banner564

Günün düşündürdükleri

(UEFA) Avrupa Futbol Şampiyonası, Japonya’daki Olimpiyatların sürdüğü; Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun kulvar değiştirerek resmi makamlar ile (KKTC Cumhurbaşkanlığı) ayni paralelde yürüyeceğini duyurması bir yana, futbol liglerimizin resmen başlayacağını duyurması beni gerilere götürmesi yanında bayağı düşündürdü…
Etrafımı şöyle bir kolaçan ediyorum Pandemi’nin göbeğinde oturan KTFF Yönetim Kurulu üyesi Dr. Erol Uçaner, bulaşa dikkat diyerek, durumun tehlikeli olduğunu haykırdıkça haykırıyor. Sağlıkçıların örgütlü oldukları Kıbrıs Türk Tabipler Birliği “Covid-19’da gelinen nokta endişe verici” derken, bu rahatlık neyin nesi diye kendi kendime sorar oldum! 
Geçen yıl günlük vaka sayıları ortalama 10-15 üzerinde iken futbolu durduran zihniyet bugün 100’ün üzerindeki vakalar karşısında üç maymunları oynuyor. Her şey güllük gülistanlıkmış gibi davranıyorlar!
Bu zihniyetin biri yanlış ama hangisi acaba? Eğer futbolu durdurmayı doğru buluyorsanız geçen yılki karar doğru, eğer dünyada olduğu gibi bu durumla yaşamayı öğrenmeliyiz, savaşarak onu yenmemiz gerekir diyorsanız, bu yılki karar doğru. Ancak hem o doğru hem bu doğru diyorsanız gülünç duruma düşmeniz kaçınılmazdır.
Gelelim spor ‘izolasyonları’ konusuna; 12 yıldır devleti bypass ederek kendi bildiğini okuyan Sertoğlu federasyonu, bugün en nihayet doğru yolu görerek devletimizle birlikte hareket etme kararını yürürlüğe koydu. Başkan Hasan Sertoğlu, TC Büyükelçiliği dâhil olmak üzere tüm görüşmeleri tamamlayarak yıllardır kanayan yaramız olan spor izolasyonları konusunda Cumhurbaşkanlığı ile birlikte yürüme kararı almıştır.
Hayırlı olup başarılı olmasını dileriz. Ne var ki Avrupa Futbol Şampiyonasının oynandığı, olimpiyatların bütün ihtişamı ile sürdüğü bir devirde hiçbir sporcu veya yetkilimizi bu organizasyonlara (Türkiye heyetinin içerisinde dahi olsa) götürme zahmetine girmeyen bu yeni kuruluştan bir şey ummak ne kadar doğru bilemiyorum, kestiremiyorum.
KTFF dış ilişkiler sorumlularından Muhittin Tolga Özsağlam, bir siyasi partinin temsilcisi olarak yıllardır o koltuğu doldurup gözlem yapmaktan öteye gitmediğini gördük yaşadık. Hasan Çerkez ise yeni göreve gelmiş bir zat. Onu tanımıyorum, düşünce yapısını, icraatlarını gözlemledikten sonra değerlendireceğiz. İnşallah başarılı olur. 

YORUM EKLE

banner608

banner473