banner564

Güzelyurtlu hazır mısın?

Ve üniversite tercih sonuçları açıklandı. KKTC üniversitelerine 10 bin 795 öğrenci yerleşme hakkı kazandı. Geçen yılki rakamların da üzerine çıktı bu yıl ki rakamlar. Muhtemelen bu yıl yükseköğrenimde 100 binrakamını görmüş olacağız. 
En çok tercih edilen üniversite YDÜ olurken ikinci sıraya LAÜ yerleşti. DAÜ üçüncü olurken UKÜ ve GAÜ de 1600 civarında yeni öğrenci alacak. 
Yeni üniversitelerimizden Kıbrıs Sağlık Bilimleri Üniversitesi %98 doluluk oranı ile bu yıl resmen start vermiş olacak. 
Güzelyurt BölgesineLAÜ, ODTÜ ve KSBÜ’de okuyan öğrenci sayısı 15 bin olmuş olacak.
Sevgili okuyucu, lütfen bu kısmı bir daha oku, sadece Güzelyurt Bölgesinde 15 bin öğrenci yaşam sürecek.
Bir öğrenci günde bir ekmek yese günde 15 bin ekmek, ayda 450 bin adet ekmek…
Bir öğrenci günde bir yumurta yese günde 15 bin yumurta,ayda 450 bin adet yumurta demek...
Bir öğrenci günde 1 litre su tüketse günde 15 binltsu,ayda 450 bin litre su demek…
Bunun yurdu var bunun kiralık dairesi var. Bölgedeki canlılığı düşünebiliyor musunuz? 
Lefke’de bu yıl 11 binden fazla öğrenci olacak Ey Lefkeliler… OTDÜ’de 3500 civarında öğrenci olacak, ey Kalkanlı!Ey Güzelyurtlu! Kıbrıs Sağlık Bilimleri Üniversitesinde bin öğrenci olacak, ey Güzelyurtlular!
Hazır mısınız? Bu kadar insanı konaklatmaya, yedirip içirmeye, eğlendirip mutlu etmeye hazır mısınız Güzelyurtlular?
LAÜ ve Yükselen
Adamın soyadı Yükselen, hali ile gittiği yeri de yükseltiyor. Bunu ben değil rakamlar söylüyor sevgili okurlar. Burada iş ola yazmıyorum, 1995 yılında geldiğim LAÜ’de 350 öğrenci vardı. Bugün LAÜ için hedef artık 15 bindir.
Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Lefke Avrupa Üniversitesinin koltuğuna oturduktan sonra LAÜ resmen yükselmeye başladı. Ve bundan 3-4 yıl önce KKTC üniversiteleri arasında sonuncu iken bugün 2. sıraya yerleşti tercihlerde.
Şaka değil beyler…
Rakamlar konuşuyor ortada, bir başarı var, hem de öyle böyle değil. Ayakta alkışlanacak, önünde şapka çıkarılacak bir başarı var…
Ben Lefkeli olsam hocaya bir madalya verilmesi için bölgenin siyasilerinin kapısını çalarım. Çünkü benim okumaya geldiğim LAÜ’yü bundan 22 sene önce Ercan’daki muhaceret polisi dahi bilmiyordu. Bugün dünyanın kaç değişik ülkesinden on binden fazla öğrencisi bir o kadarda mezunu var LAÜ’nün.
Şaka değil beyler…
Bugün KKTC’de liderliğe oynayan bir LAÜ var. İzlemeye devam edin… 
Sağlık marka
Hazır üniversitelerden başlamışken devam edelim. Kıbrıs Sağlık Bilimleri Üniversitesi.Bu yıl bin öğrenci ve yüzde %98’lik bir doluluk ile yola çıkıyorlar. 
Sağlık alanında yeni doktorlar ve yeni sağlık sektörü uzmanları yetiştirecek KSBÜ. 
KSBÜ ile birlikte Güzelyurt’ta yeni hastane inşası da devam ediyor. Hastane tamamlandıktan sonra ve tam teşekküllü hizmete girdikten sonra stajını yapmak isteyen KSBÜ’lü öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olacak. 
Ve Güzelyurtlunun artık doktor görmek için Lefkoşa’ya gelmesine gerek kalmayacak. Belki de ileride Lefkoşalı üniversiteli profesörlere görünmek için Güzelyurt’un yolunu tutmuş olacak.
Çok değil, bu söylediklerimi en geç 3 yıl sonra görmüş olacağız. Bölgedeki değişimi asıl siz şimdi izleyin ve görün…


