banner564

Gönyeli Belediyesi Barınak Notları...

Bir hafta ayrılıktan sonra tekrar birlikteyiz. Bugün sokaktaki sevimli dostlarımız ve barınaklar ile ilgili, bu dizideki son yazımı yazacağım. 
Yazı, Gönyeli Belediyesi Barınağı ile ilgili olacak.
Gönyeli Belediyesi’ne ait olan barınak, yaklaşık 300 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Burayı Ahmet Benli, Gönyeli Belediye Başkanı olduğu zaman yapmış. Ayrıca belediyeye ait, ilk barınak olma özelliğini de taşıyor. 
Elbette ki barınağın sorunları vardır. Şu anda bu problemler ise, hemen çözülebilecek şekildedir.
Bu sorunlardan bir tanesi, yağmurlar gelmeden önce, barınağın etrafının en az 1 metre kazılması gerekir ki, sevimli dostlarımız sular içinde kalıp boğulma tehlikesi geçirmesinler.
300 metrekarelik bir alan gördüğünüz gibi küçük bir alan olup, etrafının 1 metre derinliğinde kazılmasının, Gönyeli’de oturan bölge halkı tarafından, Gönyeli Belediyesi için herhangi bir külfet veya zahmet olacağı sanılmıyor. 
Gönyeli Belediyesi, Gönyeli halkına ve doğaya karşı duyarlı olup ellerinden geleni yapmaya çalışan, bununla da fazla medya önünde olmayan bir belediye...
Belediyenin bu gibi çeşitli vesileler ile yaptıkları etkinlikler ve yardımlar ne yazık ki medyaya pek yansımıyor. Sırasında darda kalan, ihtiyaçlı insanlara yardım eli uzatacak kadar da hayırseverler. 
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, sevimli dostlarımıza karşı hassasiyet gösteren bir insan... Elbette problemler her zaman olacaktır, önemli olan elbirliği çerçevesinde, her iki tarafın da bu sorunlara, birbirlerine saygı sınırlarında çözüm bulmalarıdır.
Günün sonunda, bu bir yarış değildir. Özellikle sokaktaki sevimli dostlarımızın, zarar görmeden insanlar ile beraber yaşaması her bireyin arzusudur.
İnsanların en büyük sorunlarından birisi, iletişimsizlik ile empati yapmadan, olayları sonuca bağlamaktır. Belediye başkanları bu göreve seçildikleri gün, bölge halkına her daima hizmet için var olduklarını ve olacaklarının bilincinde olan insanlardır. 
Bizler inanıyoruz ki, yağmurlar gelmeden, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, bu kadar küçük bir metrekarelik alanın etrafının kazılması için elinden geleni yapacaktır. Gönyeli halkı olarak, bu barınaktaki dostlarımızı kimsesiz, bir başlarına bırakmayacaktır.  
Gönyeli Barınağının diğer sorunu ise, hayvanların yaşadığı kafeslerin çatılarının izole edilmesidir. Bunun maliyeti yaklaşık iki bin beş yüz lira Türk lirası gibi, Belediyeyi yormayacak bir rakamdır.
Yazın sıcaklarda, nefes almanın bile zor olduğu zaman, düşünün ki, o çöl sıcakları, sevimli dostlarımızın tepesinde... 
Gönyeli bölgesinin, iş profiline baktığımız zaman, ülkenin önde gelen inşaat ve hırdavat iş sahiplerinin bu bölgeden çıktığını görebiliriz ve bölgesini seven, başarılı hayvan sever iş insanlar için, bölgelerinde bulunan barınağa katkı koymak, onlar için zor olmamalıdır. Bilakis doğaya ve sevimli dostlarımıza her zaman hatırlanacakları bir hayırseverlik olacaktır.
Gönyeli Belediyesi sınırlarının içerisinde, hemen hemen her evde sahiplenilen sevimli dostlarımız, elbette ihtiyaçları için dışarıya çıkartılır. Bizlere neşe kaynağı olan köpeklerimiz, dolaştırılırken de, çevreye zarar vermeden gezdirileceğinden, hiçbir kuşkumuz yoktur.
Köpek sahiplerinin ellerinde, en azından birkaç poşet olursa, sevimli dostlarımızın yaptıkları ortada kalmayıp, görüntü pisliği teşkil etmeden, mikrop saçmadan sokaklarımız temiz kalacaktır.
Unutmayınız ki, her şeyi belediyelerden beklemek yerine, bizim de bir hayvan sever olarak neler yapabileceklerimizi düşünüp, yapmalıyız. 
Gönyeli Barınağındaki sevimli dostlarımız sahiplenilmek için sizi bekliyorlar.
Onlara sıcak bir yuva, güvenli bir ortam sunmak için kış mevsimini beklemeyiniz. 
“Eğer bir hayvanı severseniz, o hayvan da hayatı boyunca sizi sever. Eğer bir insanı severseniz, ne yapacağını ben de bilmiyorum...”
Hayvanlardan size zarar gelmez, yeter ki onlara şefkat ve merhametle yaklaşınız...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fidel Şevki Yoldaş
Fidel Şevki Yoldaş - 5 yıl Önce

Uyarı ve önerileriniz çok yerinde... eminim etkilenecek insanlar olacak... Çok mersi...

banner471

banner474