banner564

Harmancı için üç tespit

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Yayla köyünden ülkeye giriş yapmak isteyen mültecilere dur ihtarı çeken ve mültecilerin durmaması sonrasında da onları yaralayan polislerimiz ile ilgili açıklama yaptı sosyal medya hesabından.
Harmancı’nın açıklaması şu şekilde:
 “Daha 2 hafta önce ülkedeki kuralların tümünü çiğneyerek gelen bir jeti ve içindekileri nerdeyse ayaklarına kırmızı halı sererek ülkeye sokarken, hayatları ile sınanan sırf yaşamak için botlarla mafyanın elinde ülkelerinden kaçan, üzerlerine bombalar atılan insanları ise ateş açarak karşılıyoruz. Yazıklar olsun, adaletiniz batsın...”
Birincisi: Bir kere iki grup da KKTC’ye gelmekten ötürü pişmanlar mı değiller mi? İster özel jetle, ister kaçak botla gelsin, gelen pişman olmuyor mu KKTC’ye? 
İkincisi: Bugüne kadar pek çok açıklı dram yaşandı Akdeniz’de ve Ege’de. Yunan Sahil Güvenlik gemilerinin botlarını patlattığı mülteciler gördük mesela televizyon ekranlarında. Hani bunların bir tanesi için bile çıkıp “Yazıklar olsun, adaletiniz batsın” deseydi bugün hiç sırıtmayacaktı bu açıklama. “Helal olsun” diyecektik hep beraber. 
Üçüncüsü: Harmancı’nın adaletini beğenmediği polis var ya, birde son dönemde esnafın beğenmediği LTB zabıtası var mesela. Geçenlerde Dereboyu’nda gecenin bir yarısında aylardır evde kaldığı için canı lahmacun çeken, canı pizza çeken ve iki dakika yolun kenarına arabasını koydu diye sorgusuz sualsiz ceza kesilen vatandaş var ya, işte onlar da mülteciler gibiydi, savunmasızlardı, bir an önce evlerine gideceklerdi ama adaleti batsın, çatır çatır yazdı zabıtalar, hiç acımadan…
Şimdi bu üç tespiti okuduktan sona bir kez daha Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın açıklamasını okuyalım hep beraber. …
 
Way beee!
Benzine yapılan zammı konuşaduralım dünya ticaretinde artık kimse kimsenin gözünün yaşına bile bakmıyor. Biz kendi iç dinamiklerimizi harekete geçirmek yerine mazeret üretirken, Türkiye Cumhuriyeti ürettiğini Güney Kıbrıs’a deyim yerinde ise çatır çatır satıyor. 
Türkiye’nin Güney Kıbrıs’a geçen yılın Haziran ayında 11 bin 66 dolar olarak gerçekleşen ihracatı geçtiğimiz Haziran’da yüzde 230,34 artarak 38 bin 53 dolara çıktığı açıklandı.
Üstelik Türkiye’nin ihracatının en fazla olduğu ülke konumunda yan kapı komşumuz Güney Kıbrıs. Geçen yılın Haziran ayında toplam 4 milyar 931 milyon 553 bin dolar olan Türkiye'nin 27 AB ülkesine ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 5,7 artarak 5 milyar 214 milyon 537 bin dolara yükseldi. Söz konusu dönemlerde en fazla ihracat artışı Güney Kıbrıs’a gerçekleşti. Türkiye’nin Güney Kıbrıs’a geçen yılın Haziran ayında 11 bin 66 dolar olarak gerçekleşen ihracat bu yılın Haziran ayında yüzde 230,34 artarak 38 bin 53 dolara çıktı.
Hadi şimdi konuyu değiştirebiliriz. Kime bulaşmış Coronavirüs? 

Bir günde 46 uçuş 
Pandemi hastanesi mi yapılsın, kiralansın mı? Satılık mı alınsın? Lefkoşa’ya mı olsun Girne’ye mi olsun? Alınacak binanın dış cephe boyası yeşil mi olsun yok pembe mi olsun derken…
Kıbrıs’ın güneyindeki Larnaka Havaalanı’nda dün 46 uçuş gerçekleşti. Dünyanın pek çok noktasından insanlar tatillerini yapabilmek için akın akın geldiler Güney Kıbrıs’a.
Biz daha hastaneyi tartışalım, biz daha kapıları tartışalım, biz daha testleri tartışalım. Atı alın Üsküdar’ı çoktan geçti bile. 
Ama durun daha tartışma bitmedi, pandemi hastanesi 35 günde mi biter 45 günde mi biter? Hadi buyurun günlerce aylarca tartışalım bunu. 
Biz bunu tartışırken de Kopenhag, Mikonos, Atina, Cenevre, Zürih, Kandiye, Selanik, Beyrut, Rodos, Sofya, Budapeşte, Heathrow, Luton ve Düsseldorf'tan toplam 23 uçak Larnaka’ya iniş yapsın. 
Yetmez ise; Mikonos, Atina, Cenevre, Zürih, Viyana, Kandiye, Selanik, Beyrut, Rodos, Sofya, Budapeşte, Heathrow, Luton, Düsseldorf, Billund ve Abu Dabi'ye ise Larnaka Havaalanı’ndan toplam 23 uçağın gitmesine arkasından el sallayarak bakalım. 

MESAJLAR
Hüseyin ÇAKIR: Girne'de Kamiloğlu Hastanesi'nde küçük bir operasyon geçirmişsiniz. Çok ama çok geçmiş olsun diyoruz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Ne oldu ama tavla şampiyonu olduğumuzu duyunca hastanenin arka bahçesinde tavlanın kaldırılması talimatını vermişsiniz. Cumartesi günü mekanda olacağız, haberiniz olsun. 

