banner564

Hedeflemek ve inanmak

Çelen OBEN
Süper Lig’de yıllar sonra şampiyonluk hedefi koyan Mağusa Türk Gücü, bu hedefe doğru yürüyüşünü sürdürüyor. 
Taraftarıyla bütünleşen bir Mağusa Türk Gücü, şampiyonluğa inanan bir takım ile yoluna devam ederken, Küçük Kaymaklı gibi zor bir maçı daha galibiyetle geride bıraktı.
Maça hızlı başlayan ve maçı kazanmak için daha istekli görünen ev sahibi Mağusa Türk Gücü’ydü. Küçük Kaymaklı daha temkinli rakibinin gücünü bilerek çok fazla risk almayarak ve rakibini yoklayarak pozisyon bulmaya çalışsa da bunda pek başarılı olamadı.
Maçın ilk bölümünde sol koridordan MTG kalesine gitmeye çalışan Küçük Kaymaklı bunda başarılı olamayınca ataklarını sağ kanada aldı.
Buna da izin vermeyen Mağusa Türk Gücü savunması bu kez rakip kalede tehlikeler yaratarak rakibine ileriye açılma şansı tanımadı.
Saha avantajını da kullanan Mağusa Türk Gücü baskılı atakları sonunda ilk golü bulmasıyla maçtaki hakimiyetini de hissettirdi. Küçük Kaymaklı’nın golü yedikten sonra oyundan düştüğünü söyleyemeyiz. Oyuna ağırlığını koymaya çalıştı ancak bir türlü son vuruşları yapamadı.
Mağusa Türk Gücü’nün oyundan düşmeyen ve sürekli yaptığı baskıyı karşılaşamak için savunmasını da güçlü tutmak zorundaydı.
İkinci yarıda Küçük Kaymaklı’nın gol atakları daha fazla oldu ancak yine gole ulaşamadı. Özellikle Petrov’un müsait posizyonda vuramaması bekli de Küçük Kaymaklı adına dönüm noktası olabilir ve oyuna ortak olabilirdi. Zaten bu pozisyonun sonrasında da Küçük Kaymaklı ikinci golü kalesinde görerek oyundan düştü. 
İkinci golden sonra Küçük Kaymaklı’nın daha çok risk alarak daha çok rakip yarıalana inmesini bekledim ama, Küçük Kaymaklı farkın açılmaması için olsa gerek çok ileri çıkmayı tercih etmedi.
Şampiyonluk hedefleyen Mağusa Türk Gücü bu hedefine doğru yürümeye devam ederken, Küçük Kaymaklı’nın kalan 12 maçta toparlanarak daha iyi sonuçlar alması için zamanı olacak.
YORUM EKLE

banner608

banner473