banner564

Hataların ağır bedeli

   Futbol öyle bir oyun ki hiç kimse size gelin, oynamadan istediğiniz puanı alın ve gidin demiyor. Puan veya puanlar almak isterseniz oynayacak ve gol atacaksınız.

  Dün Girne’de oynanan maçta maçın ilk yarısında daha etkili olan, pozisyonlar bulan ama değerlendiremeyen bir Lefke vardı. Diğer tarafta ise ilk yarıda kaleye atılan tek şut dışında hiçbir varlık gösteremeyen, çok etkisiz kalan Girne Halk Evi.
  Ancak maçın ikinci yarısında golleri bulan, rakibinin ilk golden sonraki paniğini de iyi değerlendirerek 3 gol bulan Girne Halk Evi oldu. Lefke ise bu devrede inanılmaz kötü oynadı. İnanılmaz pas hataları yaparken gol yollarında da hiç etkili olamadı.
  Lefke ilk yarıda rakibinden çok daha iyiydi. Kasım ve Candy’ile pozisyonları değerlendiremedi. Candy sağ taraftan sürati ile top taşımaya çalıştı. Ancak tüm maç boyunca saman alevi gibiydi. Çok erken yoruldu ve oyundan da düştü
  Deniz maçın başlarında biraz etkili görünmesine rağmen ilk yarının ortalarından sonra sahada hiç yoktu. Kasım sanki ayağında prangalar vardı. İstediği topları alamayınca daha da etkisiz kaldı. Zaman zaman uzun toplarla oynamaya çalıştılar, fakat bu topların hepsini de rakipleri aldı.
  Defansta Aykut’un inanılmaz hatası ile yenen ilk golden sonra tamamen paniklediler ve çok pas hatası yaptılar. Belki gol bulurum diye ileriye giderken geride verilen açıklarla kalesinde goller gördü.  Bir hafta önce kendi evinde berabere kalmasına rağmen çok daha arzulu ve istekliydiler. Bu maçta bundan hiç eser yoktu.
  Girne Halk Evi yeni bir takım ve lige alışması için zaman istiyordu. Bu maça çıkarken sadece 3 puanı vardı. Maçın ilk yarısındaki oyunu ile de galip gelemez ve yine 3 puanda kalırdı.
  Rakibine bu devrede çok pozisyon verdi, ancak rakibi bunları değerlendiremedi. Bunda defanstaki Talip’in katkısı çoktu. Talip maçın genelinde de defansta takımının en iyilerindendi. Yerinde müdahaleleriyle birçok pozisyonu önlemiş oldu.
  Gelecek haftalarda ilk yarıdaki değil, ikinci yarıdaki oyunlarını tekrarlarlarsa daha çok puanlar alacaklar. 
  Maçın ikinci yarısında çok başka bir Girne Halk Evi vardı. Puan için rakibinin üzerine ısrarla gitti. Özellikle kanatlardan iyi toplar getirdiler. Lefke defansının hatalarını da affetmeyerek arka arkaya bulduğu gollerle farklı galip geldi. Yabancı oyuncuları Ndoye ve James ikinci yarıda takımın en iyileriydi diyebiliriz.
  Takım olarak güçlerini bilerek ve rakiplerinin de hatalarını affetmeyerek çok haklı ve net bir galibiyet aldılar.   

YORUM EKLE

banner471

banner473