banner564

Hindistan cevizi yağı saça nasıl uygulanır?

İşte size hindistan cevizi yağını ısıtıp eriterek saç için kullanılması ve uygulama ipuçları ile ilgili güzel bir örnek;

1. Adım 
Hindistan cevizi yağını doğru bir şekilde ısıtmak için şu metodu kullanın. Mikrodalga ya da ocağın üzerinde direk olarak eritmek hindistan cevizi yağının kalite derecesini düşürebilir ve hindistan cevizi yağının saça faydalarının azalmasına neden olabilir.
Küçük bir kaba bir bardak kadar sıcak su koyun.

2. Adım 
Temiz bir kaşık kullanarak, kavanozdan 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı çıkartın ve cam bir kaba koyun. Mümkün olduğunca organik ve ekstra saf hindistan cevizi yağı kullanın.

3. Adım 
Benmari usulü, sıcak su kabının içine hindistan cevizi yağı kabını koyun ve hindistan cevizi yağı eriyene kadar bekletin.
Saf hindistan cevizi yağı serin havada katıdır fakat 24 derece ve üzerindeki ısılarda kolaylıkla erir.

4. Adım 
Hindistan cevizi yağı ile saç derisine ve saçlara masaj yapın. Eğer saçlarınız uzunsa ekstra miktarda hindistan cevizi yağına ihtiyaç duyabilirsiniz. Tercihinize göre, hindistan cevizi yağını kuru ya da nemli saça uygulayabilirsiniz. Yağ nemli saçlarda daha iyi yayılacaktır.

5. Adım 
Hindistan cevizi yağının saçınızda güzelce yayılması için tarak kullanın. Hindistan cevizi yağını saçların uzaması ya da saç derisi sağlığı için kullanıyorsanız, saç köklerine iyice masaj yapmaya özen gösterin. Bununla beraber, saç deriniz yağlı olmaya eğilimli ise ve sadece saç bakımı faydalarını görmek istiyorsanız saç derisinden birkaç santim yukarıda olacak şekilde saçın orta kısımlarına uygulayabilirsiniz.

6. Adım 
Başınıza bir duş bonesi takın ve saçları içinde kalacak şekilde sıkıştırın. En az 30 dakika kadar bekleyin ya da gece boyunca bekletebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı saçlarda ne kadar uzun süre kalırsa saça uyguladığı bakım da o kadar çok olacaktır.

7. Adım 
Saçlarınızı şampuanla yıkayın. Hindistan cevizi yağını saçtan çıkarmak için gerekiyorsa tekrar yıkayın. Sıcak su kullanmak hindistan cevizi yağının saçtan daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır.

8. Adım 
Nohut büyüklüğünde hindistan cevizi yağını avuç içinde eritin ve ekstra bakım için saçların uçlarına ağırlık verecek şekilde uygulayın. Eğer saçlarınız böyle ekstra bir bakıma ihtiyaç duymuyorsa bu adımı es geçebilirsiniz.
Bununla beraber, güzel bir koku katması için hindistan cevizi yağını saça uygulamadan önce favori esansiyel (uçucu) yağınızla karıştırabilirsiniz. Yasemin yağı ve hanımeli yağı hindistan cevizi yağı ile beraber çok iyi iş görmektedir.

Saç için hindistan cevizi yağı tarifleri ve kullanım önerileri
Hindistan cevizi yağı şampuanı yapımı

İşte size saçlarınızı yumuşak ve sağlıklı yapacak bir tarif.
Herkesin saç yapısı farklı olduğundan kullanılacak hindistan cevizi yağı miktarını kendi saç tipinize ve saçın ihtiyacına uygun olacak şekilde ayarlayın.
İnce saçlar için tarifte kullanılan hindistan cevizi yağı miktarını ¼ ölçeğe düşürebilirsiniz.
Kalın kuru ya da kıvırcık saçlar için ise hindistan cevizi yağı miktarını artırabilir ya da birkaç damla avokado yağı ekleyebilirsiniz.

•    1 fincan sıvı kastil sabunu
•    1/3 fincan konserve hindistan cevizi sütü
•    1/3 fincan hindistan cevizi yağı
•    50-60 damla favori esansiyel (uçucu) yağınız

Hindistan cevizi yağını ve hindistan cevizi sütünü beraberce, içerisindeki besleyici bileşenlere zarar vermemek için çok kısık ateşte ısıtın. Eriyen karışımı bir şişenin içerisine boşaltın ve üzerine de kastil sabununu ekleyin. İyice karıştırın. 50 damla kadar favori esansiyel yağınızı da ekleyin ve tekrar karıştırın.
Hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak kullanmak için uygun olacak esansiyel (uçucu) yağlar; lavanta yağı, portakal yağı, nane yağı, limon otu yağı, misk adaçayı yağı ve biberiye yağıdır.
Bu şampuan, ticari şampuanlar kadar yoğun bir şampuan değildir.

Hindistan cevizi yağı saç kremi yapımı

•    2/3 fincan hindistan cevizi yağı
•    1 yemek kaşığı E vitamini yağı
•    1 yemek kaşığıjojoba yağı
•    10 damla favori esansiyel (uçucu) yağınız

Pürüzsüz ve yumuşak bir saç kremi yapmak için, bütün bu malzemeleri bir kaba koyun ve el mikseriyle karıştırın. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. Duşta, saçınızı hindistan cevizi yağı şampuanı ile yıkadıktan sonra, bir ya da iki çay kaşığı kadar kullanın ve direk saça uygulayın. Duş alana kadar kremin saça iyice nüfuz etmesineizin verin ve sonrasında bir güzel durulayın. Birçok saç tipi ve rengi için hindistan cevizi yağı saç rengine çok etki etmez ancak eğer kızıl saçlara sahipseniz hindistan cevizi yağı saçların rengini soldurabilir.
Hindistan cevizi yağı kıl gövdesine nüfuz ettiği için doğal saç renkleri için harikadır.
Koyu renkli saçlar için, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı nı bir findan sert kahve ile karıştırın ve saça uygulayın. 45-60 dakika kadar saçta bekletin. Ne kadar çok bekletirseniz o kadar çok karartma etkisi gösterecektir. Daha sonrasında, bir güzel durulayın ve istediğiniz gibi şekil verin.
Sarı saçlar için ya da ustaca yapılmış bir etki için, 1/2 fincan güçlü papatya çayı, 1/4 fincan taze limon suyu ve 1/4 fincan hindistan cevizi yağını blendırda iyice karıştırın. Bu karışımı saça ve saç köklerine uygulayın ve başınızı duş bonesi ile kapatın. Güneş altında oturun ya da boneyi sıcak tutmak için 45-75 dakika kadar saç kurutma makinesi kullanın. Sonra saçları bir güzel durulayın.
Yukarıda bahsedilen ve listelenen kullanımlar dışında, saçları temiz tutmak, sağlıklı yiyecekler yemek, minimal yan etkileri gösterecek saç bakım ürünleri kullanmak ve saçları kırmayacak ya da zarar vermeyecek kaliteli tarak kullanmak saçların güçlü olması, dökülmemeleri ve iyi uzamaları açısından önemlidir.

YORUM EKLE

banner608

banner474