banner564

Hatalar zinciri

Futbol izlemek için Lefkoşa Atatürk Satdı’na giden binlerce kişi dün akşam birbaşka rezalete tanık oldu. 
Lefke ile Yenicami arasında Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanan Süper Kupa karşılaşmasında Lefke’nin beraberlik gölüyle birlikte Lefke seyircileri sahaya döküldü.
Biranda saha içine giren seyircileri engellemek için polis de yetersiz kaldı.
Birkaç kişinin gözaltına alınmak istenmesi ve polis aracına götürülmesi ise Lefke taraftarlarını iyiden çileden çıkardı. Kısacası “Rezalet” bir gece gördük.
Futbolun ülkemizde gece oynanması kuşkusuz güzel ve çekici bir olay. Futbol Federasyonu bu düşünceden hareketle maçı gece oynatma kararı aldı. Ancak Lefke’nin ta başından buna itiraz etmesi bu olayların olacağının göstergesiydi. Polis ekipleri duvar gibi Lefke seyircisi önüne dizilince taraftarları da kışkırttı.   Atatürk Stadı’nın sahayı çevreleyen demir parmaklıklarının olmayışı yine bir eksiklikti. 
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda izlenen maç yine arka planda kaldı. Yenicami’nin aldığı kupa yine ikinci planda kaldı. Ve maçtan çok yine olaylar ön plana çıktı. Ve Lefke bir kez daha oynadığı futbolla değil yarattığı olaylarla ön plana çıktı.
Futbol Federasyonu olayları ilgili kurumlarında değerlendirerek gerekli cezaları verecek elbet ancak bu işten zararlı yine Lefke kulübü çıkacak.  Lefke de cezasını çekecek cezası bitecek ama bu olaylar akıllardan asla silinmeyecek.
Ve Lefke Atatürk Stadı’nda bir kere daha final yüzü göremeyecek. Çünkü futbol federasyonu Lefke’nin final oynayacağı bir maçı bir kere daha Atatürk Stadı’nda hele hele de gece maçı olarak asla oynatmayacak.
YORUM EKLE

banner608

banner473