banner564

Hindistan cevizi yağının cilt ve yüz için şaşırtıcı etkileri

    Hindistan cevizi yağı sadece yenilebilir olduğu için değil, ayrıca harika bir masaj yağı ve cilt nemlendiricisi olması bakımından da popüler bir yağdır. Hindistan cevizi yağının doğal olarak bulunduğu ve çok çeşitli amaçlarla kullanıldığı dünyanın tropikal bölgelerinde, yerliler güneşin zararlı ışınlarından koruduğuna inanarak Hindistan cevizi yağının cilde faydalarından çeşitli şekillerde yararlanmışlardır. Öyle ki, bu doğal yağ, hiçbir katkı maddesi ve kimyasal içermeksizin, dünyadaki en sıcak ve güneşli bölgelerde, cildi, işlenmiş ve yapay olan güneş kremlerinden daha iyi koruyabilmektedir.

Hindistan cevizi yağını cilt için faydalı yapan en iyi özelliği şudur ki, bu yağ cilde uygulandığında diğer birçok yağın aksine, uzun süre dayanır ve koku yapmaz. İçeriğinde bulunan ve birçok faydaları olan çeşitli bileşenleri sayesinde Hindistan cevizi yağı birçok cilt bakım kreminin içeriğinde önemli bir bileşen olarak kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı kullanmanın cilde faydaları üzerinden hızlıca geçecek olursak;

•    Hindistan cevizi yağı yüze ve vücuda uygulanarak cilt nemlendirilebilir.
•    Vücut losyonu olarak kullanılabileceği gibi vücut kreminin içine de eklenebilir.
•    Duş aldıktan sonra cilde uygulanan Hindistan cevizi yağı tahrişi azaltır, cildi pürüzsüz ve sıkı hissettirir.
•    Hindistan cevizi yağı ayrıca doğal bir güneş koruma faktörüne de sahiptir.
•    Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur.
•    Enfeksiyonları iyileştirmeye faydaları vardır.
•    Cilt lekelerini yok etmeye fayda eder.
•    Cilt yağını dengeler.
•    Cildin kuruyarak pul pul dökülmesini engeller.
•    Dirsek, topuk ve tırnak derisini yumuşatır.
•    Güneşlendikten sonra cilde masaj yapılarak sürülürse cildin kurumasını engeller.
•    Cilde ipeksi ve pürüzsüz bir görünüm kazandırırken düzenli kullanımda vücuttaki çatlakların oluşma riskini azaltabilir.
•    Hindistan cevizi yağı varis başladığı anda uygulanırsa varisi hafifletmeye yardımcı olur.
•    Egzama olan bölgeye Hindistan cevizi yağı sürüldüğünde kızarıklığı ve tahrişi hafifletir.
•    Selüliti azaltır.
•    Kırışıklıkları azaltır.
•    Cildi nemlendirir.
•    Yüksek antioksidan içeriği sayesinde;
    Erken cilt yaşlanmasını yavaşlatır.
    Serbest radikallerle savaşır.
    Egzama, sivilce (akne) gibi problemleri gidermeye yardım eder.
    Dudak bakımında etkindir ve dudakların çatlamasını engeller.
    Kırışıklığı önler, cildi nemlendirir ve yumuşatır.
    Gözaltı şişliklerini alır.

Cilt bakımı için Hindistan cevizi yağının cilde faydaları ve kullanımını detaylı bir şekilde aşağıdaki maddeler şeklinde sıralayabiliriz;

Hindistan cevizi yağının yüze ve cilde faydaları

Hindistan cevizi yağının cilt nemlendiricisi olarak faydaları ve kullanımı

Hindistan cevizi yağı harika bir nemlendiricidir. Bu doğal ve yenilebilir olan yağ tartışmasız olarak piyasada bulunan en iyi nemlendirme özelliği olan ve tek ihtiyacınız olan bitkisel yağlardan biridir. Hindistan cevizi yağı 24 derecenin altında çoğunlukla katı bir halde bulunur fakat Hindistan cevizi ağacının yetiştiği tropikal bölgelerde tipik olarak sıvı haldedir. Katı Hindistan cevizi yağının yapısı vazeline benzer fakat ciltte yapışkan ya da yağlı bir his bırakmaz. Çünkü vücudun normal sıcaklığı 36 derece civarındadır. Hindistan cevizi yağı cilde uygulandığı anda kalıntı bırakmaksızın erir. Direk ve derinlemesine cildi nemlendirir ve ciltteki gözeneklere nüfuz eder.

Nemlendirici faydaları bakımından Hindistan cevizi yağı cilde nasıl uygulanır?

Kuru cilt için kullanılması durumunda, yüzü yıkadıktan ve hafifçe havluyla kuruladıktan sonra Hindistan cevizi yağının yüze uygulanması gerekir. Yağ ciltte çok iyi bir şekilde yayıldığı için çok az bir miktar kullanımı yeterli olacaktır.

•    Hindistan cevizi yağının yüze faydalarını en iyi şekilde görebilmek için, 1/4 çay
kaşığı Hindistan cevizi yağını avuç içine koyun ve nazikçe masaj yaparak iki avuç içinizle yüze uygulayın.
•    Yağın cilt tarafından iyice emilmesi için 5-10 dakika bekleyin ve yumuşak bir 
    havlu ile hafifçe yüzünüzü silin.

