banner564

Güzel bir geceydi

Gençlik Dairesi tarafından organize edilen ve üç gün boyunca sürecek olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32’ci kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesindeki ilk performans, Antakya Medeniyetler Korosu sunumu ile Lefkoşa Bedesten’de sergilendi.
Yaklaşık iki saatlik bir performans sunan Antakya Medeniyetler Korosu, sürpriz parçalarıyla, güzel ve esprili sunumlarıyla, izleyicilerine güzel bir gece yaşattı. Tabi ki Koronun sunum yaptığı 14’üncü yüzyıla tarihlendirilmiş, Gotik tarzda inşa edilmiş, eski bir kilise olan Bedesten’in güzelliğide, geceye ayrı bir mistik atmosfer kattı. 700 yıldan fazla bir sürede, birçok kültüre tanıklık etmiş böylesi bir yapının, çok kültürlü bir koronun sunumuna ev sahipliği yapması, izleyicilere derin anlamlar taşıyan bir gece yaşattı. 
Antakya Medeniyetler Korosu, Antakya’da yaşayan üç semavi dine ait üye kişilerden oluşmaktadır. Koro üyeleri içerisinde rahipler, imamlar, rahibeler, öğretmenler, serbest meslek grupları ve emekli kişiler bulunmaktadır. Özelde koronun amacı, evrensel bir dil olan müzikle medeniyetler arasında bir köprü oluşturarak, insanlığı doğruluk ve güzellikler adına bir arada tutmaktır. Bu felsefe ışığında Koro Şefi Sayın Yılmaz ÖZFIRAT, insanların Müslüman, Hristiyan ve Yahudi olabileceğini ancak herkesin Allah’ın tek kulu olduğunu anlatarak, “Önemli olan din farklılığı değil insanlıktır, dünyada çeşitlilik olmasa hayat da güzel olamaz. Bu çeşitlilik insanlığın zenginliğidir.”  diye konuştu. 
Farklı mesleklerden kişilerin yer aldığı, üç semavi dine mensup üyelerin seslendirdiği şarkı ve ilahilerle, gecede tüm dünyaya, Lefkoşa Bedesten’den barış ve kardeşlik mesajları verildi. Antakya Medeniyetler Korosu, dünyaya barış ve kardeşlik mesajlarını, farklı dillerde söyledikleri ilahi ve şarkılarla dile getirdiler.
2012 Nobel Barış Ödülüne Aday gösterilmiş olan, dünyaca ünlü, Antakya Medeniyetler Korosunun güzel sunumun bir tekrarı, 29 Kasım 2015 akşamı (bu akşam), Mağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 19:00 gerçekleştirilecektir. Coğrafyamızda bu tür kaliteli çalışmaları bizlerle buluşturup izleme şansı sunan, Gençlik Dairesi Müdürü ve ekibine teşekkür ederken, Pazar akşamı gerçekleşecek olan koronun performansını kaçırmamanız dileklerimle, herkese iyi pazarlar.
YORUM EKLE

banner608

banner474