banner564

Hayırlı ve sağlıklı yıllar!

Senenin bu ilk makalesinde iyi ve güzel dileklerde bulunma geleneğine ben de uymak isterim.
Pandemiden arınmış, temizlik ve sağlık bakımından pırıl, pırıl bir ülke hayallerine kapılmak istiyorum. 
Birazcık fanteziye kaçacak ama, çarşısında talan düzeninin olmadığı, para için her melanetin yaşanmadığı, hırsların aklın önünde koşmadığı, siyaseten hiçbir sorunu bulunmayan, iki de bir seçim sandıkları kurulmayan, ekonomik bakımdan havalarda uçan bir ülkede yaşadığımı var saymak arzusuyla yanıp, tutuşuyorum!.
Dünya ile bütünleşmiş, Rum komşularımızla olan husumetlerimiz bitmiş, sokaklarında yasemin kokuları bezenmiş bir kara parçasında olduğumu sanma hayalleri kuruyorum.
Ana karaya arabalarla ulaşılan, sınırlarında silahlı adamları olmayan, gümrük duvarları bulunmayan, suçun ve suçlusunun barınamadığı bir ülkede olduğumu var saymaya çalışacağım ama olmuyor kardeşim, gerçekler bir şamar gibi yüzüme vuruyor, hayaller aleminden sıyrılıp gerçeklere dönüyorum.
Geçtiğimiz akşam Sayın Tarım bakanı ile aynı meclisteydim, gazetecilik damarım nüksetti, sordum “Sayın bakan Cuma günü akaryakıt ve tüp gaz fiyatlarında indirime gidilecekmiş, malum döviz inişe geçti ya” dedim. 
Çavuşoğlu gülümsedi, “bu sıralarda indirim söz konusu değil ancak zam da yapılmayacak” dedi. 
Haklı, on beşlere kadar gerileyen sterlin, onun altına düşen dolar, 12’lere gerileyen Euro yine tırmandı, sterlin on sekizlerde, Euro on beşlere dolar 12’lerde seyrediyor.
Bu da bir şey!
Sorunlar, pandemiyle, dövizin çıldırmasıyla sınırlı kalsa, iyi. 
Ailece yılbaşını kutlamayan hazırlanıyoruz, çoluk, çocuk bizde toplanacaklar. İki gün önceden hanımdan gelen talimatları yerine getirmeye başladım.
Her şey hazır, saat on iki, fırın, ocak işleri başlayacak, akşam için fırına yemek konacak, elektrikler gitti.
Yandaki komşuya sizde elektrik akımı var mı diye soracak oldum, yüzüme ters, ters baktı “sizde var mıydı, bizim elektrikler akşamdan beri kesik” dedi. 
Allah’tan garajda tüple çalışan ve uzun zamandır atılı duran eski bir gaz ocağımız var, onun hikmetine sığındık. Üç saat kadar sonra elektrik akımı geldi, yılbaşını mum ışığında karşılamaktan kurtulduk.
Öyle sevindik, öyle sevindik ki, anlatamam! Allah garip kulunu sevindirmek istediğinde, önce kaybettirir, sonra buldururmuş!
Olanla yetinen, hariçten gazel okuyanlara itibar etmeyen bir toplumuz vesselam! 
Malum gazetecilik zaman kavramı gözetilmeden gerçekleştirilen bir meslek. Yine de herkesin ailesi var, bekleyeni var. Lafı uzatmadan, çok ama çok şüpheliyim ama ümit edelim, 2022, 2021’i aratmaz; beterin, beteri olumsuzluklar insanları bunaltmaz. 
2022’nin tüm insanlığı mutlu eden olayların yaşandığı, ülkemizde pandemi ile birlikte ekonomik zorlukların aşıldığı bir yıl olur inşallah!

YORUM EKLE

banner471

banner474