banner564

Hadise

Normal bir dönemden geçsek ve bu dönem içinde Türkiye’den pop starlar gelip konser verse bir şey demeye kimsenin yüzü olmaz. Ama okulların eksik sınıflarla açıldığı, yollardaki çukurların yamalarla kapatılmaya çalışıldığı, Sağlık Bakanlığı’nın grank grank ilaç parası arayışı içinde olduğu, tüccarın çeklerinin piyasada tuvalet kağıdı gibi döndüğü, inşaat şirketlerinin büyük bir çoğunun beyaz bayrak çekmekte olduğu bir dönemde bu kadar şatafatlı bu kadar görkemli bir kutlama…
Ne diyelim, yakında daha büyük hadiseler çıkmadan bu Hadise’yi dinlediğimiz ve izlediğimiz iyi mi oldu? Elbette olmadı… 

Denktaş UBP’ye göz kırpıyor
Serdar Denktaş’ın DP’den istifa edeceğini açıklaması ve sonrasında bize telefonda söylediği “Siyasetten kopmadım aksine tam da merkezine gidiyorum“ açıklaması aslında bir yerde 2020 için çok net bir mesaj.
Serdar Denktaş büyük bir olasılıkla “Bağımsız” olarak bu yarışa katılacak ve Merkez Sağ ile Merkez Solun oylarına talip olacak. Parti kimliğinden de uzak kalabilmek için ve saydığım kesimlerin oylarını alabilmek için bağımsız bir çizgiye doğru seyir alacak önümüzdeki günlerde.
Serdar Denktaş yolunu çizdi ve bugünden itibaren 2020 için çalışmalara başlayacak. Hatta bu konuda kampanya ekibi bile birkaç hafta içerisinde oluşturulacak.
Denktaş, UBP’nin henüz adayını tespit edememiş olması hatta nasıl tespit edeceğinin bile belli olmamasından yararlanıp merkez sağın oylarını kendi etrafında toplamaya çalışacak. Kendisini bu konuda 2. tura atmayı başarırsa zaten ikinci turda işi çok daha kolay olmuş olacak. Unutmayalım ki solun da iki tane güçlü adayı var. 5-6 adayın yarışacağı bu yarışta yüzde 10-15 ile ikinci tura kalma ihtimali hayli yüksek olacak. 

Bütçede son durum 
2019 bütçe raporu dörtlü koalisyon hükümeti Mayıs ayı beş aylık dönem sonu Türkiye Cumhuriyeti katkısı yok. Yerel gelirler genel toplamı 2.443.863.643 TL. Giderler genel toplamı 2.550.477.833 TL.
Bütçe açığı 106.615.190 TL
UBP - HP koalisyon hükümeti Ağustos ayı sekiz aylık dönem sonu Türkiye Cumhuriyeti katkısı yine yok. Yerel gelirler genel toplamı 4.343.129.865 TL. Giderler genel toplamı 4.319.980.664. TL.
Bütçe fazlalığı 23.149.201 TL
Kısacası Maliye’nin başına geçen Olgun Amcaoğlu havuzdaki gedikleri kapatmışa benziyor. Rakamlar gelecek için iyimser bir tabloya işaret ediyor. 
Hazırlayan:  Mustafa Baturalp

İşte bu
Hep söylüyoruz bizim fabrikalarımız, sanayi tesislerimiz yok. En önemli itici gücümüz hizmet sektörü, eğitim ve turizm burada en önemli unsurlar. 
Türkiye ile çok ciddi bir rekabet içindeyiz. Bu bağlamda her hamle son derece önemli. Dün Bakanlar Kurulu sonrasında açıklanan Türk Hava Yolları’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde okuyan üniversite öğrencilerinin biletlerinde yüzde 15 indirim yapma kararı son derece önemli ve ayakta alkışlanası bir karar olmuştur.
THY’nin bu kararı sonrası diğer özel hava yolu şirketlerinin de öğrenci bilet fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gitmesi de kaçınılmazdır.
Bu konuda hükümeti gerçekten tebrik etmek gerekiyor. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti makamları ile yaptıkları girişimlerin sonucunda bu karar alınmıştır. 

