banner564

Heyecan fırtınası

Yenicami ile Yeşilova arasında oynanan mücadele tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçti. İki takım da maça etkili başladı ve sayısız fırsatlardan yararlanamadı. Yenicami maçın hemen başında şanssız bir an yaşayarak direği de geçemedi. Yenicami ataklarını şekillendiren isimler Tansel ve Ebuka olurken Yeşilova'da ise bu isimler Yasin ve Deniz oldu. İlk yarıdaki birçok pozisyona rağmen ilk devre golsüz sona erdi. İkinci devreye başlarken her iki ekip de değişikliklere gitti. Yenicami Ünal'ın yerine Mehmet Göktaş'ı oyuna sürerken Yeşilova ise Lua Lua'yı oyuna aldı. Lua Lua'nın oyuna girmesi ne kadar doğruysa Deniz'in çıkması o kadar yanlıştı. Deniz, Yenicami sağ kanadına zor anlar yaşatırken ve Lua Lua'ya top taşıyacak isim olması beklenirken oyundan alındı. Lua Lua gibi bir forvetin ise orta sahaya hapsedilmesi bence günün yanlışlarındandı. İkinci devrede ilk yarı gibi bol pozisyonlu geçerken Yeşilova savunması hatayı yaparak günün en iyilerinden Tansel'e kale önünde şut şansı tanıyarak gole davetiye çıkardı ve Tansel de bu cömert daveti geri çevirmedi. Yeşilova kalesinde gördüğü golden sonra etkili olmaya çalışsa da yine savunmasının büyük hatasında ikinci gole engel olamadı. Okan'ın orta sahada kaptırdığı topu alan Ebuka, Binya'nın müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve penaltıdan golünü kaydederek maçı bitirdi. 
Yenicami her ne kadar karşılaşmadan galibiyetle ayrılsa da savunması güven vermedi. Rakibine oldukça fırsat tanıyan Yenicami'nin daha derli toplu oynaması lazım. Tansel gecede takımını sırtlayan isimdi. Yenicami tecrübesiyle maçı kazanarak rakibine ligdeki ilk mağlubiyeti tattırmış oldu.
Yeşilova en az rakibi kadar pozisyona girdiği mücadeleden mağlup ayrıldı. Savunmada yapılan kritik hatalar bu sonucun başlıca sebebi oldu. Lua Lua'nın daha fazla ceza sahasına yakın oynaması gerekiyor. İlerleyen haftalarda daha iyi olacaklarına inanıyorum. 
YORUM EKLE

banner471

banner474