banner564

Haksız vergi ödemeyiz, hizmet istiyoruz

   İki yılı aşkın süre Coronavirüs’ün yol açtığı olumsuzluklarla yüzleştik…
   Hemen herkesin gelirlerinde düşüşler veya büyük kayıplar yaşandı…
   Binlerce insan banka taksitlerini ödeyemez duruma geldiği için mahkemeye verildi… 
   Böylesi ağır kriz süreçlerinde insanlar ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlar…
   Bizde böyle oldu…
   Sinir ve ruh hastalıklarında patlamalar var…
   Psikologlar yoğun mesai yapıyor…
   O yüzden bunları görerek ve öncelikleri belirleyerek bu ülke insanına hizmet etmek ön planda tutulmalıdır…
   Peki bizdekiler ne yapıyor?..
   Sürekli hükümet kurup, bozuyorlar…
   Sürekli istifalar, görevden almalar, göreve atamalar yapıyorlar…
   Diğer yandan batmış kuruluşları yaşatmak için anormal zamlarla halkı daha da sıkıntıya sokuyorlar…
   İşte Elektrik Kurumu’nun son faturalarında ‘Yakıt değişim bedeli’ adı altında yer alan zammı kesinlikle kabul etmiyoruz…
   Bu resmen yasa dışı bir davranıştır…
   Hukuki hiçbir yanı yoktur…
   
Yeni hükümet meselesi

   Ülkenin her tarafında yangın varken, 59 günde hükümetin istifası, sonrasında 5 günde ikinci istifa bu halka yapılan en büyük haksızlıktır…
   Siyasete olan güvensizliğin daha da artması ve halkın umutsuzluğa düşürülmesidir…
   Halbuki; yapılacak çok iş vardır…
   Vatandaşın beklentisi ciddi icraatların bir an önce başlamasıdır…
   Niyet varsa yeni bir hükümetin kurulması halinde ilk bir hafta içinde bile vatandaşa umut verecek bazı icraatların yapılabileceği inancındayız…
   Daha önce vurguladığımız gibi öncelik, sıcakların artması nedeniyle ağaç boyuna ulaşmış otların temizlenmesi ve tüm bölgelerin ilaçlanmasıdır…
   Ana yollar devletindir…
   Köy ve kentlerde belediyeler bu işi yapamıyorsa, Çevre Dairesi devreye girmeli ve ‘yıldırım hızıyla’ ülkeyi temizlemeli, yapılacak harcamaları belediyelere verilen devlet katkısından kesmelidir…
   Girne Antik Limanı’nda tamirat ve çevre düzenlemesi derhal başlatılmalıdır…
   Ve doğru olan limanın özelleştirilmesidir…
   Ama bunu yapacak cesaret yoksa; o zaman belediyenin tek yetkili olarak atanması, ancak limanın korunması konusunda devletin ortaya koyacağı ‘genel prensipleri’ uygulaması yönünde bir karar üretilmelidir…
   Tarihi binaların korunması, limanın temizlenmesi, çevre düzenlemesi, restoran ve dükkanların işletilmesi gibi prensipler belirlenirse, belediye keyfi uygulamalara gidemez…
  Bir elektrik direğinin bir yılda tamir edilememesi, bir lamba değişiminin aylar alması gibi akıl almaz işlere artık son verilmelidir…
  Yine bir hafta içinde Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararla, siyasi partilere yönelik mali yardımları azaltarak, elde edilen kaynakla bozuk yolların tamiratına başlanmalıdır…
  Karayolları Dairesi’nin hizmet veremez duruma gelmesi nedeniyle yolların tamiratı, trafik ikaz işaretlerinin yenilenmesi ve koruyucu bariyerlerin hızlı bir şekilde monte edilebilmesi için ihaleye çıkılmalı; en güvenilir kuruluşlara bu görevler verilmelidir…
  Yılların birikmiş sorunlarını çözmek için yeni komitelere veya aylarca sürecek ‘çalıştaylara’ gerek yoktur…
  Hayati önem taşıyan tarihi bir dönemden geçerken, iç ve dış politikada çok daha aktif olunmalıdır…
  Güneyde ne tür hazırlıkların yapıldığını da görmezden gelmeyelim…
  Hayırlı Cumalar…

