banner564

Güzel bir iş yaptım


Memlekette siyasette istikrar olmasa da devlette devamlık esas ilkesi ile en azından hareket edebiliyoruz halen. Bu güzel bir şey mesela. Bir başka güzel şey ise bir önceki hükümet döneminde, dönemin Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret etmiş ve o dönemde startı verilen “Organ Bağışı Kampanyasına” “tüm” organlarımı vereceğimi beyan ederek katkıda bulunmuştum. 
Dün sabah, yeni hükümetimizin başarılı bulduğum bakanlarından Sağlık Bakanı Filiz Besim aradı. Beni bir kahve içmeye davet etti. Nazik davetini kabul edip bakanlığın yolunu tuttum.
Öncelikle Sağlık Bakanlığında ciddi bir bahar temizliği yapılmış. Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter dostumu bu duyarlılığından ötürü tebrik ederim. Gerçekten de canla başla çalışan bürokratlardan bir tanesidir kendisi. Tam ona selam verdiğim esnada Bakanlığa, emekliye ayrılan Ömer Gür yerine atanan çiçeği burnundaki müsteşar Umure Örs hanımefendiyi gördüm.  Bakanlık yasaları üzerinde yoğun bir çalışma içerisinde buldum kendisini. 
Sağlık Bakanı Kadın, özel kalem kadın, basın danışmanları, hukukçuları kadın. Tamda Kadınlar Gününün bir gün öncesine gelen bu ziyarette çok değerli meslektaşım Gizem Özgeç beni karşıladı ve birlikte Bakan Filiz Besim’in odasına girdik. 
Bakan sekreteri Arzu’nun kahve ikramı ile Filiz Hanım ile sohbete başladık ve “beni neden davet ettiğini merak ettiğimi” ilettim kendisine.  Bana bir kart uzattı. Yaklaşık bir buçuk yıl önce yapmış olduğum beyan doğrultusunda bana hazırlanan organ bağışı kartımı bizzat kendisinin vermek istediğini söyledi.
Açıkçası çoktan aklımdan gitmişti bu konu. Ama öğrendim ki Sağlık Bakanı Filiz Besim birçok konuda olduğu gibi bu konuda titiz davranıyor. Artık tüm hastanelerde organ bağışı formu doldurabiliyorsunuz. Ve adresinize organ bağışında bulunduğunuzu gösteren kart gönderiliyor. 
Bakan Besim “Organ bağışına destek vermek geleceğe yatırımdır. İnsanlık görevi olarak bizde başkalarına hayat verebiliriz. Ölümü belirleyemeyiz ancak insanlara yaşam şansı sunabiliriz.”  dedi ve bu kampanyayı önümüzdeki günlerde bir kez daha gündeme getireceklerinin müjdesini verdi.
Unutmayın “Ölüm elimizde değil ama hayat vermek elimizde.”

Şimdi ne olacak?
Tam iyi şeylerden tam güzel şeylerden konuşalım, bugün sayfamızda kötü şeyler, eleştiriler olmasın diyorum hop bir haber geliyor tüm gündemimiz alt-üst oluyor.
Dün öğlen saatlerinde “Ziyamet kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada 3’ü çocuk olmak üzere 9 kişi yaralandı” bilgisi hızla internette yayıldı. 
Yakınlarının trafik kazası geçirdiği haberini alan Asiye Çınar Talay, yakınlarını görmek için hastaneye giderken Ali Demir’in kullanımındaki araç ile çarpıştı, Asiye Çınar Talay olay yerinde hayatını kaybetti.
Kadınlar Gününde iki kadın birden hayatını kaybetti. Gerçekten ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemedim. Lütfen herkes her konuda daha dikkatli daha duyarlı olsun. Araç kullanırken de daha dikkatli, haber yazarken de daha dikkatli…
 
MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN: Dome Otel’de ki formülünüz bir önceki antlaşmaya göre epey farklılıklar içeriyor. Özellikle bıyıklı ağabeyler sizin yeni sözleşme metninize epey takılmışlar. Neyse Londra dönüşü konuşuruz bu konuyu. 

