banner564

Halimize bakar mısınız?

   KKTC gibi küçücük bir devletin sırtındaki kamburun büyük olduğunu biliyor muyuz?..
   Elbette…
   Bunu bildiğimiz halde özellikle her seçim döneminde devlet kurumlarına istihdam yapıyor muyuz?..
   Elbette…
   Devlet vergi gelirlerini artırmaya kalkıştığında hep birlikte “olamaz, yapamazsınız” diye bağırıyor muyuz?..
   Elbette…
   Devlet kurumlarının tümünün iflas ettiğini ve borç batağına gömüldüğünü bildiğimiz halde, önlem alınması gerektiğini söyleyenlere karşı saldırıya geçiyor muyuz?..
   Elbette…
   Pandemi sürecinde ödenemeyeceğini bile bile 13’lerin durdurulması gerektiği söylendiği zaman “devleti başınıza yıkarız” diyerek saldırıya geçtiğimiz doğru mu?..
   Elbette…
   Çöken yollarımızın yenilenmesi, polisin teknolojik açıdan güçlenmesi için Türkiye tarafından gönderilen paraların ‘proje yapılmadığı için’ kullanılmadığını bildiğimiz halde kılımızı oynatmadığımız doğru mudur?..
   Elbette…
   Belediyelerin büyük bir çoğunluğunun borç batağına gömüldüğünü ve devlet yardımlarının kesilmesi halinde maaş ödeyemeyecek duruma geldiğini bildiğimiz halde ‘reformdan’ söz edildiği zaman “kapattırmayız, yedirmeyiz, izin vermeyiz, dokundurmayız” diyerek ayağa kalktığımız doğru mudur?..
   Elbette…
   Hastalar ilaç bulamazken, 200 milyonluk ilacı ambarlarda eskitip çöpe atarken, tek bir kişinin hala yargıya taşınmadığını bildiğimiz halde sesimizi çıkarmadığımız doğru mudur?..
   Elbette…
   Meclisin görev yapamaz hale geldiğini, bir yılda sadece 3 yasanın geçirildiğini bildiğimiz halde, aynı kadroyu yeniden meclise gönderen bizler değil miyiz?..
   Elbette…
   Seçim sisteminin değişmemesi halinde siyasete olan güvensizliğin artarak devam edeceğini bildiğimiz halde, bunu değiştirmeyenleri yeniden seçen bizler değil miyiz?..
   Elbette…
   Türkiye’nin sağladığı güvenlik ortamında haddimizi aşarak ‘gitmesini’ isteyenler’ karşısında dut yemiş bülbüle dönen bizler değil miyiz?..
   Elbette…
   Hükümetlerle birlikte üst kademe yönetiminin sürekli değişmesi yüzünden kamuda iş yaptırmanın imkansız hale geldiğini biliyor muyuz?..
   Elbette…
   Türkiye’nin ne parasını, ne de pulunu istemeyen; ancak Türkiye’den gelen paralarla yüksek maaş alanların, diğer yandan yatırımcılara karşı sürekli saldırgan olması yüzünden bindiğimiz dalın kesilmekte olduğunu göremediğimiz doğru mu?..
   Elbette…
  Yolsuzluk, vurgun, dolandırıcılık dosyalarının “mesele yok” denilerek kapatılmasını tebessümle karşıladığımız doğru mu?..
   Elbette…
   Öyleyse niye şikayet ediyoruz?..
   Kendi elimizle yıktığımız demokratik düzeni, boykotlar, ateşler ve eylemlerle düzeltebileceğimizi mi sanıyorsunuz?..
   Öyleyse buyurun düzeltin…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Batma noktasına gelen Toplumu açlığa terk eden Hükümet yetkililerimiz Antalya’da güzel günler geçiriyor! Tüm zenginliklerini kötü siyaset neticesi yiyip bitirdiğimiz Ülkemizde artık maaş bile ödeyemeyecek duruma geldik , Dökülüp talan olan Ülkemize artık ne Turist ve ne de Yatırımcı geliyor ! Her geçen gün borç batağına daha da gömülen Devletimiz için artık ne Ankara ve ne de Antalya ziyaretleri fayda sağlayabiliyor !
KKTC cenin geldiği noktada bir Siyaset değişikliği yapıp Ülkemizi sil baştan bir Yatırım , üretim ve Turizm Ülkesi yapamaz isek memurlarımıza dahi ödeyebilecek maaşı bulamayacağız!!!

Öz
Öz - 2 yıl Önce

Sanki suçlu ile suçsuz karıştırılıyor. Bu düzenin devamını isteyenler, boykot, eylem ve ateşler yakanlar mı? Yoksa ganimetlere çökenler, vatandaşın KL larını 36 dan bozanlar, hiç bir liyakat ve ehliyete bakmadan eşini, dostunu, akrabasını devlet dairelerine sokanlar,Türkiyeden gelen paraları üleşenler, siyasi iktidarlarının devamı için ne idiğü belirsiz insanları, sırf oy uğruna vatandaş yapanlar, insanlarımızın kültür, inanç ve yaşayışlarına uymayan sahte davranışlar içerisine girenler mi? Kimler statükonun devamını istiyorlar?

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Mr öz ganimete cokemedin parasız kaldıysa cuma namazı çıkışı yardım toplayalım IBAN at gelen bu kadar yardıma rağmen hiçbir halt yapmayan hazır tüketen senin siyasetçilerin bürokratların halkın yarım gün mesai fazla mesai 1960lardaki gibi devlet kurumlarına kapağı atıp eski Sovyet düzenindeki gibi çalışmadan rekabete giremeden asalak tarzı kamu memur işci zihniyeti sende vergi verme gümrüksüz araba al 13.maas TL ile maaş alıp dövizle araba ev kredi boş konuşuyorsun boş nerenizden tutulsa çatır çatır dökülüyor ama özeleştiri yapmak yerine başkasını sucluyorsunuz ha bak artık soroscu alman vakifci turuncu kadife devrimlerin zamani geçti boşa hayalle yaşama

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Statukonun değişmesinden kastın nedir mr öz Soros mu Alman vakıfları mi İngiliz muhibligi mi palikarya zangoc cirakligi mi boş geç boş sana mendil alacam gözyaşlarını silersin

banner608

banner473