerle de orta sıralardaki yerin aldı. 
 Bu maçta alacağı skor kendisi kadar alt sıralarda yer alan diğer takımları da ilgilendiriyordu. Bir hafta önceki Binatlı maçından sadece 1 değişiklikle maça çıktı. Rakibine göre maç boyunca topa çok daha fazla sahip olmasına rağmen ilk yarıda öne geçse de devreyi beraberlikle tamamladı.
 İkinci yarıda yine topa fazla sahip olan ama buldukları 2. gole kadar istediğini yapamayan bir Lefke vardı. İlk yarıda ve bulduğu gole kadar pek fazla görünmeyen Kasım klasına yakışır bir golle takımını öne geçirirken takımının da daha da iyi olmasını sağladı. Daha sonra yine klas bir gol atarak maçın kazanılmasını sağladı.
 Maçı çok daha öncelerden koparabilirlerdi. Ancak gol yollarındaki beceriksizlik ve kaleci Raif’in kurtarışları da bunda etkili oldu. İlk golü atmasına rağmen Esosa rakip kaleden çok uzakta oynadı. İkinci yarının son bölümleri yaklaşırken rakip kaleye daha yakın oynamaya başlayınca Lefke dha baskılı oynamaya başladı. Son golün de pasını vererek oralarda oynamasının daha verimli olacağını gördü.
 Candy sürati ile oynadığı kanadı yoran adamdı. Ancak bu maçta bir asist yapmasına rağmen o da son vuruşlarda başarısızdı. Defansta Yakup Lefke için önemli bir oyuncu. Sakatlanması iyi olmadı. Çıktıktan sonra defans toparlanmaya fırsat bulmadan kalecinin de hatası sonucu golü yediler.
 Lefke artık çok rahat ve bundan sonra daha da iyi sonuçlar alabilecek durumda.
 G.Gücü son maçta Doğan’ı mağlup ederek umutlanmaya çalışmasına rağmen bu maçta istediğini alamayarak son sırada kaldı. Rakibine göre çok daha az pozisyona girmesine rağmen maçın ilk yarısında pozisyonları vardı. Penaltıdan doru dengelemelerine rağmen sonrasını getiremediler.
 Kaleci Raif her iki yarda kurtardıkları ile farkın artmasını da önlerken takımının tek golünü attı. Ancak yedikleri ilk golde kısan düşen vuruşu ile golün hazırlayıcısı oldu. 
 Maç boyunca daha çok ilerideki hızlı adamı P. Boateng ile ani ataklar geliştirerek tehlikeli olmaya çalıştıysa de bunda pek başarılı olamadı. Takım olarak bir şeyler yapmak istediler. Fakat takımın bunu daha fazla yapmaya gücü yoktu. 
 Yabancılarının hiç de etkili olmadıkları görüldü. Gönderilmeleri de düşünülecek bir konu olsa da bu dakikadan sonra onların yerlerinin dolması kolay değil. Daha da kötü duruma da düşebilirler. Biatlı’nın kazanması ve Çetinkaya’nın da kazanması halinde bundan sonraki işlerini kendileri de hayal edemez.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474