banner564

Halay ve halaydakiler…

 Cumhuriyetimizin 35 yılının yıl dönümünden birkaç gün önce Saray’da basın ile buluşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Sorunun çözümü için artık Ada’da yaşayan Türk ve Rumlardan başka diğer garantörlerinde rızası olması gerektiğini söyledi ve Kıbrıs Sorunu tango ile değil ancak Halay ile çözülebilir dedi.
Dün Cumhuriyetimizin 35. Yılını geride bıraktık. Az sonra okuyacağınız yazıyı 10 yıl önce yazmıştım. Akıncı’nın dediği gibi Dünya’nın da Kıbrıs sorununa nasıl baktığının en güzel örneğini kendi üslubu ile yanıtlamıştı, Cumhuriyeti kuran Rauf Denktaş. 
İşte 10 yıl önceki o yazım…. 
“2003’te ki 15 Kasım Cumhuriyet Törenlerini hayatım boyunca hiç unutamam her halde. Annan Planın tam öncesi. Herkes bir sonraki yıl törenlerin yapılmayacağını konuşuyor. Çünkü çoğunluğa göre Annan Planı kabul edilecek ve yeni bir devlet doğacak. 2003’te 20 yaşına giren KKTC’de böylece tarih olacak. İşte böyle bir ortamda törenler başlıyor. Allah nur içinde yatırsın dönemin cumhurbaşkanı da Rauf DENKTAŞ. 9 sene önce KKTC’de 3G falan yok. Öyle törenleri “canlı” yayında vermekte hiç kolay bir iş değil. En az bir gün öncesinden gidip çanak falan kurup ling falan ayarlayacaksınız.
Birkaç hafta öncesine kadar uyduda yayın yapan ART daha yeni kurulmuş o günlerde. Ve KKTC’den uyduya çıkan “ilk” televizyon. ART sayesinde tüm dünya ve Türkiye uydu yayını ile KKTC’nin 20. kuruluş yıldönümünü izleyecek. Türkiye’nin en büyük haber ajansı İHA’da ART üzerinden aldığı görüntüleri tüm dünyaya “canlı” olarak servis edecek. Tören için tüm hazırlıkları yapıyoruz. 
Yayın başladı törenler için konuklar geldi, ART üzerinden tüm kanallar “Canlı” yayını veriyor. Elime mikrofonu alıp usul usul protokolün içine dalıyorum ve rahmetli Cumhurbaşkanı Denktaş’a yaklaşıp “efendim canlı yayındayız ve şuan bizi her kes izliyor. Bugün Cumhuriyetimiz 20 yaşında, zıpkın gibi bir delikanlı gibi kendi ayakları üzerinde duruyor. Neler hissediyorsunuz? diye soruyorum. O günler Annan Planı gündemde olduğu için rahmetlinin ağzından şöyle bir cevap çıkıyor. “yakışıklı ve zıpkın gibi bir delikanlı olduğumuz için dünyanın bütün or*sp*ları peşimizde” Denktaş’ın bu sözü on tüm kanallardan canlı yayında milyonlara ulaşıyor…  “

Cumhuriyeti kutlayanlar
Cumhuriyetin 35. Yaş gününde bazı özel sürprizler de yaşanmadı değil hani. Özellikle sevdiğimiz bazı sanatçıların gazetelerde ilanlarını gördük. Her fırsatta Kıbrıs’a gelen ve burada bir ev satın alan sanatçı Zuhal Topal Saygıner, rock müziğin sevilen ismi Haluk Levent, aşk şarkılarının doktoru Ferhat Göçer verdikleri ilanlarla KKTC’nin yeni yaşını kutladılar.
Ayrıca birçok ünlü sanatçıda sosyal medya hesabından KKTC’nin 35. Yaş gününü kutlamayı ihmal etmediler. Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden olan Fenerbahçe Spor Kulübü de dün KKTC’nin yeni yaşını kutlayan bir paylaşım yayınladı sosyal medya hesabından. 
   
MESAJLAR 

Tolga ATAKAN: Girne- Alsancak-Lapta yolu için yeniden tarih vermişsiniz. Valla bize öyle geliyor ki Cimbomun Feneri yendiği gün o yol bitecek.  Bakalım 2019’da görebilecek miyiz? 

