banner564

Havadan sonra denizde de Emrullah Bey

Ercan Havalimanının özelleştirmesini alan Emrullah Turanlı, havalimanı işinden sonra marina işine de girdi. Yani havadan sonra denizde de Emrullah Turanlı hizmet verecek.
Lapta Belediyesinin sahil yürüyüş yolu projesinin devamı olan projede dün ihale vardı. İki firmanın katıldığı ihaleyi Emrullah Turanlı’nın sahibi oldu E&T Turizm ve Otelcilik kazandı. 
Lapta sahil yolunda 30 dönüm arazi içerisinde 5 yıldızlı otel ve 300 yatlık marina projesini içeren ihaleye iki firma teklif vermişti. Dün Lapta Belediyesi ihaleyi sonuçlandırdı ve ihaleyi Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu E&T Turizm ve Otelcilik kazandı.
Ercan Havalimanının işletmecisi olan Turanlı, artık denizde de marina işletecek. Bölgeye yapacağı 5 yıldızlı otel ile de turizm sektörünün farklı bir alanında da kendini gösterecek olan Turanlı bakalım KKTC’ye başka hangi alanlarda da yatırım yapacak? 

Amcamdan 10 yıl sonra
Türkiye ile KKTC arasında imzalanan protokol doğrultusunda KKTC'ye "Kent Güvenlik Yönetim Sistemi" kurulacak. Müjdeyi Ankara’da temaslarda bulunan İçişleri Bakanımız Kutlu Evren verdi.
Türkiye’de bırakın illeri, ilçeleri, köylere, mahallelere kadar yayılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi yani MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) hemen her yerde mevcut.
Yalova ilinin Samanlı köyünde 20 yıldan bu yana muhtarlık yapan amcam, bundan tam 10 yıl önce bizim köye MOBESE kurulması için girişim başlatmıştı. O günlerde köyde bazı ahırlardan inekler çalınmış, bunun önüne geçebilmek içinde köyün giriş-çıkış noktalarına kameralar konulmuştu.
Geçenlerde gittiğimde amcamın kameraları yeni modelleri ile değiştirdiğini öğrendim. Yüz tanıma sistemine uyumlu kameralar ile eski kameralar değiştirilmiş. Artık elmacık kemiğinden sizi tanıyan kameralar kullanılıyor bizim köyde. 
Bizim köyden tam 10 yıl sonra KKTC’ye de MOBESE kurulacak olması son derece önemli. Hem asayiş olayların önüne geçilebilmesi hem anlık durumların tek merkezden görüntülenmesi adına yıllar önce yapılması gereken bir işti.
Bu işi sonuçlandıran İçişleri Bakanımız Kutlu Evren’i ve ekibini bu noktada kutlamak gerekiyor. 

“Kurtlar Vadisi” Oteli Girne’de 
Türkiye’deki en uzun soluklu dizilerden Kurtlar Vadisi’nin başrol oyuncusu Polat Alemdar yani Necati Şaşmaz, Alsancak’ta otel satın aldı.
Geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen otel, Alsancak’ta Denizkızı Otelin tam karşısında yer alıyor. Küçük bir otel ile KKTC turizm işine giren Şaşmaz’a Ünal Üstel’in Turizm Bakanlığı döneminde KKTC'nin "Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi” unvanı verilmişti. 
Hükümetin değişmesi ile birlikte Sibel Siber Başbakanlığındaki koalisyon hükümeti Şaşmaz’ın bu unvanını iptal etmişti.
Dizileri 20 yakın ülkede ilgi ile izlenen Şaşmaz’ın anlaşılan o ki Kıbrıs sevdası bitmiyor. Önümüzdeki hafta sonu bir düğün için ülkemize gelmesi beklenen Şaşmaz, şu günlerde vizyona yeni giren filmi Kurtlar Vadisi Vatan ile Türkiye’de ve dünyada izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 
Şaşmaz’ın efsane dizisi Kurtlar Vadisi ise yeni yayın döneminde de ekranlarda olmaya devam edecek. Bu arada güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre Şaşmaz’ın bu yılın sonuna doğru Kurtlar Vadisi Kıbrıs’ı çekmek için senaryo çalışmalarına başladığı yönde.

