banner564

Hasan Piro farkı

İkinci haftası oynanan K-Pet Süper Ligi’nde Ozanköy takımı konuk ettiği Merit Alsancak Yeşilova ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla beraber Ozanköy ligde puanla tanışırken, Merit Alsancak Yeşilova takımı ikinci beraberliğini alarak puanını ikiye çıkarmış oldu.
Yazının başlığında Hasan Piro’nun yer almasının nedeni, kalecinin bir takım için ne denli önemli bir faktör olduğuna vurgu yapma isteğimdendir. İlk yarıda üç, ikinci yarıda üç olmak üzere, toplam altı pozisyonda Ozanköy hücum hattının ceza sahası içerisinde yapmış olduğu vuruşları başarı ile önledi. Kalesinde verdiği güven, oyun içerisindeki duruşu ve pozisyon bilgisi Merit Alsancak Yeşilova adına çok önemli bir avantaj. 
Geçtiğimiz hafta Lua Lua’nın sakatlanması, Binya ve Cenker’in kırmızı kart görmesi ile oluşan eksiklerle Ozanköy deplasmanına gelen Merit Alsancak Yeşilova takımı, bu oyuncuların eksikliğini maç içerisinde hissetti. Özellikle orta alan bölümünde, takım hücuma kalkarken, hücumda genişlik prensibi forvet oyuncularına pozisyon yaratır. Orta saha oyuncuları bu prensibe katkı vermek zorunda. Gün adına bu desteği kanatlardan Yasin ve Deniz, merkez bölgeden Cevdet veremeyince, ileri uçta Billy Mehmet çok yalnız kaldı ve istediği topları alamadı. İleride top tutamayınca Merit Alsancak Yeşilova takımı, rakip karşısında istediği baskıyı kuramadı. Orta sahada pas trafiğini ve hücum bütünlüğünü sağlayıp; bloklar arası geçişlerde katkıyı yapacak olan Binya, Lua Lua ve Aksel’in olmayışı bu baskının oluşmamasında temel etkendi. İlk yarı Talat’ın serbest vuruşunda üst direkten dönen top dışında pozisyonları olmadı. İleriye doğru atılan uzun toplarda konuk ekip orta saha merkez bölgesinin, Ozanköy defansından seken topları ikinci bölgede toplayamaması, ev sahibi ekip Ozanköy’ün, bu bölgede yakaladığı üstünlüğü genelde Guis Nomike ve Sade Dien’in kullandığı kısa paslarla geçip daha etkili olmasına sebep oldu. İleri uçta Bekir ve Sade Junior’un birbirleri ile daha yakın ve bağlantılı oynamaları Ozanköy’ün daha etkili bir hücum hattına bürünmesine neden olacaktır. Özellikle çizgiden çizgiye aynı hızla geniş alanda hücum etmeleri, Merit Alsancak Yeşilova kalesinde pozisyon bulamalarını sağladı. Defans ve orta saha bloğu kompakt bir duruş sergileyip, sisteme bağlı dizilişte gevşeme yapmamaları, kalelerinde pozisyon fazla pozisyon görmeyişlerinin baş etkeniydi. Kalede günün başarılı ismi Hasan Piro’yu geçememeleri ise onların penaltıdan buldukları golle bir puan almalarına neden oldu.
YORUM EKLE

banner608

banner473