banner564

Hanım Efendi bir özür diler mi?

TC Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen Çanakkale kampı hakkında KTOEÖS kamuoyunun gündemine bir takım iddialar getirdi.
Getirilen iddialara hem Eğitim Bakanlığı hem geziye katılanlar tarafından yalanlama yapıldı. Hayatlarında ilk kez Ada dışına çıkan çocuklar vardı bu kampa katılanlar arasında. 
Ve gittikleri bu tarihin en kutsal mekanında hem şanlı Çanakkale Zaferi hakkında bilgi aldılar hem bir kamp ortamında ailelerinden uzak 3-5 gün geçirdiler. 
Birileri belli ki bunu içine sindirememiş. Öyle ki ortaya konan iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Ama tüm bu iddialara karşın bizzat geziye katılan gençler ve öğretmenleri bu iddiaları yalanlıyorlar.
Şimdi bu iddiaları ortaya atan KTOEÖS bir özür dileyecek mi?Hem organizasyonu yapan bakanlıktan hem oraya evlatlarını gönderen ailelerden.
Zira bu iddialara yeni bir iddia biz koyalım o zaman. Zira Çanakkale gezisi için rekor bir katılım talebi oldu. Birileri bu işten endişelendi ve geziye gölge getirmek için de sendika kullanıldı. Bu türden haberler ile bu türden gezilere katılımın azalmasını hatta bu tür gezilerin yapılmamasını istiyor birileri, KTOEÖS de bu için taşeronluğunu üstelendi. Olay bu kadar basit aslında. 
Ayrı kutu
Çanakkale’yi bırak KHK sınavlarına bak
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenler; Çanakkale’yi falan bırakın. Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından düzenlenen kamu yeterlik sınav sonuçlarına bakın.Sizin karneniz orada.
Türkiye Başbakanını bilmeyenler mi? Kıbrıs Ada’sının Akdeniz’de ki en büyük Ada olduğunu bilmeyenler mi? Mustafa Akıncı’nın KKTC’nin kaçıncı Cumhurbaşkanı olduğunu bilmeyenler mi?
Sizin karneniz KHK’nın cevap kâğıtlarında. Bakın oraya ve biraz olsun susun. Zira bu toplum yakında size öyle bir patlayacak ki sizde şaşıp kalacaksınız.
Sorumluluk
Gündemin yoğunluğu içinde kaynamasın istedim. Zira böyle din adamları da varmış dedirten bir olaya şahitlik ediyoruz hep birlikte. TC Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliliğini istedi. Oysa ikinci kez görev süresi TC Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2020’ye kadar uzatılmıştı.
Görmez, geçen yıl FETÖ’cü hainlerin yaptığı darbe girişiminden sonra “15 Temmuz ülkemize bir ihanet, işgal ve darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Bu darbeden sonra toplumsal güven sarsıldı. Hiç kimsenin kimseye güveni kalmadı. En büyük zararı dini mümini İslam gördü” demişti. 
Görmez ayrıca katıldığı birçok programda da “Her kurum gibi Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyat camiasının da bir özeleştiri yapması gerekiyor” demiş ve kendilerinin de bu süreçteki eksikliklerinden ötürü af dilemişti.
“Ben atlatıldım” demek ile bu iş bitmiyor yani. Sorumluluk sahibi olmak böyle bir şey işte. Türkiye’de Görmez gibi din adamlarının sayısının çok olması dileği ile… 
MESAJLAR
Dr. Özdemir BEROVA: Çanakkale gezisi ile ilgili ortaya atılan iddialara öyle bir cevap verdiniz ki bu cevap uzun süre her halde akıllarından çıkmayacaktır sendikacı dostlarınızın. 
Selma EYLEM:Cami ve Kur’an’a karşı göstermiş olduğunuz tepkiyi Papaz’a ziyarete giden öğrenci ve öğretmenler içinde gösterebilir misiniz? Merak ettik. 
Gürkan KARA:Duyduklarımız doğru ise geçen gün tavla oynarken 4-0 geriye düştüğünüz maçta tavlayı kapatıp oyunu terk etmişsiniz. Demek ki maçlara ara verince sizde de bir performans düşüklüğü oldu.
Cemile ESENYEL:Yazın gelmesi ile birlikte yine o efsane şapkalarınız dolaplardan çıkmış. Birçok kişi gibi bizde merak ediyoruz acaba kaç şapkanız var? 
Haluk YERLİ: Ektam Kıbrıs olarak sosyal sorumluluk projeleri ile son zamanlarda dikkat çekmeye başladınız. Bu arada Coffee To isimli yeni ürün epey tuttu piyasada.
Mert ÖZDEŞ:Pek muhterem enişteniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.
Ahmet SENNAROĞLU:Kapadokya’dan getirdiğiniz balonları dün Gazimağusa’da görücüye çıkartmışsınız. Gazimağusalılar dev balonları görünce hayli heyecanlanmışlar.
Murat KARALAR:Önceki gün çıktığınız bir TV kanalında hükümete veryansın etmişsiniz. PM üyesi olduğunuza göre artık benzer bir konuşmayı ilk toplantıda da yaparsınız değil mi?
Sevim Beşok ESENDAĞLI:Diyet programı yanında artık günün erken saatlerinde spora da gitmeye başlayınca yaza girmeden aldığınız tüm fazla kilolardan kurtulmuşsunuz. Bu hızla giderseniz kışa fit bile girebilirsiniz.
Serap Turan EVRAN:Kantara'daki kovanlardan bal peteklerini toplamışsınız. Hangi arada arıcılığa başladınız? Neyse göz hakkı var, artık bizim payımızı ayırırsınız.
Ersin GÖRSAY:ÖZEV’in havuz projesi hızla ilerliyormuş.Kısmetse gelecek yıl ÖZEV’deki çocuklar sıcak havalarda yapımı devam eden havuzda yaşıtları gibi serinleyebilecekler.
Burcu Sultan BETİN: Eski bir tescilli güzel olarak Miss Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışmasını yılların sunucularına taş çıkarır şekilde sundunuz. Artık tekliflerin ardı arkası kesilmez.
Dr.Mustafa AKANSOY: Sevgili doktorum “Bu memlekette doktor düşmanlığı var!” diyorsunuz ama vekillerin yarısı doktorlardan seçiliyor. Buna ne diyeceksiniz peki?
Özkan YORGANCIOĞLU: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün gün boyunca telefon elinizden düşmemiş. Bu arada en büyük sürprizi bu doğum gününde torunlar yapmış.
GÜNÜN SÖZÜ
“Hayat, bizden bir şeyleri alıp götürürken; yerine hep yenilerini koyar. Bir şey gitmeden ve bitmeden yerine yeni bir şeyin gelmesi mümkün değildir. Bu yüzden yeni bir dönemin başlaması için eskisinin bittiğini kabullenmek gerekiyor.”
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan
YORUM EKLE

banner471

banner474