Ebru Bilgehan DENKER: Merit  Royal’a gelen misafirler “Merit bizim ikinci adresimiz oldu artık” demekten kendilerini alamıyorlarmış.  İşinizi gerçekten severek yaptığınız aldığınız övgülerden belli. 

Ahmet YÖNLÜER:  Ve yeniden siyaset dünyasına dönüş yapmışsınız ve YDP’ye resmen katılmışsınız. Çok yakında YDP’nin üst yönetiminde de görev almanız bekleniyormuş. 

Metin ÖZEREM: Sizin oğlan PM seçimlerini ilk sıradan tamamlayınca geçen Çarşamba günü Kaymaklıda mangallar yine yanmış. Yalnız Osman Sıddık başkan herkese haber edilemediğinden bu gecenin tekrarına karar vermiş, haberiniz olsun.

Mehmet HARMANCI: Havaların soğuması ile birlikte ilk gribinizi olmuşsunuz. Aman evde ufaklık var, dikkat edin. Bol bol c vitamini ve kefir tavsiye ediyoruz size. 

Kudret ÖZERSAY: Solo Türk Ekibi ile aynı bozu vererek ekibin bir parçası gibi olmuşsunuz.  Geçen yıl yine gelmişti Solo Türk ve bazıları bundan rahatsız olmuştu. Acaba sizin paylaşımınız o kesimleri yine rahatsız etti mi? 

Tufan ERHÜRMAN: Ombudsman Emine Dizdarlı öyle bir açıklama yaptı ki adeta size yeni baştan hukuk dersi verdi. Acaba siyasete girdikten sonra hukuk konularında bir unutkanlık mı başladı? 

Dr. Bülent DİZDARLI: Başhekimlik yaptığınız süre içinde bunca yıl öğrenmediğiniz hayat tecrübesini edinmişsiniz. Çok merak ediyoruz emekli olunca bununla ilgili bir kitap yazacak mısınız? 

Tuncer ARİFOĞLU: Geçen gün sizi tarihi Sarayönü ’nündeki UBP binasında görmüşler. Acaba son olarak ne zaman oraya gitmiştiniz. Neyse her işte bir hayır vardır nasılsa. Nasıl gördünüz mü bu arada eski dostları da. 

Ayşegül BAYBARS: Yeni arabanız, yeni saç modeliniz hayırlı olsun. Bu arada yakında Ankara’ya belediyeler ile birlikte çıkartma yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Anlaşılan belediyeler reformu kapıda. 

Hasan TACOY: UBP Genel Sekreterliği göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Mutlaka çok şeyler katmak için bu göreve talip oldunuz ve üyelerin oyları ile seçildiniz. Şimdi iş vakti sizin için. 

Dursun OĞUZ: Belki seçilmediniz ama son PM toplantısında yaptığınız konuşmada herkesin takdirini ve sevgisini kazandınız. Bazen kaybederek te kazanılır. Yazın bu sözümüzü bir kenara. 

Özdil NAMİ: Benzin fiyatları 83 dolardan 60 dolara geriledi. Döviz neredeydi? Nereye geldi? Şu zamlar ne zaman geri alınacak? Daha neyi bekliyorsunuz piyasaya müdahale etmek için? 

Mehmet SUNGUR: Son dönemde aktif siyasetçileri bile geçmeye başladınız. Bir bakıyoruz Gazimağusa’da bir bakıyoruz Girne’de bir grupla yemektesiniz. Hayırdır yoksa siyasete mi giriyorsunuz? 
Mustafa AKINCI: Stilist Naci Bayramoğlu KKTC’nin en şık imajının sizde olduğunu söyledi. Bunca genç arkadaş var, demek ki hala daha sizden öğrenecekleri var siyasete girenlerin. 

POLEMİX
“Türkiye, Kıbrıs Türkü’nün meşru haklarını, güvenlik ve refahının devamının sağlanması yönünde çalışmaya devam edecek. Kıbrıs Türk Halkı’nın, Ada’da adil, kalıcı ve yaşayabilir bir siyasi çözüme ulaşılabilmesi için her türlü yapıcı çabayı ve iyi niyeti sergiliyor. “ 
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan 

YORUM EKLE

banner608

banner474