banner564

Günsel projesi KKTC’nin kaderini değiştirecek!

Geçtiğimiz gün KKTC’nin bilinen köşe yazarlarının bir kısmı ile YDÜ’de idik.
Yakın Doğu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in daveti üzerine KKTC’nin ilk yerli otomobili GÜNSEL’i evinde ziyaret ettik. 
Önce rengarenk B9’larla test sürüşü gerçekleştirdik, akabinde üretim çalışmaları ve gelecek planları ile ilgili olarak bilgi aldık.
Prof. Dr. İrfan Suat Günsel hocanın muhteşem sunumu karşısında ne yalan söyleyeyim sustuk ve kaldık.
KKTC vizyonunun çok ama çok üzerindeki bir proje karşısında susmaktan başka ne yapabilirdik ki! 
Ben de dahil soru soran arkadaşlarımız oldu ama aydınlatılmanın da çok üzerindeki detaylı sunum soluğumuzu kesti, ziyadesiyle heyecanlandık.
On yıl önce Yakın Doğu Hastanesi salonunda gerçekleştirilen GÜNSEL tanıtımını hatırlıyorum da, aynı heyecan, aynı inanç, aynı kararlılık devam ediyor.
 On yılda GÜNSEL projesi cesametiyle düşünüldüğünde bir hayli yol kat etmiş.
Direksiyonu başına geçtiğimiz, lüks, hepsinden önemlisi çağdaş elektrikli arabalar üretilmeye başlanmış. 
2026 yılında 20 bin araç üretimi planlanıyor. Bu sayı yapılan programlara göre her yıl artarak yukarılara doğru tırmanacak.  
Dünyada elektrikli araç piyasasının binde 1’nin hedeflendiği GÜNSEL projesi ülkemize milyar dolarların girişini sağlayabilir. Kimilerinde hala daha tereddütler olsa bile göreceksiniz bu proje yaşayacak, yaşatılacak.
YDÜ Üniversitesinin temellerinin atıldığı günleri hatırlıyorum, o yıllarda bunu başarabilmek GÜNSEL araba üretiminden daha da zor bir projeydi. 
Ne oldu? 
Ülke, YDÜ’nün girişimleriyle bir Üniversiteler ülkesine dönüştü. Yedi bin civarında insanımızın ekmek kapısı oldu.
YDÜ Hastanesinin tasarlandığı günleri anımsıyorum!
Suat hocanın proje aşamasındaki, temel atma sürecindeki heyecanı hala daha gözlerimin önünde. “Yapılamaz” diyenler, “olamaz” diyenler çıktı.
Ne oldu? 
Bu gün YDÜ Hastanesi sadece KKTC’nin değil, tüm orta doğunun göz bebeği. AB ülkelerinden hasta geliyor.
GÜNSEL projesinin cesametine bakarak KKTC’de devlet kademelerinin bir an önce kendine çeki düzen vermeye başlaması, bu günden başlayarak gerekli düzenlemeleri yapması, yasaları çıkarmaya başlaması kaçınılmazdır.
Ülke boyutlarını aşacağı kesin, kendini bilene, adada kıtalı olmanın hazzını yaşatacağı bu projenin kaderimizi değiştireceğinden, gördüklerim ve duyduklarım karşısında ben eminim. 
Buna ülkeyi yönetenlerinde inanması şart!
GÜNSEL siyasi farklı görüşlerin dışında bir ülke projesidir, bir gelecektir.  
“Günü geldiğinde yapmak” yaklaşımı içinde olanlara seslenmek istiyorum. 
KKTC ekonomisini derinden etkileyecek bu proje karşısında gerekli önlemleri ve uygulamaları yapmakta geç kalmayınız. Bu ülkeye lütfen bu kötülüğü yapmayınız! 

YORUM EKLE

banner471

banner474