Dr. Tayfun BEYATLI: Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi için ülkemizin hayırsever insanlarını seferber etmişsiniz ve gerçekten özel hastanelere bile nasip olmayan pırıl pırıl bir servis ortaya çıkmış. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. 

Necmi KARAKOÇ: Sivil Savunma Teşkilatı olarak gerçekten bu süreçte nerede bir ihtiyaç var ise karşılama noktasında ilk koşan sizin teşkilat oldu. Özellikle havalimanına kurulan çadır sayesinde yolcular çok uzun süre sıcakta beklemek zorunda kalmıyorlar. 

Gülin KÜÇÜK: Ortaköy Stadı’na rahmetli eşinizin adının verilmesi sizi ziyadesi ile memnun etmiş. Önceki gün Ortaköy İrsen Küçük Spor Kompleksini bizzat ziyaret etmişsiniz. 

Sedat YILDIRIMLAR: Sedyıl Oto Galeri olarak bu yıl pek çok kişiyi araba sahibi yapmak için yurt dışından çok uygun fiyatlara araçlar getirtmişsiniz. Yakında büyük bir kampanya başlatacakmışsınız. 

Menteş GÜNDÜZ: Meclisteki en çalışkan vekillerden birisiniz. Öyle ki aynı anda pek çok komisyonda üye veya başkan olarak görev yapıyorsunuz. Neredeyse tüm haftayı mecliste geçiriyormuşsunuz. 

Erhan ARIKLI: Dün devlet televizyonunda canlı yayında kombinasyon ile kombini karıştırdığınızın farkında mısınız? Neyse olur böyle canlı yayın kazaları. İki kelime arasında ciddi fark var. 

Osman NAZLI: Bu yıl tatil için Alanya’ya gidecekmişsiniz ama geçen geceki maçtan sonra vazgeçtiğinizi üzülerek öğrendik. Yani gerçekten Alanya’nın da yaptığı iş değil ne öyle beş beş diye bağırması taraftarların. 

Berrin AVUNDUK: “Üretimde kadın” programını büyük bir keyif ile izledik. Ee Candan Bey artık odada falan olunca tüm iş başa düştü desenize. Ama Allah’tan ikinci nesil arkadan sağlam geliyor ve size de hayli yardımcı oluyorlar. 

Fikri MACİLA: Hafta sonu başlayacak rallide Skoda Fabia R5 marka ile ilk kez yarışmaya hazırlanıyormuşsunuz. Ralli sever için heyecan verici bir yarış olmasını bekliyoruz. 

Suphi ASİLTÜRK: Yedikonuk’ta ikamet eden ihtiyaçlı bir kişiye akülü tekerlekli sandalye hediye etmişsiniz. Gerek bölge sakinlerinden gerekse duyarlı vatandaşlarımızdan çok sayıda tebrik mesajı aldık. Hayırlara vesile olsun. 

Kudret ÖZERSAY: Kıbrıs Rum tarafı geçiş kapılarının yakınlarına, sivillerin yoğun olarak kullandığı noktalara portatif ağır silah mevzileri yerleştirmeye başlamasını ilgili noktalara şikayet etmişsiniz. Umarız en kısa sürede o mevziler kaldırılır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cafer Aygün
Cafer Aygün - 4 yıl Önce

Bos bos yazilar yazip bazilarina yaranmaya calisan komik ve ciddiye alinmamasi gereken bir partili:))

GibriAgi
GibriAgi @Cafer Aygün - 4 yıl Önce

Boş olur mu kardeş, baksana okumuşsun ve yorum bile yazmışsın :))

ali
ali - 4 yıl Önce

ltb başkanını boşuna eleştirin isterse 3 dönem daha kazanır .engellenemezzz

Veli
Veli - 4 yıl Önce

Uyan kazim ant uyan mazbata basladi.icra basladi uyan kazim ant uyan .basbakan fos cikti ekonomik pakete acikladi 31 araliga kadar durdu diye hikaya gene coktuler insanlara bu Allahsizlar

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Sayin pehlivan siz ubplisiniz ve bu parti ivcn bir

ali
ali - 4 yıl Önce

Avkat.ar halaya başladi sayin tatar insanlari tehdide basladilar.sacma sapan yaslarnizdan dolayi taksit miktarlarni aririn diye baski yaparlar hrrkese yoksa sizin super yasanizzdan dolyi icra tehdide bwsladi avkatlar soyadi yilmaz olan bir avkat bunu yapiyor.niye cunku sacma sapan yasa yaptiniz.avkatlar tehdide başladi uyan tatar uyan yaktiniz herkesi yasa yapan komiten hep avkat çikar iliskisi düsene ne jadar vuracaksiniz sayin tatar.dernek baskani kazim ant da herhalde miamide tatilde ayakta uyur

Cafet Aygün
Cafet Aygün - 4 yıl Önce

GibRiagi kardesim. Dolu bisey bulma umudu ile okudum ama her zamanki gibi yazar makale yazma yerind basit kisisel meseleler yazmis. Bu arada soz konusu olan Harmanci degil, hayatimda oy vermedim vermem de. Ama okur olarak boyle genc arkadaslardan daha dolu yazilar bekliyoruz. Armudun sapi uzumun copunden bize ne. Metin Munir abisinden biraz ornek alsin. Saygilar:))

Deniz Yıldızı
Deniz Yıldızı - 4 yıl Önce

Sırf Harmancı’ya çamur atacağım diye komikleşecek derecede saçmalamışsınız. Tuhaf bir yazı olmuş...

banner608

banner473