banner564

Haram’dan haberiniz var mı?

Patates 10 lira, soğan 10 lira, domates 10 lira. Günlerdir vatandaşa bu fiyattan yediriyorlar. Zaten cepteki paranın değeri eridi, alım gücü azaldı, bir de pahalılık ile vatandaşın kalan 3-5 lirasına göz diktiler.
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Haram; “yasadışı yollardan elde edilen, hak ederek kazanılmayan” demekmiş.
3 liralık domatesi 10 liraya yedirenler, 3,5 liralık patatesi 10 liraya yedirenler, garibanın cebine elini sokanların belli ki gönül gözleri de kapanmış.
Hadi diyelim tüccar bunu yapmak için gözünü iyice kararttı. Ya devleti yönettiğini zannedenler, onlar bu işin vebalini nasıl ödeyecekler? 
Hiç mi Allah korkusu kalmadı kimsede? 
Alın size seradan çıkan faturalar, nasıl olurda 3 liralık domates 10 lira olur, nasıl olurda 1 TL’ye seradan çıkan patlıcan 6-7 TL’den satılır?

Madem 3,5 TL’ idi neden 10 lira ödedik?
Bir gün değil, bir ay değil, aylardır patates fiyatları uçmuş durumda. Şimdi, hükümetin ithal patatese izin vereceğini duyan Patates Üreticileri Kooperatifi, bizzat kendileri tarafından 3,5 liradan patates satacaklarını duyurdu.
İnsan ister istemez soruyor, “Madem 3,5 TL’ idi neden 10 lira ödedik?”
Demek ki tüccar gibi Patates Üreticileri Kooperatifi de halkın soyulmasına göz yummuş.  Ne zaman ki Türkiye’den patates getirilmesi için izin çıktı, bu hamleyi yaptılar. Yakıştı mı? 
  
Hal Yasası
Sevgili okurlar, bizi yönetenlere ne kadar kızsak azdır. Niye biliyor musunuz? Bu ülkede 2009 yılından bu yana hazır halde bekleyen Hal Yasası ne hikmetse bir türlü yasalaşmıyor, yasalaştırılmıyor.
Kudret Bey “gizli güçlerden” bahsediyor ya, aha işte o gizli güçler. 10 yıldan bu yana Meclisin gündeminde olmasına karşın bir türlü yasalaşmayan Hal Yasasını ellerinde tutanlardır.
Hem halkın sağlığı ile oynanıyor hem halkın cebine resmen göz dikiliyor. Üreticinin bin bir zorlukla ürettiği, alın teri akıttığı ürünlerin bazı kesimler tarafından bedavaya alınmasının önü açılıyor Hal Yasası yasalaşmadığı sürece.
Hal Yasası geçmediği sürece, ne üretici mutlu olacak ne de tüketici. Sadece belli bir kesim mutlu olmaya, haksız kazanç sağlamaya ve insan sağlığı ile oynamaya devam edecek bu ülkede.

MESAJLAR 

Zeki ÇELER: Son günlerde üzerinizdeki baskı iyice artmış ve ekipten birkaç kişi ile yolları ayırmak zorunda kalacakmışsınız. Neyse en azından herkes bu konuda ki niyetinizi öğrenmiş oldu.  Çok iyi bile direndiniz bugüne kadar. 

Hasan TAÇOY: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nin dün akademik yılının açılış konuşmasını siz gerçekleştirmişsiniz. Yakında bir üniversitede hoca falanda olursanız hiç şaşmayız, bayağı yakıştı okul kürsüsü size. 

Eral OSMANLAR: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesinin yeni döneme ilişkin projelerini dün belki de ilk kez kamuoyu ile paylaşmış oldunuz. Özellikle öğrenci değişim programları oldukça önemli bir gelişme. 

Erhan ARIKLI: Başbakan bizzat talimat vermiş ve Tohum Yasası bu yüzden geri istenilmiş Saray’dan. Üstelik sizi bu konuda üzen Bakanında kulakları çekilmiş diye duyduk. 

Erkut ŞAHALİ: Tohum Yasasını Saray’dan geri istemenizin perde gerisinde YDP ile yapılan pazarlıklar olduğunu duyunca şaşırdık mı? Valla da şaşırmadık ,billahi de şaşırmadık. 

Mehmet BİCEN: Şimdi vatandaş şunu merak ediyor; madem bu patates 3,5 liradan satılabiliyordu, neden günlerdir aylardır 10 liraya vatandaşın kazık yemesine seyirci oldunuz? 

Raziye KOCAİSMAİL: Dün Dereboyu’nda ne güzel görüntüler vardı. LTL izcileri ve Kanser Derneği’nin birlikte organize ettiği etkinlik, gerçekten de yüzümüzü güldürdü şu günlerde. 

Nihat BERKAN: Hafta sonu yapılacak UBP kurultayı için son günlerde bölgedeki telefon trafiğinizin arttığını duyduk. Hatta bazı adaylar sürekli sizinle dirsek temasındaymış. 

Emre DEĞİRMENCİOĞLU: Kıbrıs İktisat Bankası’nın yeni ekran yüzü gibi oldunuz. Artık yolda sizi görenler hem sizinle fotoğraf çektiriyorlarmış hem de ne olacak bu dövizin hali diye soruyorlarmış. 

Cafer GÜRCAFER: Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği olarak Cuma günü Başkent Lefkoşa’da araçlı eylem yapıp, yeri göğü inletecekmişsiniz. Eylem için şimdiden 500 aracı garantilemişsiniz. 

Nazmiye ÇELEBİ: Nazara gelip az kalsın gözünüzü çıkarıyormuşsunuz. Neyse çok geçmiş olsun, bir ara tütsülenin de nazarlara gelmeyin. Bu arada Behçet Hoca’ya da çok selam söyleyin, o anlar. 

Feride YILDIRIMER: Son günlerde, özellikle PM seçimleri için adınız bazı operasyonlara karışıyor. Bazı isimlerin seçilmesi için özellikle Surlariçi’nde operasyon yaptığınız iddia ediliyor. 

Ergül KIZILOKGİL: Tekrardan çok geçmiş olsun. Tıkanan damarlar için önümüzdeki günlerde Bypass ameliyatı olacakmışsınız. Bakalım sizin kalbinizin teklemesini sosyal medyadan tiye alanlar çıkıp sizden özür dileyecekler mi?

Sevim Beşok ESENDAĞLI: Merit Grubu’nun Telsim ailesine katılması adına çok uğraş verdiniz ama sonunda değdi her halde. Hem rakibe büyük bir gol attınız hem de ülkenin en prestijli şirketlerinden bir tanesi ile çalışma fırsatı buldunuz. 

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Tabipler Birliği’nin Seçimi için büyük bir çalışma başlatmışsınız. Kendi adayınız olmamasına rağmen iki adaydan bir tanesini destekleme kararı almışsınız. 

POLEMİX
"Anlaşmalara aykırı, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız açık ve net, tutumumuz bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum."
Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

YORUM EKLE

banner471

banner473