MESAJLAR
İlker KARABİNA: Büyük av için hazırlıklara şimdiden başlamışsınız. Ancak sizin av takımına sürpriz bir avcı daha dahil olmuş. Bakalım bu sürpriz avcının resmini sosyal medyada paylaşacak mısınız? 

Tufan ERHÜRMAN: Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Elçilikte yaptığınız görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapmadınız? Sayın Çavuşoğlu ile neler konuştunuz? 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimleri de bu görüşmede konuşuldu mu? 

Kemal Deniz DANA: Biricik kızınız yuvadan uçmak üzereymiş. Hafta sonu için büyük bir telaş varmış evde. Telaş ile birlikte sizde de derin bir hüzün başlamış. Ee kız babası olmak kolay değil. Allah mutluluklarını daim etsin. 

Kenan AKIN: Serdar Denktaş’ın istifasını Türkiye’den duyduktan sonra DP’den ayrılma kararı almışsınız. Ama Serdar Bey’in istifası tamamen taktiksel, o yüzden acele etmeyin deriz. 

Olgun AMCAOĞLU: 100 günde devletin kasasındaki kara delikleri kapatıp bütçe açığından bütçe denkliğine doğru çok ama çok önemli bir geçiş süreci başlatmışsınız. Umarız beklenen kaynaklar da gelir ve ülke biraz rahatlar. 

Mahmut ERDEN: Geçen seçimlerde YDP’nin en güçlü adayları arasındaydınız ama bu sefer çok önemli parti içi rakipler karşınıza çıkacak. Ben olsam şimdiden çalışmalara başlardım seçimler için. 

Tolga KINACI: Gülçin hanımla söz kesmişsiniz. Zaten biz size bir iki yıla kalmaz nikâh masasına oturursunuz diye boşuna söylememiştik. Hadi bakalım Allah tamamına erdirsin inşallah. 

Aydın KIRMA: Bir at satın alıp jokey olmaya karar verdiğinizi duyduk. Valla hobinin böylesini de yeni duymuş olduk, neyse inşallah en kısa zamanda sizi bir yarışta seyredebiliriz. 

Göksel SAYDAM: 9 Eylül Lefkoşa’nın fethi ve İzmir’in kurtuluşunun yıldönümü için televizyonların “İzmir Marşını” çalmasını beklemişsiniz ama boşuna. Kimsenin aklına bile gelmedi. 

Mert KARABETÇA: Amerika’da düzenlenen bir yarışmada ülkeye birincilik kupası ile dönmüşsünüz. Evdeki madalyalara bir yenisi daha eklenmiş oldu böylece, tebrik ediyoruz. 

PF 105 plakalı araç sürücüsü: Geçen akşam Yenişehir trafik ışıklarında içtiğiniz sigaranın izmaritini yere atıp yolunuza devam ettiniz. Evde de genelde sigaranızı yere mi atarsınız? 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Uçak bilet fiyatlarında öğrenci biletlerine indirim gelmesi için Ankara’da yaptığınız temasların sonucunda beklenen müjdeli karar çıkmış. Gerçekten de çok önemli bir hamle oldu yükseköğretim için. 

Ersin TATAR: Haspolat Meslek Lisesi’nin adının eksi Başbakanlardan Osman Örek Meslek Lisesi olarak değiştirilmesi merhum liderin ailesini ziyadesi ile mutlu etmiş. Diğer merhum başbakanların da isimleri umarız aynı şekilde yaşatılır. 
Av. Seyhan İbrahim YILDIRIM: Evde hobi olarak başladığınız bahçe işleri ve peyzaj çalışmalarında yeni bir döneme girmişsiniz ve artık bahçe duvarlarını ören ekibe eşlik etmeye başlamışsınız. Yakında bu sektöre de girerseniz hiç şaşmayacağız. 

YORUM EKLE

banner608

banner473