banner564

Hangi karar?

Cumhurbaşkanlığı'nda Kapalı Maraş konusuyla ilgili olarak Başbakan Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, toplantı sonrası açıklama yaptı. Maraş konusunda bilgi alışverişinde bulunduğunu belirten Tatar ve Özersay’ın açıklamaları ardından konuşma yapan Akıncı, "Cumhurbaşkanlığı bu gibi konularda bilgi verilecek bir makam değil, onun başkanlığında karar üretilebilecek bir makamdır" dedi.
Karar alma noktasında tabii ki gönül ister ki herkes fikrini beyan etsin ve ortak bir karar alınsın. Buna hükümet, meclisteki partiler hatta sivil toplum temsilcileri de dahil olsun.
Ama bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı makamının ürettiği bir karar olmuş mu?  Her hangi bir konuda karar vermiş mi? Saray’ın kararı bundan böyle yapacağız denilen bir olay var mı? 
Yok.
O yüzden biraz iddialı bir açıklama olmuş Sayın Akıncı’nın açıklaması. Biz yıllardır dile getiriyoruz, diyoruz ki nasıl ki Rumların ortak karar alabildiği bir Ulusal Meclis var, bizde de olsun diyoruz.
AKEL de olsa DİSİ de olsa Ulusal Mecliste hepsi aynı noktada buluşuyorlar ve ortak kararlar alabiliyorlar. Bu yıllardır böyle devam ediyor. Madem Cumhurbaşkanımız diyor “Kararı ben alırım” aha buyursun o zaman elindeki makam ve mevkii kullanarak karar alsın ve Rumların Ulusal Konseyinin karşısına Milli Konseyi kursun. 
Hadi bakalım görelim karar alma ve uygulama becerisini. Hadi. 

‘Devlet önce bize baksın’
Maraş konusu ile birlikte bir kez daha turizm konusunu tartışmaya başladık. Maraş’ı yeniden açıp turizm için cazibe merkezi haline getirene kadar eldeki tesislerimizi geliştirsek, yarım kalanları tamamlasak ve turizmin önündeki engelleri kaldırsak daha kolay olmaz mı Maraş’ı açmaktan?
İstanbul Havayolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Toplar ile dün bir araya gelme şansı elde ettim. Uzun zamandır kendisini televizyona çıkartmak için uğraşıyorum ama nafile. Bir türlü kendisini bu konuda ikna edemedim. Ama olsun dün kendisi ile turizm konusunda güzel bir sohbet yapma şansı buldum.
Türkiye'nin THY'den sonra en büyük özel havayolu şirketi durumuna gelen İstanbul Havayolları 30 Ağustos 2000 yılında uçuşlarını durdurmak zorunda kalmıştı. İstanbul Havayolları'nın turizm alanındaki yatırımları ile Kıbrıs'taki handling şirketlerinin faaliyetleri ise halen devam ediyor. 
Yeni yatırımlar için projeler üretiyorlar. Salamis Otel’i daha da büyütmek için ciddi bir uğraş veriyorlar. Yeni Havalimanı içinde bazı önemli projeler üzerinde çalışıyorlar.
Maraş ve Turizm konusunda Özcan ağabey çok net bir şey söylüyor. “Elbette Maraş açılsın. Ama bu ülkede bir sürü turizm yatırımı var. Maraş açılana kadar bu yatırımlara öncelik verilsin. Eksikleri-gedikleri tamamlansın. Bu Ada’nın en büyük ihtiyacı olan ulaşım sorunu çözülsün.  Bunları yapmak Maraş’ı yeniden açmaktan hem daha kolay hem de maddi olarak daha ucuz.”
Haksız mı? 
Valla Özcan Toplar gibi yatırımcıların sesine kulak vermekte fayda var. Zira bir ömür boyunca bu işlerin içinde olmuş kişilerin tecrübelerinden daha değerli ne olabilir ki bu hayatta? 