Cilt yüzeyinden nemin buharlaşarak uçmasını engellemek için ince bir tabaka Hindistan cevizi yağı yeterlidir.

Eğer yağlı bir cildiniz varsa yine de Hindistan cevizi yağının nemlendirici etkilerinden faydalanabilirsiniz. Ciltte sebumun aşırı üretilmesi, ciltte yetersiz nem tutulmasının sonucu olarak ortaya çıkar. Sebum oluşması, daha fazla sıvı kaybını engellemek için vücudun kendi yaptığı bir ayarlamadır. Bununla beraber, ekstra sebum salgılanması komedan ve akne (sivilce) oluşumu gibi cilt problemlerine neden olabilir. Özellikle, kuru ve pullanan cilt kolaylıkla foliküllerin üzerinde keratin tabakası oluşturabilir.

•    Yağlı ciltler için sıcak Hindistan cevizi yağını bol miktarda boyuna ve yüze
    uygulayın.
•    Hafif bir sabunla yıkadıktan sonra 15 dk. kadar bekletin.
•    Sıcak suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.
•    Bunu cilt sağlığını iyileştirmesi için bir süre her gün yapın.

Bu uygulama sivilcelerin (akne) yanma yapmalarına neden olabilir. Fakat çok şiddetli olmadığı sürece yok sayabilirsiniz. Cildiniz eninde sonunda sebum salgısını azaltacaktır.

Hindistan cevizi yağının yüze faydaları kayda değerdir ve doğal makyaj temizleyicisi olarak harikadır

Zaman zaman yüzdeki makyajı temizlemek konusunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Ne tarz bir makyaj yapıldığına bakılmaksızın yatmadan önce makyajı temizlemek iyi bir fikirdir. Makyajı temizlemek cildin nefes almasını sağlar. Bununla beraber makyajı yüzden çıkartmak yüzdeki cilde zarar verici etkiler bırakabilir. Özellikle göz altı ve göz etrafındaki hassas bölgeler için Hindistan cevizi yağı bu zor görevi sizin ve cildiniz için kolay bir hale getirebilir.

Hindistan cevizi yağı mükemmel bir yağ dengeleyicidir. Ticari yağ dengeleyici ürünler kadar ve hatta onlardan daha da iyidir. Eğer temizleyici ürünün üzerindeki etiketi okursanız Hindistan cevizinden elde edilmiş sodyum loril sülfat denen bir temizleyici maddeye rastlayabilirsiniz. Çok olasıdır ki, aynı bileşeni bebek yıkama ürünlerinde de görebilirsiniz. Mesele şudur ki, motor yağı gibi maddeleri temizleyecek kadar güçlü ve bebek cildinde kullanılabilecek kadar yumuşak ve güvenlidir.

Makyajı temizlemek için Hindistan cevizi yağı yüzde nasıl kullanılır?

Yüzdeki makyajı temizlerken aşırı ovalama ve cildi çok fazla germekten kaçınmak için Hindistan cevizi yağını tüm yüze bir pamuk yumağı yardımıyla sürmek iyi bir fikirdir. Ciltte 5 dakika kadar bekletin, sıcak suyla ve hafif bir sabunla yıkayın. Makyajın büyük bir çoğunluğu gitmiş olmalıdır. Fakat tam anlamıyla temizlenmesi için yağı bir kere daha uygulayın. Gözlerinizi iyice kapatın ve Hindistan cevizi yağına batırılmış bir parça pamuğu gözlerin üzerine koyun, 2-3 dakika içinde Hindistan cevizi yağı maskara ve suya dayanıklı rimelin çözülmesini sağlar ve sonrasında rahatlıkla silip çıkarılabilir. Eğer göze Hindistan cevizi yağı kaçarsa gözü biraz acıtabilir fakat tamamen güvenlidir. Aslında gözler için kullanılan birçok ilacın içeriğinde Hindistan cevizi yağı kullanılmaktadır.

Devamı haftaya…

YORUM EKLE
YORUMLAR
naciye ozbudak
naciye ozbudak - 4 yıl Önce

kas ve kiprikler uzatirmi

Aysel   Çam  faydalarını  ve kullanımını çok guzel  anlatmışsınız çok teşekkürler
Aysel Çam faydalarını ve kullanımını çok guzel anlatmışsınız çok teşekkürler - 4 yıl Önce

Derya
Derya - 3 yıl Önce

Ciltte ne kadar bekletilmeli yada günlük nemlendirici olarak kullanilirmi

Duru Irmak
Duru Irmak - 3 yıl Önce

ben kullanıyorum çok güzel bir ürün ayrıca bitkisel yerlerde satılşıyor oradan da bulabilirsiniz cildiniz çok ferahlıyor ayrıca yüzünüz canlanıyor. kulanmanızı tavsiye ederim olumsuz herhqangi bir aksiliğini şuana kadar görmedim .

Merve
Merve - 3 yıl Önce

Good

Kadrie Ahmed
Kadrie Ahmed - 3 yıl Önce

????????super teşekürler ????

Melek Beyaz Keskin
Melek Beyaz Keskin - 3 yıl Önce

Aysel Çam faydalarını ve kullanımını çok guzel anlatmışsınız çok teşekkürler

????????
???????? - 3 yıl Önce

banner471

banner474