banner564

Her işin başı sağlık !

Bir ayı aşkın süreden beri maalesef kalem oynatma mecalim olmadı!
On ay kadar önce benzer bir ameliyat geçirmiştim ama bu seferki hem çok daha büyük ve acılı, hem de sıkıntılı geçti. 
Bazı arkadaşların aksine yaşadığım sıkıntıları sosyal medyaya yansıtmaktan hoşlanmıyorum. Kola, serum ya da ağrı kesici takılı, gözler yarı açık pozlar vermek bana göre değil. Ancak sizlerden ayrı kaldığım sürelerin gerekçelerini anlatmak zorundayım.
Bu arada Op. Doç. Dr. Barış Polat a ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
İnşallah yakın zamanda tamamıyla sağlığıma kavuşarak sizlerle aralıklarla bile olsa birlikte olacağımıza inanıyorum.
                                          ***
Sizlerle olamadığım süreler içinde ülke içi ve dışında çok önemli gelişmeler yaşanmış ve yaşanmakta. 
Sahte reçete skandalı hızını kesmeden devam ede dursun, Orta doğuda tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Savaşın acı yüzünü en çok ta sivil insanlar, çocuklar, kadınlar, eli silah tutmayan kimseler çekiyor.
Bizleri çok yakından alakadar eden sahte reçete meselesine gelince, bana göre yaşananların iki değil daha çok ayağı var inancındayım.
 Zannediyorum bu gün yaşanmakta olan ilaç uygulamasına 2017 yılında başlanmıştı. Aradan beş yıl geçmiş. Bu süreler içinde uygulamadaki boşlukları, olumsuzlukları, suiistimallere açık olan tarafları Sosyal Sigortalar idaresi tespit edememiş mi?
Bir sigorta emeklisi olarak zaman, zaman Sosyal Sigortaların ilaç la ilgili birimine müracaatlarım olur. Hatırlıyorum da bir seferinde kullandığım ilacın kullanım dozuyla ilgili olarak bir yazılım hatası olmuştu. Esasa etki etmeyen bir husustu ama bu yüzden yapılacak ödeme geciktirilmişti.
Bu denli hassas çalışan bir sisteme sahip olan Sigortalar idaresinin, tabir yerinde ise “deveyi hörkücüyle götürüldüğü” işlemlere müdahale etmemesi sizce de tuhaf değil mi?
Bu gün sigorta emeklisine indirimli ilaç temini durdurulmuş durumdadır ve emekli bunun büyük sıkıntısını yaşamaktadır. Böylesi bir olumsuzluğun ortadan kalkması için çalışmalar yapılmakta mıdır? Yoksa sigortalar her geçen günü kardan sayma tutumu içinde mi davranmaktadır.
İsim vererek meseleyi başka yönlere çekmek istemiyorum ama bazı doktorların hastasına kolaylık sağlamak amacıyla yapmış olduğu işlemleri suç unsuru olarak karşısına çıkarmak ne adildir, ne de insanlıkla bağdaşan bir davranıştır.
Hele kelepçelemek ve bunu suçu henüz kanıtlanmamış insanlara yaparak onların yaşamlarına bir kara leke olarak kazımak, hazmedilecek bir davranış değildir. Hele “Yasalar kelepçe takmaya müsaade ediyor”  un arkasına saklanarak bunu yapmak.
Cinayet işlemiş, tecavüz etmiş ya da yeltenmiş, ağır bir suç işlemiş kimselere kelepçe uygulamasını anlarım da, sonradan  masumiyeti ortaya çıkacak kimselerinde olduğu bir kesime bunu yapmak adil değildir diye düşünüyorum.
Bu konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemeleri yapması için meclisi göreve davet ediyorum.
                                        ***
Her için başı sağlık demek geçiyor içimden ama KKTC insanına sağlıklı olmak o denli uzak ki! 

YORUM EKLE

banner471

banner473