Gına getirenler ‘top 5’
BEŞ: “AK Partiden falan filan ayrılıp yeni parti kuracaklarmış” yönündeki haberler.
DÖRT: “ Yılın transfer bombasını Fener patlatıyor” şeklindeki şişirme haberler.
ÜÇ: Kudret Hoca’nın yeni bir tartışmaya meyan verip vermeyeceği yönündeki haber ve yorumlar.
İKİ: “Bu yıl ki kadar hiçbir yıl sıcak olmadı” şeklindeki haber ve yorumlar.
BİR: “Okul kaydı için şu kadar ücret istendi” şeklindeki her yıl kayıt dönemi yapılan haberler. 

MESAJLAR

Gencay EROĞLU: Dün arabada radyo dinlerken karşısına çıkan program sunucusunun yaptığı espriler yüzünden bir daha radyo dineleme kararı almışsınız. Size bir iki CD önerimiz olabilir. 

Mahmut ERDEN: Şu Lefkoşa’daki ağaç altına eden papazın görüntülerini sosyal medyaya siz servis etmişsiniz. Görüntüler o kadar çabuk ve hızlı yayıldı ki gerçek sahibinin kim olduğu bile öğrenilemedi. 

Dr. Ali PİLLİ: Tren yolu polikliniğinden çokça şikâyet gelmiyor. Özellikle diş bölümünde klimaların çalışmadığı yönde şikâyetler geliyor… Bir araştırın bakalım durun ne diye? 

Ali ÇELİKER: Pek muhterem babanız hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun. 

Serkan İLSEVEN: Sanat çalışmalarına ara verip tarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyormuşsunuz. Bahçenizde organik olarak yetiştirdiğiniz ürünlerin hasadını yapmaya başlamışsınız. 

Enver MAMÜLCÜ: İşadamları Derneğine başkan olduktan sonra derneğin kurumsallaşması için yoğun bir çalışma başlatmışsınız. Bu bağlamda derneğin ilk gazetesini basmışsınız. 

Mehmet ÇAKICI: Pembe Köşkü çok yakında açıyormuşsunuz Karşıyaka’da. Gerçekten çok güzel ve özel bir tesis yapmışsınız. Daha resmi açılış yapılmadan hastaların ilgisi hayli fazlaymış. 

Mehmet KRAL: Salamis Otel’in yeri bir başka. Özellikle yerli turizmcinin ilk sırasında yer alıyor Salamis Otel. Bu yaz yine tüm sezon boyunca doluymuş tesisler. 

Özcan TOPLAR: İstanbul Havayolları bir dönem Kıbrıs’a en çok uçuşu gerçekleştiren firmaların başında geliyordu. Yeniden canlandırmak için bazı temaslarınız olmuş. Yakında başka başka yatırımları da Ada’ya getirecekmişsiniz. 

Cemal ÖZYİĞİT: Bir daha hükümet olma şansı bulursanız bu defa geçmişteki bazı hatalardan ders çıkarttığınızı söylemişsiniz. Gerçekten hayattaki en önemli şey tecrübe. 

Nihan YÜCEL: Çok uzun bir süredir görev yaptığınız Ada TV ile yollarınızı ayırıp sizde Haberci’ye transfer olmuşsunuz. Demek ki son transfer sezonunun son bombasını siz patlattınız. 

Mehmet ÖZKARDAŞ: Master tezini yazdıktan sonra dün LAÜ’den mezun olmuşsunuz. Şimdi artık sırada doktora programı varmış. Hiç ara vermeden devam etmek en iyisi. 

İzzet İZCAN: Yoldaş, damarları yeniledin, bıyıkları da kestin, bir hayli gençleştin. Tüm bu yenilenme harekâtında acaba siyaset cephesinde de bir yeniliğe gidermişiniz? 

Mustafa AKINCI: Madem Cumhurbaşkanlığı karar alma ve uygulama yeri hadi buyurun tüm topluma Milli Konseyi kurar karar alma ve uygulamadaki meziyetlerinizi gösterin. Tam sırası şimdi. 

Hasan SUNGUR: Hafta sonu eğitim semenlerine devam edecekmişsiniz. Yılsonuna kadar her ay boyunca emlak sektörüne eğitim programları hazırlamışsınız.  

YORUM EKLE

banner471

banner474