Bayram KAHRAMAN: İhalesiz bir şekilde yeniden Dome Otel’in size kiralanması için teklif hazırlandı. Ancak hazırlanan teklif bir öncekine hiç benzemiyor. 10 yıl boyunca yan gel yat Osman olayı yok gibi gözüküyor bu yeni sözleşmede. 

Özdil NAMİ: Kıb-Tek ihalesinin iptal olabileceği yönde haberler gelmeye başladı. Bu arada Kıb-Tek eski yönetim kurulu başkanı İsmet Akim’in açıklamalarını okudunuz mu?

Özkan YORGANCIOĞLU: Ah ah zamanında bıyık altından size Kıb-Tek konusunda gülenler bugün aynı şeylerle karşılaşmak zorunda kaldı. Peki, sizde şimdi onlara aynı şekilde davranacak mısınız? 

Filiz BESİM: Çok yakında ekmek denetimlerine başlayacakmışsınız ve ekmeklerdeki tuz oranı konusunda ciddi kısıtlamalar getirecekmişsiniz. Bu arada sivrisinek ile mücadele içinde çalışmalar başlamış. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU:  Dün köyden bir vatandaş size bir çanta dolusu ayrelli getirmiş. Aman tek başınıza bu kadar ayrelliyi yemeye kalkmayın. En azından birkaç dostunuz ile birlikte tüketin gelen ayrellileri. 

Akın MANGA: Memur-Sen olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın üyelerinize çok özel bir hediye hazırlatmışsınız. Bugün gün boyunca hediyelerinizi dağıtacakmışsınız. 

Barış TİLKİ: Ülkenin kanayan yarası trafik kazaları için en önemli şey eğitim. Bu konuda siz üstünüze düşeni fazlası ile yaptınız ama devletin de buna ayak uydurması artık kaçınılmaz oldu değil mi? 

Meral AKINCI: Dün meydana gelen üzücü kaza haberinden sonra bu akşam yapmayı planladığınız Kadınlar Günü etkinliğini iptal etmişsiniz. Duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz. 

Baki AYGÜN: Siyasiler hem seçim sisteminden şikayet ediyorlar hem de yeni bir yasa için bir türlü çalışma başlatmıyorlar. Hazırlanan tüm yasalar içinde başka yasal boşlukları barındırıyor maalesef. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçesi İstişare Kurulu toplantısında partinin onursal başkanı Eroğlu’na sahnede sürpriz doğum günü pastası kestirmişsiniz. Bu arada toplantıda hayli verimli geçmiş diye duyduk. 

Fırat ATASER: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla dün Alsancaklı kadınları küçük bir geziye çıkartmışsınız ve gezinin finalinde düzenlenen eğlencede kadınlar ile birlikte sahnede bol bol oyun oynamışsınız. 

Tülin BEROVA: Geçen gece sizi tiyatrodan dönerken görmüşler. Çok şükür eskiye göre artık ülkemize de birçok tiyatro festivali yapılıyor, kaliteli ve güzel oyunlar sergilenebiliyor değil mi? 

Asım VEHBİ: Emekli olduğunuzu duyduk. Valla bu kadar genç yaşta emekli olacağınız hiç aklımıza gelmezdi. Gerçi emekli olmanıza karşın çalışmaya devam edecekmişsiniz. Neyse yaşınız daha genç, çalışmayı bırakacağınızda söz olta takımları bizden. 

Süleyman ALDAĞ: Pek muhterem kız kardeşinizin zamansız vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhumeye Allah’tan rahmet size ve tüm aileye sabırlar dileriz, başınız sağ olsun. 

Oğuzhan HASİPOĞLU: Ne olacak bu federasyon işi. Herkes bu konuda bir şeyler söylüyor. Anlaşılan vatandaşın kafası da epey karışık bu konuda. Siz ne diyorsunuz bu işe. 

Emre DEĞİRMENCİOĞLU:  Sevgili Emre söyle bize, dövizde yeniden kıpırdanmalar var? Bu kıpırdanmalar neyin habercisi, kurlarda yukarı doğru başlayan bu hareket devam edecek mi?  

YORUM EKLE

banner608

banner474