YORUM EKLE
YORUMLAR
ARDA GENÇ
ARDA GENÇ - 2 yıl Önce

15 KASIM 1983'TEN BERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE 33 HÜKÜMET KURULDU. ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ ORTALAMA BİR HÜKÜMETİN ÖMRÜ 20 YIL FALAN DEĞİL, SADECE 13 AY. İKTİDARIN DEĞİŞEBİLMESİ DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE YAŞADIĞIMIZIN KANITLARINDAN BİRİDİR.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

KKTC Devletimize artık çöktürülen statikoyu ayakta tutabilmek için ne yerel Bankalarımız ve ne de Türkiye Bankaları borç para vermek istemiyor ! Akıl almaz siyaset neticesi geliri olmayan kasası boş Devletimiz ayakta durabilmek için artık çareyi Zam diye elini Vatandaşın cebine sokmakta buluyor , Bankalarımızın ve vatandaşın artık güven duymadığı borç batağına sokulan Ülkemiz Yönetici ve siyasilerimizden beklediği icraat kalmamıştır! Bugün söylediğini yarın bozan iş yapmayı beceremeyen zenginlikler içinde kurduğumuz KKTC yi batma noktasına getirenlerden bugün ne beklenebilir ki !
Gerçekçi olalım artık günü kurtarabilmek için Bankalarımızdan bile istediği parayı borçlanamayan Hükümetlerimiz ile maalesef KKTC de yolun sonuna gelinmiştir bir şekilde sil baştan yapıp U dönüşü yapamaz isek yarınlarımız bugünlerden çok daha zor olacaktır gibi görünüyor
FOR Ever TRNC …..

ARDA GENÇ
ARDA GENÇ - 2 yıl Önce

15 KASIM 1983'TEN BERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE 33 HÜKÜMET KURULDU.YANİ ORTALAMA BİR HÜKÜMETİN ÖMRÜ SADECE 13 AY.BİR AN ÖNCE İSTİKRARLI BİR YÖNETİM İÇİN DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.YOKSA ÜLKECE BATACAĞIZ.

ARDA GENÇ
ARDA GENÇ - 2 yıl Önce

15 KASIM 1983'TEN BERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE 33 HÜKÜMET KURULDU.YANİ ORTALAMA BİR HÜKÜMETİN ÖMRÜ SADECE 13 AY.BİR AN ÖNCE İSTİKRARLI BİR YÖNETİM İÇİN RUMLAR GİBİ DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE İÇİN DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.YOKSA ÜLKECE BATACAĞIZ.DÜNYA'NIN EN İYİ EKONOMİSİNE SAHİP AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YÖNETİLİYOR.VE ÇOK DA BAŞARILILAR.

öz
öz - 2 yıl Önce

Özgürgün devre dışı bırakıldı. Sonra Özersay'a cumhurbaşkanlığı havucu gösterilip, dörlü koalisyon bozduruldu. Sonra Özersay silkelinip bir kenara atıldı.Hiç aklında bile yokken Akıncı'nın cumhurbaşkanlığı engellenip altın tepside ona bu mevki verildi. Daha sonra nedendir bilinmez Sucuoğlu harcanmaya çalışıldı.Artık yapılanlar birçok UBP linin bile sabrını taşırdı. İsteğe bağlı dışişleri bakanı değiştirildi. Sırtını belli merkezlere dayayan bakanlar başbakanı dinlemez oldu. Bir de Tatar'ın kabine değişikliğini yapmaması,işi çığırından çıkardı. Şimdi de olmayacak işlerle uğraşıp birilerini memnun etmeye çalışıyorlar.
Seçilenler vatandaşa hizmet mi etsinler, yoksa kendilerini o mevkiye getirenlere mi? İki arada bir derede kalınca demokrasi de olmuyor. Sadece maskaralık oluyor.

banner471

banner474