banner564

Halkımızın hizmete ve morale ihtiyacı vardır

   Kıbrıs müzakereleri ‘buzdolabına’ girdi ama Rum Yönetimi’nin Türkiye ve KKTC aleyhinde girişimleri artarak devam ediyor…
   Özellikle ‘üçlü anlaşmalar’ geleceğe yönelik kaygılarımızı artırıyor…
   Yunanistan’la birlikte ve ağırlıklı olarak Arap ülkeleriyle gerçekleştirilen üçlü anlaşmalar ‘ortak savunmayı’ da içeriyor…
   Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve İsrail’le yapılan anlaşmalar karşısında KKTC’nin tepkisizliği ve çaresizliği ise ayrı bir endişe kaynağıdır…
   Avrupa Birliği ve çok sayıda Arap ülkesi tarafından şımartılan Rum liderliği, Kıbrıslı Türkleri ‘azınlık statüsünde’ ve Türkiye’nin güvencesinden mahrum bir şekilde yaşatmak için büyük çaba harcıyor...
  Doğal gaz konusunda dev şirketlerle işbirliği yaptığı için, bunu da ‘büyük bir güç’ olarak görüyor ve Kıbrıslı Türklerin haklarını göz ardı ederek sondaj çalışmalarını sürdürüyor...
  Sondajları yürüten ABD, Fransa ve İtalya ile ortak askeri tatbikatlar yapıyor…
  Yine bazılarına göre ‘önemsiz olan’ bu tatbikatların ardında Türkiye’nin olası bir hareketini önleme stratejisi vardır…
  Ne var ki; KKTC’yi yönetenler bu konularda ne bir tepki veriyor, ne de karşı önlemleri gündeme getiriyor…
  Basit iç kısır çekişmelerle gün dolduran iktidarlar sayesinde Kıbrıs Türk halkının haklı çıkarları gün geçtikçe daha çok tehdit altına giriyor…
  Kuşkusuz; bu süreçte Kıbrıslı Türklerin nasıl bir gelecek istediği çok önemlidir...
  Halkın ezici bir çoğunluğunun siyasilere güven duymadığı ise ayrı bir gerçektir...
  Güvensizliğin belli başlı nedenleri şunlardır:
  -Elektriklerin sürekli kesilmesi.
  -Akaryakıt krizi.
   -Hastanelerde ilaç, doktor ve hemşire eksikliği.
  -Türkiye’den su gelmesine karşın, hala bazı bölgelerde susuzluğun yaşanması.
  -Yolların bozukluğu...
  -Çevre kirliliği...
  -Çiftçi ve hayvancının, ürün bedellerini zamanında alamaması...
  -İstihdamlarda partizanlığın devam etmesi...
  -Yatırımcılara işkence çektirilmesi...
  -Tüketilen yiyeceklere güven duyulmaması...
  -Trafik kazalarındaki artış ve şiddet olayları...
  -Uyuşturucu patlaması...

Çare yok mu?

  Yukarıda sıraladıklarımızın büyük bir kısmı ‘ciddi bir yönetim’ oluşması halinde en fazla iki yıl içinde çözülebilecek sorunlardır...
  Ayağımıza kadar gelen suyu dağıtma becerisini gösteremiyorsak, bunun suçunu kendimizde aramalıyız...
  İnsanları perişan eden yönetim beceriksizliği, ciddiyetsizlik ve ihmallerdir...
  Halbuki; yolların yapılması, denetimlerin ve cezaların artırılması halinde trafik kazaları da asgariye çekilebilir...
  Gıda tüketiminde yaşanan sorunların çözümü için üreticinin bilinçlendirilmesi ve denetimlerin artırılması zor bir iş değildir...
  Yatırımcıya yönelik uygulamalarda Güney Kıbrıs’ın örnek alınması yeterlidir...
  Özetle daha güzel, daha güvenli bir KKTC için ‘çare’ vardır...
  En büyük güç ise; Türkiye’nin arkamızda durması, desteğini eksiltmemesidir... 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Kötü yönetimler sonucu yıllardır kronikleşen sorunlar yumağı KKTC de yine seçim tam tamları çalmaya başlamıştır ! Beceremediğimiz Siyaset sonucu Bölgemizde ve çevremizde istenmeyen KKTC yi yaşanamayacak bir Ülke haline getirebildik , Doğasını , çevresini mahvettik ! Ülkemiz ve Toplum için icraat yapamayan kasası boş Devletimiz seçim tam tamlarını çaladursun her geçen gün fakirleşip yoksullaşan Kıbrıslı Türkler kendi kaderine terk edilmişlerdir bu saaten sonra ise Kıbrıslı Türkler sil baştan bir Ülke yaratamaz ise KKTC de gelecek beklemek bir hayal olacaktır !!

Öz.
Öz. - 2 yıl Önce

AB toprağı olan bir ülkenin AB muktesebatının geçerli olduğu bölge ile, askıda olan bölge arasındaki fark,bir Avrupa ülkesi ile bir Orta Doğu ülkesi arasındaki fark kadardır.Ya ABnin askıda olan muktesebatını, askıdan indireceğiz, ya da ortalama bir Orta Doğu ülkesi olacağız. Yani ya Batı, ya da ortadoğu.

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Ceza gerektiren eylemleri dairelere ve bakanlıklara bırakmayınız. Partizanlık kanunsuzlukları örtüyor. Yasa yapılırken yetkiyi polise veriniz. Ancak bu polis ile olmuyor. Polis teşkilatını güçlendiriniz.

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Adam kamyonlarla çöpü döküyor. Süre verilmiş kaldırsın. İlgili merci kaldıracak. Masrafını kişiden talep edecek. Ayrıca Mahkemeye verilecek. Hakim huzuruna çıksın. Adalet ve düzen böyle sağlanır. Yasa yapılırken böyle yapılmalı.

Magusalı
Magusalı - 2 yıl Önce

Şimdiye kadar çevre ile ilgili kaç tesbit yapıldı. Kaç kişiye ceza kesildi. Bu ce azların kaçı ödendi. Ödenmeyenler ile ilgili ne yapıldı. Çıksın bakanlık ve belediyeler açıklasınlar.

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Pazara gidiyorum. Üretici direk kamyoneti ile tarladan topladığı sebzeyi pazara indiriyor. Peki denetlendiğini inanıyormusunuz.? Ben inanmıyorum. Hal yasası nerede?Üretilen hale gidecek. Kontrol edilip dağıtılacak.

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

1974 sonrası uyuşturucu ülkeye döviz kaynağı görüldü. Türkiye’den gelecek, hellim tenekelerinde, kolokaslar içinde, mezar taşlarında Londra’ya gidecek. Para gelecek. İşte acısını şimdi biz çekiyoruz. Polis dışında olaylarla ilgilenen olmamıştı. Şimdi olaylar ters döndü.

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Sn. Akar.milletvekili seçimleri vardır. Bu adayların yarısına bir kağıt kalem verseniz bir dilekçe yaşamayacak durumdadırlar. Kaçı kamu sınavını geçmiştir. Adam 12 yıl mesleki eğitim alır doktor olur. Kadroya alınması için sınav isteniyor. Peki milletin vekili olacak kişilerden niçin sınav istenmiyor. Memleketin halini işte böyle kişiler bu hale getirmiştir. Kimse alınmasın gücenmesin.


banner471

banner474