MESAJLAR
Ziya ÖZTÜRKLER:KKTC üniversiteleri bu yılda rekor sayılabilecek bir öğrenci tercihi ile doluluklarını arttırdı. Artık bu yıl 100 bin rakamını görmüş oluruz her halde.
Prof. Dr. Mehmet Ali YÜKSELEN: En kısa zamanda bir kahvenizi içmeye geleceğiz bölgeye. LAÜ’nün sonunculuktan alıp nasıl ikinciliğe taşıdığınızın hikayesini dinlemek istiyoruz sizden. 
Emrah ADAKLI:KSBÜ ilk yılında yüzde 98’lik bir doluluk oranı ile başlıyorsa bunda en çok katkıda hiç kuşkusuz sizindir. Tebriklerimizi iletiyor başarılarınızın devamını diliyoruz.
Kemal DÜRÜST:Güzelyurt’un bu hale gelmesinde kim ne derse desin sizin de katkınız çok ama çok büyük. İstediğiniz kadar övünün, bence sonuna kadar hak ettiniz bunu…
 Prof. Dr. Necdet OSAM: Sizi unuttuk sanmayın, bir iki gün içinde yazımızı yazacağız. Koskoca DAÜ’yü nereden aldınız nereye getirdiniz. 
Erhan ARIKLI:YDP Seçim otobüsü hayırlı ve uğurlu olsun. 40 yıllık partilerin bile bugün aracı yok iken YDP’nin seçim otobüsü olması önemli.
Hasan ÖZBAFLI: Maraş Gençlik Spor Kulübüne koordinatör olmuşsunuz. Ve göreve gelir gelmez de transfer çalışmalarına başlamışsınız.
Habibe ÇETİN:Gazimağusa emlak sektörüne çok hızlı bir giriş yaptınız. Neredeyse tüm ev sahipleri ve büyük şirketler sizinle çalışmak için sıraya girmişler.
Ümit ÖZKIRAN:Hayırdır Hacca mı gidiyorsunuz? Sakallı yeni halinizi hiç beğenmedik. Gerçi evdeki beğendi ise sorun yok ama biz gerçekten beğenmedik.
Arif SONUÇ: Düğünü bitirdikten sonra biz sizi balayına gider diye düşünürken siz bakanlıkta ki görevinize geri dönmüşsünüz. Bu hassas günlerde bakanınızı yalnız bırakmamışsınız.
Abdullah AKTOLGALI (Akdoğan):Sizin ile aynı ismi taşıyan yeğeniniz ile karıştırılınca dün telefonlarınız biran olsun susmamış. Neyse bundan sonra sizi böyle ayıracağız birbirinizden. 
Gökhan ASLAN:Matbah'ı Amire’nin civarında kalan komşulara ücretsiz tatlı ve yemek servisi başlatmışsınız. Valla bizim evin oralara da bir şube acarsanız mahallece çok mutlu olacağız.
Eriş ÇOBAN:Sendika başkanının değişmemesi ve Rum tarafında papaz cenazelerinde görülmesi sonrası tansiyonunuz tavan yapmış. Bu konuda yakında önemli bir kampanya başlatacakmışsınız.
Orhan YILMAZ( Fıstık):Son dönemlerde çekirdeksiz karpuz bulmak adeta imkansız gibi. Ama siz iyi araştırıp bir yerlerde çekirdeksiz karpuz bulmuşsunuz gene. Hadi afiyetler olsun. 
Nurettin ÇIRAKOĞLU:Dün gece emekliye arılan polislere plaket töreni düzenlemişsiniz. Eski tüfekleri bir araya getirip güzel bir gece yaşatmışsınız. .
Ali Kemal ÇINAR: 20 Temmuz’da Ankara’da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile buluşmuşsunuz. Kendisi sizinle yakından ilgilenmiş, komutanımızı Kıbrıs’a da davet ettiniz mi bari?
Dr. Faiz SUCUOĞLU:Cengiz Topel Hastanesi ek binadan sonra gelecek hafta Karpaz hastanesi içinde imzaları atacakmışsınız. Sağlıkta her alanda yatırımlar devam ediyor. 
GÜNÜN SONU
 “Bizim Türkiyelilerin partisiyiz diye bir iddiamız yok. Türkiyelilerin partisi olmaktan şeref duyarım. Biz burada Türkiyelilerin değil, Türkiyelilerin de partisiyiz. Biz KKTC vatandaşlarının bir araya gelerek anayasal haktan faydalanarak kurduğu bir partiyiz.”
YDPGenel Sekreteri Bertan Zaroğlu
YORUM EKLE

banner471

banner473