banner564

Haketmek mi? Kazanmak mı? Hakederek kazanmak mı?

 Haketmek mi? Kazanmak mı? Hakederek kazanmak mı?
Yazının başlığı aslında hemen hemen aynı şeyleri içeriyor ancak anlam açısından tek tek baktığınıda ise farklı farklı anlamların da ortaya çıktığını görebiliyoruz.
Süper ligde dün oynanan Küçük Kaymaklı-Gönyeli maçının ilk yarısında Küçük Kaymaklı’nın ortaya koyduğu performansı ikinci yarıya yansıtamaması ortaya güzel futbol çıkardı.
İkinci yarıda Küçük Kaymaklı’nın oyundan düşmesi ve Gönyeli’nin de bulduğu gollerle maçı 2-2’ye getirmesi sonrasında Küçüğk Kaymaklı kalesi çok zor anlar yaşadı.
Gönyeli’nin bulabileceği bir gol kendisini maç sonuna kadar galibiyete taşıyabilecekti belki ancak bunda sadece istek ve mücadele yeterli gelmedi.
Futbolcu kalitesi mücadele tecrübesi ve deneyim kaymaklı’nın maçta baskıyı üzerinde görsede soğuk kanlı oynayabileceğini gösterdi.
Sezon başında şampiyonluk hedefleyen bir takım olan Küçük Kaymaklı’yı ikinci kez izleme fırsatı buldum. Ancak beğendiğimi söylemem Kaymaklı’ya yağ çekme olur. Beğenmedim.
Hele hele şampiyonluğa oynayan bir takımın daha kaliteli bir oyunla daha isabetli paslar yapması lazım. Özellikle süper lige bu sezon yükselen ve kadrosu açısından Kaymaklı’dan daha zayıf olan Gönyeli karşısında ortaya koyduğu oyun zaten Kaymaklı cephesi tarafından da beğenilecek gibi değildi.
Bu oyun şekliyle Kaymaklı şampiyonluk hayalinden vazgeçmesi gerekir. Daha derli toplu daha düzgün bir oyun oynadığı zaman ancak şampiyonluk yolunda güçlü bir aday olur.
 Bu noktada antrenman veya taktiksel anlamda bir eksikliğin olduğunu düşünmüyorum. Bana göre Küçük Kaymaklı’daki eksiklik mental anlamdaki eksikliktir. Zayıf takım karşsıında daha zor motive olan takımlar daha güçlü takımlar karşısında daha kolay motive oluyor. Kaymaklı’nın da sıkıntısı budur diye düşünüyorum. Ancak eğer şampiyonluk hedefse bu konuda uzman ekipler tarafından  bu motivasyonların her maç öncesinde sağlanması lazım.
Gelelim Gönyeli’ye… gönyeli takımının Küçük Kaymaklı karşsında sergilediği oyun çok süper olmasa da ortaya koyduğu mücadele rakibine saldırma hırsı ve gol atma konusundaki ısrarı beni ileriki haftalar açısından umutlandırdı. Kötü bir takım değil Gönyeli. Ancak kadronun darlığı, futbolcuların tecrübesizliği gerek gol yollarında gerekse savunmada hataları beraberinde getiriyor. Biraz tecrübe,  biraz kendine güven, Gönyeli’yi bu sezonda süper ligde sıkıntıya sokmaz diye düşünüyorum.
YORUM EKLE

banner471

banner474