banner564

Her konuda ‘yetiş ana’ demekle olmuyor

  Kuzey Kıbrıs öyle bir yer oldu ki; ne yapsanız insanlara yaranamazsınız…
   Bunun temelinde ganimet ekonomisi ve dünyada benzeri görülmemiş düzeyde partizanca yönetilme alışkanlığı vardır…
   Ayrıca kültürsüzlük sorunu…
   Üniversitelerin sayısı arttıkça, Kıbrıslı Türklerin kültüründe çok ciddi gerilemeler yaşandı…
   Sırf ‘daha rahat’ ve ‘daha kısa süreli’ askerlik için herhangi bir üniversitenin, herhangi bir bölümüne girmek ve mezun olmak erkekler için öncelik oldu…
   Aileler, işin başında ‘yanlış yaptıklarını’ bildikleri halde; ilerleyen yıllarda bu yanlışları kendi zihinlerinde doğruya çeviriyor ve mezun olan çocuklarına mutlaka devlet kurumlarında iş istiyor…
   Devlet kurumu olmazsa, çok ciddi bir şekilde saldırılar başlıyor…
   Siyasi partiler de bu gerçekleri dikkate alarak devleti batırma pahasına ilk fırsatta kendi yandaşlarını istihdam yönüne gidiyorlar…
   Hâlbuki bugün senin yandaşın görünen, bir sonraki seçimde diğer partinin saflarında yer alıyordur…
   Çünkü bu kez gündemde terfi ve makam talebi vardır…
   Makamlar öylesine bir işgal edildi ki; devletin hizmetleri zaman içinde dibe vurdu…
   Neyse bunları çok daha kapsamlı bir şekilde tartışmak için zamanımız vardır…
   Biz bugüne bakalım…
   Bugün için KKTC devleti, eski Başbakan Yardımcısı’nın da itiraf ettiği gibi batmış durumdadır…
   Elle tutulur, güven veren hiçbir kurumu yoktur…
   Telefon Dairesi, Toprak Ürünleri borç batağında…
   KTHY’nin borçları duruyor…
   Geriye ne kaldı?..
   Su Dairesi, personel ve araç-gereç eksikliği yüzünden hizmet veremeyecek duruma geldi…
   Aynı şekilde Karayolları ve Posta Dairesi de…
   Para toplayan Araç Kayıt Dairesi bina değişikliğine gitmiş olsa da personel eksikliği ve diğer başka nedenlerle verimsizliği devam ediyor…
   Polisin kullandığı araçların yüzde 80’den fazlası 10 yaşın üzerinde…
   Uyuşturucu babalarının altında son model araçlar varken, polis bunların peşine hurdalık arabalarla mı düşecek?..
   Bu çok ciddi bir sorun…
   İvedilikle çözülmesi gerekiyor…

Ne yapmalıyız?

   Gelinen noktada gözümüz, kulağımız Ankara’da…
   Meclis’e araç alımı için Ankara’nın kapısı çalınıyor…
   Hayvanlara aşı için de…
   Lefkoşa’da altyapı sorunlarını çözecek yatırımın parasını Ankara veriyor…
   Gazimağusa ve Girne limanı için x-ray cihazlarını da Türkiye Ticaret Bakanı’nın göndermesini istiyoruz…
   Kısacası; her konuda Ankara’nın kapısını çalıyoruz…
   Başka bir destekçimizin olmadığını biliyoruz da, biz kendi ev ödevlerimizi niye yapamıyoruz?..
   Kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıyı neden yaratamıyoruz?..
   Esas mesele budur…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 5 ay Önce

