banner564

Hangi ten rengine hangi saç rengi uygun? 

 Sarı, kahverengi ve kızıl saç arasında seçim yapmak yeterince zor değilmiş gibi, bu tonların renk skalaları arasında da seçim yapmak zorunda kalmak hepimizin işini oldukça zorlaştırıyor. Tabii bunun üstüne seçtiğimiz renk ve tonun ten rengimize uyup uymayacağı da büyük bir sorun.

Ancak güzel bir ton seçmek veya doğru rengi bulup, kullanmak arasında doğru seçimi yapabilmek aslında o kadar da zor değil. Bu konuda size yardımcı olabilecek en önemli ve temel konular da sıcak ve soğuk renklerin nasıl göründüğü ve teninizin gerçek rengini anlamanız.

Ten renginizi anlamak

Saç renginizi seçmeden önce teninizi ve alt tonları anlamanız gerekir. Çoğu insan sıcak, soğuk ve doğal tonları arasında kalır. Ten renginize uygun rengi bulmak kafa karıştırıcı olabilir. 

Belirli tonlara bakın

Soğuk tona sahip ten rengine sahipseniz, pembe ve buğday ten diye tabir ettiğimiz renkler sizin alt tonlarınızdır. Sıcak tonlara sahipseniz ise sarı ve altın rengi alt tonlarınız var demektir. Eğer bunlardan hepsine birden sahipseniz, çok yüksek ihtimal ile siz “doğal” kategorisine giriyorsunuz demektir.

Bileğinize bakın

Bileğinizde pembe, kırmızı, mavi, yeşil ve sarı renkler göreceksiniz. Bunlara çok iyi bir renk göstergesi olan damarlarınız da dahil. Eğer damarlarınız mavi ya da mor ise soğuk, aksine yeşil tonlarda ise buğday tenli olduğunuz gösterir.

Gözlerinize de bakabilirsiniz

Eğer gözlerinizde altın rengi noktalar varsa, alt tonunuz buğday demektir. Bunun yanında bolca yeşil ve mavi noktalara sahipseniz, soğuk alt tonlulardansınız demektir.

Örnekler üzerinden farklı saç renkleri

Soğuk sarı

İçindeki renkler: Platinyum, buz, gri, kül, kum, bej, şampanya

Kimler için uygun: Soğuk sarı saç porselen tenli ve kızıl alt tonlara sahip kadınlar için çok uygundur çünkü buz tonları derideki kızıl tonları etkisizleştiriyor. Yani eğer mavi veya gri gözlere sahipseniz, soğuk, kül sarı tonları sizin için uygundur. Bunun yanında daha sıcak bir ten rengine sahipseniz bu tarz bir sarıdan kaçınmanızı öneririm.

Sıcak sarı

İçindeki renkler: Altın, karamel, kehribar, bal, karamela

Kimler için uygun: Soğuk alt tonlara sahip açık tenli kadınlar için, çilek sarısı, bakır, bal ve altın gibi sıcak tonları daha çok tavsiye ederim. Aynısı buğday tenli kadınlar içinde geçerlidir. Daha koyu ten rengine sahip olup açık saç tercih edenler içinde karamel sarısı daha etkili ve güzel bir ton için en uygun renktir. Bunun yanında daha sıcak ten renklerine sahip olanlar bu tonlardan kaçınmalıdır.

Soğuk kırmızı

İçindeki renkler: Kırmızı, koyu kestane, bordo

Kimler için uygun: Genel kanının aksine kırmızı saç, kızıl alt tonlara sahip kadınlar için çok uygundur. Eğer kızıl alt tonlara sahip açık bir ten rengine sahipseniz, kırmızı saç cildinizi düşündüğünüzden çok daha fazla parlatıp, öne çıkarır. Daha sıcak ve şeftali tonlarında ten rengine sahip olanlar ise ten rengini daha fazla ortaya çıkaran içinde koyu kestane tonları içeren kırmızı renkler tercih etmelidirler. 
Bunun yanında buğday alt renk tonlarına sahip kadınların, oluşacak kontrast yüzünden tenlerine uymayacağı için kırmızı saç kullanmamalarını öneriyorum. 

Soğuk kahverengi

İçindeki renkler: Koyu çikolata, kestane, koyu kestane, moka
Kimler için uygun: Evrensel olarak bensimsendiği için kahverengi saç ile yanlış yapmak genelde çok zordur. Ancak soğuk kahverengi tonları, daha sıcak tenlerde, sarı alt tonları daha yumuşak olarak ortaya çıkardığı için çok daha dikkat çekici görünür. Ancak daha koyu ten rengine sahip kadınlar, kahverengi ve daha açık röfleler ile çok daha mükemmel ve yumuşak bir görünüme sahip olabilir.

Sıcak kırmızı

İçindeki renkler: Çilek sarısı, bakır, kehribar, pas, kızıl kahve

Kimler için en uygun: Açık ve doğal ten tonları, çilek sarısı için kesinlikle en uygun olanlardır. Soğuk ve sıcak tonları karıştırarak içinde altın bakır dokunuşları olan yumuşak ve sıcak bir renk elde edebilirsiniz. Açık, sıcak bir kırmızı ton soluk ve açık tenin etkisini azaltır. Bu tonlar, koyu tenli kadınlar için çok uygun değildir. Bunun yerine içinde kahve tonları olan kızıl kahve çok daha uygun olur.

Sıcak kahve

İçindeki renkler: Karamel, bal, altın kahverengi, kehribar, kızıl kahve, tarçın

Kimler için uygun: Bu renk ve tonlar özellikle, kumral tenli kadınlar için kontrast tonlarda gölgelerle desteklenerek kullanılmasını tavsiye ediyorum. Karamel kahverengi renkleri en çok açık buğday tenlere uyar. Kökleri veya bazı koyu saçlarda kullanılması ile de güzel bir sonuç edebilirsiniz.

Soğuk siyah

İçindeki renkler: Siyah, espresso kahve, mavi-siyah, meyan kökü

Kimler için uygun: Saç rengi dünyasında siyah asla tek renk değildir, farklı tonlar ve gölgeler ile göze batmayan çeşitliliklere sahip olunması her zaman mümkündür. Bu tarz soğuk bir renk, açık tenliler için sert olabilir. Ancak daha sıcak ve doğal alt ton renklere sahip olanlar için tene dramatik bir hava katar. 

YORUM EKLE

banner608

banner473