İtina ile yönetip itina ile batırdıklarımız;
• Sanayi Holding
• Kıbrıs Türk Hava Yolları
• Turizm İşletmeleri
• Sea Side Otel
• Mare Monte Otel
• Zeyko Yağ Fabrikası
• PEYAK
• Eti Teşebbüsleri
• Bankalar
Birde itina ile yönetilip itina ile batırılmasına az kalan kurumlarımız var;
• İhtiyat Sandığı
• Sigortalar
• DAÜ
• LAÜ
• Belediyeler
• İç Borçlar yüzünden kamu kuruluşları
• TÜK
• BRTK
• KIB-TEK
• Telefon Dairesi
1 metre asfalt dökme kabiliyeti yok ama 1 milyon dolarlık yatırımı yönetecek kabiliyetli çok. Ha gayret...
1 saatte yasa
“Bugün mecliste çok güzel bir olaya tanık olduk. İç tüzük değişikliği için bir günde gelen bir öneri ivediliği alınarak birkaç saat içerisinde meclis alt komitesinde görüşülerek hemen meclis genel kurulunun oylamasına sunulup, onaylandı ve yarından da itibaren uygulanmaya konuluyor.
Bu da tüm halka ve meclisten ivediliği beklenen tüm yasalar için örnek teşkil edecek bir durum olduğundan ötürü bilgilenmenizi istedim.
İş koltuk (meclis başkan ve yardımcılığı ) ve makam oldu mu 1 saatte yasa yapabilecek gücümüz varmış.
Fakat ya diğer yasalar?
Not: TDP’ye danışma zahmetine bile katlanmadılar...”
TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler
MESAJLAR
Ömer KALYONCU: Özel sektör temsilcilerini fena halde kızdırdınız. Neyse çok fazla dert etmeyin, Genel başkanınız bir ziyarete gider gönüllerini hemen alır onların.
Ferdi Sabit SOYER: Meclis başkan yardımcısının iki tane olması önerisi son derece yerinde bir öneriydi. Keşke bugün bir değil de iki tane yardımcı seçilseydi.
Hüseyin Avkıran ALANLI: Meclis Başkan yardımcılığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Ne demişler sabreden derviş muradına erirmiş.
Mehmet HARMANCI: Bedreddin Demirel Caddesi üzerindeki çizgiler artık hiç görünmüyor. Vatandaşlar bir an önce bu cadde üstündeki çizgilerin kış gelmeden çekilmesini talep ediyorlar.
Ahmet BENLİ: Çok merak ediyoruz, mesela Gönyeli Belediyesi kendi imkanları ile en son ne zaman asfalt döktü? Veya kanalizasyon şebekesi döşedi?
Osman TABAK: Su konusunda sonunda sizde fikirlerinizi açıklamışsınız. Yalnız şimdi birçok belediye ekonomik dar boğazın içinde. Bunu da hesaba kattınız değil mi?
Ertan BİRİNCİ: Babanız Tekin Birinci anjiyo olmuş. Umarız sağlığı yerindedir. Acil şifalar diliyoruz, geçmiş olsun.
Reha ARAR: Doğum gününüz kutlu olsun, bu arada geçen akşamki kutlama da hayli ilginç hediyeler almışsınız. Hediyelerinizi kullanmaya başlayabildiniz mi bari?
Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Sizin de doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün arka arkaya doğum günü pastaları üflemişsiniz. Bizden duymuş olmayın ama bir sürpriz pasta daha var ileriki günlerde.
Ahmet MURATOĞLU: Mecliste görev yapan basın mensubu arkadaşlar gündemin kendilerine de verilmesini istiyorlar, iletelim istedik.
Teoman TURAN: Tatil dönüşü işe başlamak her halde epey zor gelmiştir. Ama ne demişler tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı. Sizde dükkana tekrardan hoş geldiniz.
Derviş EKŞİCİ: Parti Meclisi adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Gazimağusa’dan üst sıralardan PM’ye gireceğiniz konuşuluyor şimdilerde.
Nazmiye ÇELEBİ: Kolunuzdaki karpuzlara bir yenisini daha eklemiş ve Genç TV’de programa başlamışsınız. Ne diyelim artık hızınıza yetişilmiyor, hayırlı ve uğurlu olsun.
Kansu AKSU: Türkiye’de bir film yapım şirketi Kıbrıs’ta çekeceği dizilerde sizin de oynamanız için rol teklif etmiş ama siz herkes kendi bildiği işi yapsın deyip teklifi kabul etmemişsiniz. Tekrar düşünmekte fayda var.
Türel ÖZDAŞ: Küçük bir rahatsızlık geçirip hastaneye yatmışsınız. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz.
Cemal BULUTOĞULLARI: Geçen gece Paşa’da şans ararken görülmüşsünüz. Hayırdır bu aralar şansa mı ihtiyacınız var?
Olgun ÖNAL: Davetiyemiz geldi, görevi devir alacağınız gün elbet bizde orada olacağız. Allah utandırmasın, başarılar diliyoruz.
Oğuz KÖSE: Herkes kurultay derdinde siz börtü böcek derdinde. Yakın dostlarınız bile sizdeki bu değişimi anlamakta zorluk çekiyorlarmış.
Mustafa GÖÇER(ÇATLI): Son günlerde bazı yakın dostlarınızla aranıza kara kediler girmiş. Bakalım nereye varacak bu işin sonu.
GÜNÜN SÖZÜ
“Bu ülkede zor koşullarda ayakta kalmak için uğraşan, istihdam sağlayan, vergi veren binlerce işletmeyi bünyesinde barındıran Odamızın Sayın Başbakan’dan beklentisi; özel sektörü kötülemek yerine; yatırımı ve iş yapmayı kolaylaştıracak önlemler alarak özel sektör odaklı, rekabet edebilir bir Kıbrıs Türk ekonomisi yaratmak için çalışmasıdır. ‘Duyarsız’ dediği özel sektör, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomi ve sürdürülebilir bir çözüm için Kıbrıs Türk halkının en önemli dayanağıdır.”
KTTO