banner564

Göz şekline göre makyaj yapımı

Herkesin kendine uygun bir göz şekli vardır. Göz makyajı yaparken göz yapısı baz alınmalıdır ve göz makyajı gözlerdeki kusurları kapatacak şekilde yapılmalıdır. Göz makyajında kullanılan far çok açık ve canlı renklerde olmamalıdır. Yumuşak tonlarda kullanılan farlar gözleri daha güzel ve doğal gösterir. Bu yazımda sizlere göz şekline göre nasıl makyaj yapıldığını anlatacağım.

Küçük gözler 
Küçük göz şekline sahip olan kişiler gözlerinin altına kesinlikle siyah kalem çekmemelidirler. Çünkü siyah kalem küçük gözleri daha da küçültür. Gözlerinizin daha büyük görünmesini istiyorsanız, gözünüzün altına ve iç kısmına beyaz kalem sürünüz. Beyaz kalem gözleri olduğundan daha büyük gösterir.

Büyük gözler 
Büyük göz yapısına sahip olan kişiler göz altına siyah kalem çekebilirler. Siyah kalem gözlerin küçük görünmesini sağlar. Fakat gözleriniz daha büyük görünsün istiyorsanız göz altınıza beyaz kalem çekebilirsiniz. Ayrıca açık renkli farlar kullanarak gözlerinizin büyük, koyu renkli farlar kullanarak ise gözlerinizin küçük görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Birbirinden uzak gözler 
Gözlerinizi birbirine daha yakınlaştırmak için makyajınız gözünüzün iç kısmında yoğunlaşmalıdır. Gözlerinizi burnunuzun uç kısmına koyu renklerde bir fondöten uygulayarak birbirine yaklaştırabilirsiniz. Fondöteninizi kaşlarınıza doğru yayarak ve maskaranızı 2 kat sürerek de gözlerinizi birbirine yaklaştırabilirsiniz. Göz renginize yakın bir göz kalemini gözlerin ortasından başlayarak göz pınarına doğru çekiniz. Gözlerinize eyeliner çekmek istiyorsanız, üst göz kapağınıza kuyruksuz eyeliner çekebilirsiniz. Alt kısma eyeliner çekmeye gerek yoktur. Böylece birbirinden uzak gözleri birbirine yakınlaştırılarak daha dengeli bir görünüm elde edilebilirsiniz.

Birbirine yakın gözler 
Gözlerinizin birbirinden daha uzak görünmesini istiyorsanız, göz arasını genişletmeniz gerekir. Bunun için yapılan makyaj göz ucuna değil gözün kuyruk kısmında yoğun olmalıdır. Maskarayı sadece gözün dış ucundaki kirpiklere uygulayınız. Göz kapağınızın orta kısmına kadar açık renklerde far uygulayınız. Eyeliner uygulayacaksanız, göz pınarlarınıza yakın olmasına dikkat ediniz. Eyeliner göz kapağınızın orta kısmından başlayarak uçlara doğru çekiniz. Alt kısma çekeceğiniz eyeliner daha orta kısma gelmeden bitiriniz. Çok hafif kuyruk uygulayabilirsiniz. Bu sayede birbirine yakın olan gözleri uzaklaştırabilirsiniz.

Çekik gözler 
Genelde çekik gözler güzel görünen gözlerdir. Ancak çekik gözler zaten dışarı doğru uzun olduğu için kuyruklu eyeliner den uzak durulmalıdır. Çünkü gözler yanlara doğru aşırı çekik görülür. Üst göz kapağınıza eyeliner çekiniz. Gözünüzün alt kısmında orta kısma kadar eyeliner sürünüz.

Çukur gözler 
Çukur gözlere sahip olan kişilerin gözleri küçük görünür. Bu yüzden gözleri biraz daha büyük göstermelisiniz. Göz kapağınıza açık ve uçuk renklerde bir far uygulayınız ve farınızın göz çukurunuzun yukarısına kadar yayınız. Göz kapağınıza ince bir şekilde göz kalemi uygulayınız. Maskaranızı kirpiklerinizin üst bölümüne getirin ve alt bölümüne de hafif bir şekilde uygulayınız.

Yuvarlak gözler
Yuvarlak gözleri daha çok yuvarlak göstermemek için uç kısmına kuyruk çekiniz. Böylece göz şekliniz dengelenerek yuvarlak görünmesi önlenebilir. Gözün iç kısmına eyeliner ortaya gelmeden bitirilmelidir.

Düşük gözler
Düşük gözler aşağı doğru olduğu için gözleri hafif kaldırmak için gözlere kuyruklu eyeliner çekmelisiniz.  Üst göz kapağındaki eyeliner ortaya kadar sürülür. Alt göz kapağına eyeliner sürmeye gerek yoktur. Kirpik diplerine siyah ve beyaz göz kalemi sürerek de, gözlerinizdeki kusurlu görüntüyü azaltabilirsiniz.
YORUM EKLE

banner471

banner473