banner564

Her şey niyetten geçer!

Olanakları üst düzeyde olan bir ülkede yaşıyoruz! 
Siz bakmayın tanınmamışlıktan dem vuranların karalar bağlamış tablolar ortaya koymasına.
Siz bakmayın pandemiyi veyahut Ukrayna –Rusya savaşını ileri sürerek ekonominin yerlerde sürünmesini neden gösterenlerin işgüzarlıklarına.
Olanakları üst düzeyde olan ama tabir yerinde ise “tavşana kaç- tazıya tut” uygulamaları ile ülke idare etmeye çalışanların yalanlarına.
Her şey niyetten geçer! Devlet gelirini toplayamazsa bu devletin kabahati!
Adli vakalar tavan yapmışsa, uyuşturucu kullanımı çok küçük yaşlara kadar uzanmışsa, devletimiz uyuyor mu?
Bunlar da onun suçu! 
Hayata atılan gençlerin 4/3 ü devlet kapısında iş bekliyorsa bu devletin özel sektöre uygulamakta olduğu haksızlıklar yanında devlet kapılarının bir tekke olarak görülmesindendir! 
Devlette mesai kavramının, verimliliğin hiç hesaba katılmamasındandır. Liyakatin iki dudak arasındaki maskaralığındandır!
Devlette yapılan hataların, yolsuzlukların, hırsızlıkların yapanın yanına kar kalmasındandır.
Arada bir ülkemizde güzel olayların yaşanmasını, her başlığı sarmalayan olumsuzlukların bir gün sonlanacağının göstergesi olarak değerlendirmeye çalışıyorum.
İnsana olan güvenin yerlerde süründüğü bu ülkede, geleceğe atılan her sağlam adımda bir ışık huzmesinin ülkenin tamamını aydınlatabileceğinin hayallerini kuruyorum!
Oluşumundan beri, adada kıtalı gibi olmak kavramını kendine ilke edinmiş, elde edilen olanakların tamamını yaşadıkları ülkede değerlendirmiş nadir yapılardandır Yakın Doğu Üniversitesi.
Hemen, hemen her dönemde alışılmışlığın ötesindeki işlere imza atmış, ‘olmaz, yapılamaz’ denilen her başlığı KKTC halkına kazandırmış, toplumuna hizmet niyetini ilke edinmiştir Dr. Suat Günsel misyonu. 
Eğitimden, kültür sanattan, sağlığa, otomotiv den sanayiye, finansa hep öncü adımlar atarak kıtalı oluşumuzu kanıtlar olmuştur.
Son olarak “6 İlçeye 6 Devlet İlkokulu” projesi ile yola çıkmış ve bu proje kapsamında tam 20 ayda altı İlk Okulun 3 ünü tamamlayarak Devlete teslim etmiştir. 
Önce Lefkoşa, ardından İskele “Dr. Suat Günsel İlk Okulları” hizmete konmuş son olarak ta Gazi Mağusa “Dr. Suat Günsel İlk Okulu” tamamlanarak Devlete teslim edilmiştir. Önümüzdeki dönemde Güzelyurt, Lefke ve Girne Dr. Suat Günsel İlk Okulları tamamlanarak Devlete teslim edilecek. 
Olanakları üst düzeyde olan bir ülkede yaşıyoruz!
Yeter ki paylaşımcı zihniyetin var olduğu, devlet yönetiminin adil yönetildiği, vurgunun, talanın yanına kar bırakılmadığı niyetinin hakim olduğu bir anlayışı kökleştirelim. Unutulmasın ki her şey niyetten geçer! 


    

YORUM EKLE

banner471

banner474