banner564

Her şey unutuldu mu?

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 10 ayı aşkın süre geçti. 
Maraş ve çevredeki birçok ilde felakete yol açan deprem, Adıyaman da spor karşılaşmaları için bulunan ve İsias isimli otelde konaklayan göz bebeklerimizle, kafilede bulunan öğretmenlerimizin canına mal oldu.
Felaket sonrasında Türkiye de 50 bin üzerinde insanımızın hayatını kaybettiği, KKTC vatandaşı olan ve hayatını kaybedenlerin sayısının ise 48 olduğu açıklandı.
Kaybettiğimiz değerlerimizin acısı taptaze yüreklerimizde. 
Onlar adına şehitlikler yapılıyor, birçok köyümüze anıtlar dikiliyor. 
Ne yaparsak yapalım yaşanan acı azalmıyor, giderek çoğalıyor.
Hatırlayacaksınız 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığımıza bağlı ekipler Adıyaman’a vasıl olmuş ve enkaz kazı çalışmalarını derhal başlatılmıştı. Hiç durmaksızın geceli gündüzlü yapılan kazı çalışmalarında maalesef İsias otelin enkazından canlı bir tek Evren Çavdır isimli vatandaş kurtarılmış ama ne yazıktır ki kısa süre sonra o da hayatını kaybetmişti.
Toplamda KKTC kafilesinden 35 kişi İsias otelde maalesef hayatını kaybetmişti.
Yaşananların hemen ertesinde başta siyasiler olmak üzere deprem ve benzeri felaketlerde ilk müdahalelerin önemine vurgu yaparak, KKTC Sivil Savunma Teşkilatının her bakımdan güçlendirileceğini, eksik olan personel sayısının artırılacağını, KKTC felaketlere müdahalede tam teşekküllü hale getirileceği nutukları atılmıştı.
Geçtiğimiz günlerde Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığımızın bu yıl Afet Yönetimi ve Tatbikatı 2023 Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde gerçekleştireceği tatbikatın basın mensuplarına tanıtımı vardı.
Yakından biliyorum, Sivil Savunma Teşkilatımız hiç durmaksızın çalışmalar yapıyor, tatbikatlar düzenliyor, olası kötü günlerde büyük facialar yaşanmaması için hazırlıklı olma yolunda elinden geleni yapıyor yapmasına da, devletimiz bu çalışmalara ne kadar duyarlı olduğu belli değil!
Örneğin Sivil Savunma Teşkilatının çok sayıda eksiği olan personel ihtiyacının giderilmesi için ne yapıldı?
6 Şubat depremi felaketinin ardından yaşanan İsias otel acısı sonrasında verilen sözlerin kaçta kaçı yapıldı?
Eksikliklerin giderilmesi için yeni felaketlerin yaşanması mı bekleniyor. 
Hamasi nutuklarla, göstermelik törenlerle yaşanacak olası acıların atlatılacağı mı sanılıyor!
Kıbrıs’ın deprem fay hatlarının üzerinde olduğu gerçeğinin bilinci içinde hareket edilmesi unutulmamalıdır. Aksi takdirde yaşanacak olası acıların altından kimseler kalkamayacaktır! 

YORUM EKLE

banner471

banner474