banner564

Gözler UBP’de

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yavaş yavaş ülke gündeminin üst sıralarına doğru çıkmaya başlıyor. 2020 Cumhurbaşkanlığı yarışı için şimdi gözler iktidarın büyük partisi konumunda olan UBP’de.
Her ne kadar son günlerde bazı çevreler “Sağda çatı adayı”, “Sağda yenilikçi aday” falan diye bir şeyleri UBP tabanına empoze etmeye çalışsa da bu filmlerin tutmayacağını çok iyi biliyoruz.
UBP’nin nasıl bir tavır takınacağı, 2020 Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceği bugün Meclis Grup Toplantısında konuşulacak konuların başında geliyor. 
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, bugün sabah UBP milletvekillerini Cumhuriyet Meclisi’nde toplayacak ve gündemdeki önemli konuları milletvekilleri ile birlikte değerlendirecek.

CTP’de kazan kaynamaya başladı
Cumhuriyetçi Türk Partisi, 6 Ekim 2019 tarihinde kurultaya gidiyor. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın tek aday olarak gireceği kurultay öncesi, parti içi muhalefet bayrağı çekti ve sosyal medya üzerinden hem Erhürman, hem de yeni CTP adeta topa tutulmaya başlandı.
Dün CTP içinden iki önemli ismin ayrı ayrı yaptığı açıklamalar geçen gün Çatalköy’de meydana gelen patlamalardan bile daha büyük etki yaptı parti içerisinde.
Öyle ki partinin önemli isimlerinden, Sağlık eski Bakanı Eşref Vaiz: "CTP artık, işçinin, emekçinin, dar gelirlinin yanında durmayan, sermayeye ve iktidar hırsına teslim olmuş bir parti" açıklamasında bulundu.  
Vaiz’in bu çıkışının altına yorum yapanlar ise eski CTP’yi mumla aradıklarını ve CTP’nin özünü kaybettiğini iddia ettiler. Yapılan yorumların neredeyse tümü Vaiz’i destekler nitelikteydi.
Öte yandan Erhürman hükümetinin Tarım Bakanı Erkut Şahali’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, CTP'nin efsanevi Genel Sekreteri Naci Talat'ın, AKEL'e atfen söylediği belirtilen "CTP, kedinin kuyruğuna bağlı maşrapa olmaz" sözleri, yeniden gündemde geldi. Geçtiğimiz akşam CTP'li bazı milletvekillerinin AKEL heyeti ile yediği yemek sonrası yapılan bu paylaşımın söz konusu yemeğe katılan vekillere ve onlara izin veren yönetime karşı olduğu iddia edildi.
İşin özeti CTP’de belki genel başkanlık konusunda sıkıntı yok ama genel başkanın tavrı ve partinin yeni yönetimi daha şimdiden parti içinde sorgulanır hale geldi. 
 
Bayrak…
Akdoğan İlkokulu’ndan çalınan bayrak sonrasında dün Başbakan o okula gidip yeni bayrakları okul müdürüne hediye etti. Başbakanın bayrak hediye ettiği dakikalarda, o okulun bayraklarını çalan Rum gencin babası Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bir mektup yazıp, oğlu adına Kıbrıslı Türklerden özür diliyordu.
Bayrakları ne asker ne de dikenli tel korur. Bayrağı o bayrağa inanan, o bayrağın şan ve şerefine inanlar korur. O yüzden bayrağın çalınması ile ilgili yapılan tartışmalar bence gereksiz. 
Dün Akdoğan Belediyesi önünden geçerken belediyenin önündeki iki direkten bir tanesinin boş olduğunu gördük. Üstelik yanı başında spor kulübünde iki direkte de bayraklar yerinde iken. 
Akdoğan’da birçok ev ve esnaf da bayrak asarak geçenlerde yaşanan olaya bu şekilde tepkilerini göstermiş. Ama gel gelelim belediye bu konuda çok da sahiplenmemiş bayrağı… 

MESAJLAR

İsmail AKTOLGALI: AKET olarak dün bölgeye gelen basın mensuplarına bir sürpriz yapıp kendilerini kahvaltıda tesislerinizde ağırlamışsınız. Arkadaşlar ürünlere hayran kalmışlar. 

Arif AKINLI: Dün Başbakan ve heyetine yaptığınız konuşma Lefkoşa’dan yankılandı. Gerçekten de bayrakların çalınması ve sonrasında yaşananlar ile ilgili tespitlerine katılmamak mümkün değil.

Ahmet LATİF: Akdoğan’da vatandaşlar evlerine, esnaflar ise iş yerlerine KKTC ve TC bayrakları asarken sizin belediyenin önünde iki bayrak direğinden bir tanesinin boş olması gözlerden kaçmadı. 

Erkut ŞAHALİ: AKEL yemeği sonrası yaptığınız paylaşım dün hem sosyal medyada hem de CTP içinde çokça tartışıldı. Daha kurultay olmadan gelen eleştiriler şu soruyu gündeme getiriyor, madem şikayet ediyorsunuz neden aday olmadınız? 

Mehmet HARMANCI: Özdemir Uzuner isimli okuyucumuz aradı, bayramda Lefkoşa’da bulunan rahmetli Bülent Ecevit’in büstünü temizlemeye çalışmış. Diyor ki okurumuz, sosyal demokrat olduğunu söyleyen Harmancı neden bu büstü temizletmez ki? Bizden iletmesi.
 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Hafta sonu yoğun programlara kısa bir mola verip yenge hanım ile birlikte soluğu Karpaz Yarımadası’nda almışsınız. Hem doğa yürüyüşü yapmışsınız hem de taze balıkların tadına bakmışsınız.  

Ali KARAVEZİRLER: Bakanlar Kurulu kararı ile Ercan’daki kişi başı geçiş ücretlerine zam geldiği ve bu sayede de Ercan gelirlerinizin iki katına çıkacağını öğrendik. Artık Ercan’dan Hala Sultana kadar yolu çiçeklendirirsiniz değil mi? 

Ünal ÜSTEL: Siz uçak biletlerinin ucuzlatılması için çalışma yapın ama Ercan’daki yolcu başı ayakbastı parasına okkalı bir zam gelsin. Hali ile artık bir de bu artışı ödemek zorunda kalacak turistler. 

Gencay EROĞLU: Geçen akşam Türkiye’de Nakem festivali kapsamında Bursa İnegöl’de gerçekleşen programda Akademi Sanat Derneği performansı ile herkesi büyülemiş. Tüm ekibi candan kutluyoruz. 

Kudret ÖZERSAY: Türkmenistanlıların yaşadığı mağduriyet gerçekten son dönemde bu ülkeden gelenleri yakından ilgilendiriyordu. Umarız temaslarınız bu noktada yararlı olur.
 
Hasan TAÇOY: Türkiye Ticaret Bakanlığı 'slime' isimli yapışkanları toplatma kararı aldı. Ülkemizde de satılan bu yapışkan oyuncağı toplatmayı düşünüyor musunuz? 

Tufan ERHÜRMAN: Kurultay’da belki tek adaysınız ama belli ki eleştiriler kurultay öncesi son sürat devam edecek. Eğer bu konuda radikal bir karar almazsanız durum daha da vahim bir hal alabilir. 

Olgun AMCAOĞLU: Petrol fiyatları bir gün içinde 10 lira birden arttı. Bu durumda yeni bir zam dalgası kaçınılmaz olarak gözüküyor. Böyle bir durumda ekonomimiz nasıl bir yön seyredecek?  

YORUM EKLE

banner608

banner474