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Amerika ziyaretiniz ne zaman bitecek? Zira bir haftayı aşkın oradasınız ve hala hazırda pek bir şey de olmadı? Yoksa torunlarla mı birliktesiniz? 
Dr. Sibel SİBER: Meclisin yeni salonu bitirilmeye çalışılıyor ama inşaatta çalışan işçilerin yerde yemek yemeleri emeği savunan CTP’li meclis başkanına yakışmıyor doğrusu. Bu konuda daha duyarlı olmanızı bekliyoruz. 
Ünal ÜSTEL: Sizin zamanınızda 20’ye yakın ülkeye KKTC’den charter uçuş yapılıyordu. Bu konudaki deneyimlerinizi ilgili bakanlık ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? 
Besim TİBUK: Maşallah sizin yatırımlarınızdan sonra tam bir turizm cenneti oldu Alsancak bölgesi. Emrullah Turanlı ve Necati Şaşmaz size komşu geliyor. 
Emrullah TURANLI: Havadan sonra artık denizde de hizmet vermeye hazırlanıyorsunuz. Lapta ihalesini kazandınız, hayırlı ve uğurlu olsun. Bakalım ne kadar zamanda tamamlayacaksınız oteli ve marinayı? 
Vedat ERBAŞ: Hafta sonu Alaçatı’da tekne ile sizde orkinos peşindeymişsiniz. Bizde oralardaydık, haberimiz olsa size birkaç orkinos yeri söylerdik, neyse bu defaya artık. 
Necati ŞAŞMAZ: Anlaşılan KKTC sevdanız bitmiyor, Alsancak’ta otel alarak artık resmen yatırım da yapmış oldunuz memlekete. Bu arada bu yaza Kıbrıs’ta Kurtlar Vadisi’ni çekmek için çalışmalara da başlamışsınız. 
Yusuf ATEŞ: Her gün sabah ilk iş olarak Diyalog Gazetesini elinize alıp bizim köşeyi okuduğunuzu öğrenmek bizi hayli sevindirdi. Bu arada geçen gün gittiğiniz İzmir’den yüklü bir alış-veriş yaptığınız yönünde haberler var. 
Emre ÜSTEL: Pazar günü Merit Park’ta düzenlenecek bir tören ile dünya evine girmeye hazırlanıyormuşsunuz. Bu arada nikâh şahidiniz ise Necati Şaşmaz olacakmış. Hadi hayırlısı. 
Ahmet-Aytaç ÇALUDA: Pek muhterem babanız Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Başınız sağ olsun. 
Aslı EROĞLU: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün çok sayıda kutlama mesajı ve telefonu almışsınız. Bu arada gelen hediyelerden bir tanesi oldukça özel diye duyduk. 
Mustafa KAYMAK: Ülkede işçi olarak bulunan üçüncü dünya ülkesi vatandaşları için söylediğiniz sözler gündemin ilk sırasına oturdu. Bu konuda daha geniş bir açıklama yapmak zaruri hale geldi. 
Sonay ADEM: Çok geçmiş olsun, ufak bir sağlık sorunu yaşamış ve hastanelik olmuşsunuz. Aman yoldaş, dikkat edin kendinize, fena hırs yaptınız bazı şeyleri. Sonra Allah göstermeye bir şey olacak. 
Erhan ARIKLI: Su konusunda yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda partinizin bir stratejisi var mı? Detaylı bir açıklama bekliyoruz sizden. 
Onur OLGUN: Emlak sektörüne hızlı bir giriş yapmışsınız ve Remax’ta işe başlamışsınız. Ülkenin en hızlı büyüyen sektörü emlakçılık olduğuna göre doğru bir tercih yaptınız. 

POLEMİX
 "Bu isale hatları vasıtasıyla adanın her noktasına suyu ulaştırdık ve oradaki vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Bugün itibarıyla ada, yeteri kadar suyu memba kalitesinde kullanabiliyor. Şimdi ise suya hasret toprakları su ile buluşturmak için ilk adımı attık. Bu çerçevede Türkiye'den gelen suyu Güzelyurt ve Meserya Ovalarına iletecek tünelin sözleşmesi imzalandı."
 TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu
YORUM EKLE

banner471

banner474