Sayın Akar , Özel Sektörde gecesini gündüzüne takıp alın teri ile çalışmaktansa ‘ ‘ Çalışmadan maaş alınan Devlet işlerinde niye Gençlerimiz çalışmak istemesin ki ? Yarım Gün mesai , çalışmadan 13. Maaş ,’ Ek olmayan Mesai Paraları ‘, Bir buçuk Ay Hastalık ve Çocukları okuldan alma Hakkı , Kamu araçlarını Kullanma , Emekli İkramiyesi ve Emeklilik Paraları, Müşavirlik , Hesap verememezlik , Gümrüklerde , Sağlık Bakanlığı, Elektrik Kurumu ve birçok Devlet işletmelerinde var olan kestirme kazanç ve Usulsüzlükler var iken Devlet otoritesinin olmadığı Devlet Çalışanı kim olmak istemesin ki ? Koltukları Boş Yüce meclisimiz sağ olsun Tüm Devlet kurum ve kuruluşlarımızın batmasına Üzülenimiz mi var ?
Ganimet Ekonomisi ve Anavatan Türkiye’nin Milyarları KKTCyi bugüne kadar getirdi !
Kırk Yaşını bulan ve halen ayakta duramayan Hayırsız KKTCye Ana Türkiye kaç yıl daha Milyarları gönderip Bakanilecek acaba ??
Yöneticilerimiz İnşAllah Gelecek olmayan KKTCyi Resmen Tanıyıp Sahiplenecek ikinci bir Anavatan Ülkesi bulur da göndereceği Milyarlarla KKTCyi vahim bir gelecekten kurtarır ???

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 5 ay Önce

Değerli KKTC Başbakanımız TMK için beş altı milyon dolar ayırmış ! Değeri 25 -30 Milyar Dolar olan yüzde seksen üzeri KKTCdeki Rum Mülklerini Türkleştirmek için TMK için aktarılan miktar Utanç verici değil de nedir yani ?
Elimizi Taşın altına koyup gerçekçi olmalıyız Bu güne kadar yağmalayıp gelene gidene Sattığımız Rum Mülkleri için Anavatan Türkiye’nin çabaları ile de elimize verilen TMK çalıştırıp Şerefiye vergisini koltukları boş yüce meclisimizde gerçekleştiremez isek altımızdaki Rum Mülklerinin bedelini katmerlenerek ödeyeceğimiz kesindir ! Bu konuda bu Suçu işleyen Bizden başkaları gelip de TMK’nu çalıştıracağını hiç de düşünmeyelim Rum Mülklerinin Son kullanım Tarihi hızla yanaşmaktadır Cebini dolduranlarımızı kaçıp kaybetmeden Bizler için hayati olan Şerefiye vergisini hızla çalıştırmalıyız , Şayet Evsiz ve Yurtsuz kalmak istemiyorsak !!!

Öz
Öz - 5 ay Önce

Neden tüm aileler, çocuklarını binbir fedakarlıklarla üniversitelere gönderiyorlar? Neden tüm K/Türkler devlet dairesinde iş bulma peşindeler? Neden ‘Yetiş ana!’ demek zorunda kalınıyor? Ortadaki pasta mevcut nüfusa yetmezken, neden nüfus sürekli artırılıyor? Bu ülkede, narenciye ihracı vardı, neden bitti? Yine hellim, patates ihracı neden bitti? Bixi kola, buzdolabı, tekstil ihracı neden bitti veya bitirildi? İktidar beceriksiz, başarısız, basiretsiz, herkes bunu görüyor da, neden değiştiremiyor? Denetleme kurumları neden iş yapamıyorlar? Kimler engelliyor? Neden vergi toplanamıyor? Neden kıyılar yağmalanıyor? Kimler göz yumuyor? Suç oranının her geçen gün artmasının nedeni ne? Öğretmenler neye tepki gösteriyorlar? K/Türklerin yaşantısı, inanç dünyası, konuşması, düşüncelerini istediği gibi ifade etmesi bazılarını neden rahatsız ediyor? Ticaretin artmasına yaratacak bütün kapılar neden açılmak istenmiyor? Daha birçok soru. Bu soruların tek cevapı var o da dünyada tanınırlık. Dünya bizi nasıl tanıyabilir? Çözüm ve AB ile. Yeter ki, çözüm olsun, AB ne girilsin. Annan Planı oylaması sonrası olan büyümeden daha yüksek bir büyüme olmaz mı? Birçok çok uluslu şirket turizme, hidrokarbonlara yatırım yapmazlar mı? Havaalanlar, limanlar uluslararası destinasyon yerleri olmazlar mı? İnsanlarımızda çevre bilinci gelişmez mi? Üniversitelerimiz standartlarını, uluslararası seviyelere çıkartmazlar mı? Stabil para gelince, pahalılığın önü kesilmez mi? Herkes bunu görüyor ve biliyor.

banner608

banner473