banner564

Hindistan cevizi yağının saça faydaları

Hindistan cevizi yağı oldukça popüler bir yağdır ve bir saç yağı olarak dünya çapında sıklıkla tercih edilmektedir. Hindistan cevizi yağını saça faydaları açısından kullanmaya başlamadan önce belki de bu yağı bu kadar özel yapan şeyin ne olduğunu ve neden milyonlarca insanın bu yağı kullanmayı seçtiğini öğrenmek istersiniz.

Dünyanın sahil şeritlerinde, özellikle Hindistan cevizi yağının bol miktarda yetiştiği bölgelerde yaşayan birçok insan bilir ki, bu hoş kokulu yağ onlar için yegane saç yağıdır. Bu bölgeler, Hindistan alt kıtası, Sri Lanka, Endonezya, Malezya, Burma, Filipinler ve Karayipler’in bir kısmıdır.

Hindistan cevizi yağı, insan vücudu için faydaları olan, karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Bununla beraber, Hindistan cevizi yağı kullanımı sadece saçlarla sınırlı değildir. Kozmetik sabunların ve kremlerin hazırlanmasında ve Asya ülkelerinde çok çeşitli yiyeceklerin ve salataların hazırlanmasında da kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi yağının saça faydaları

Hindistan cevizi yağı binlerce yıldır bir saç yağı olarak kullanılmaktadır ve saç uzamasında kayda değer etkiler göstermektedir. İçeriğinde bulunan belirli bileşenler, saçı güçlü yapar ve iyi beslenmelerini sağlar ve kellik ve aşırı saç dökülmesi gibi erken yaşlanmanın etkilerinden de korur,

Saç hasarı

Saçlarda Hindistan cevizi yağı kullanımı hem zedelenmiş hem de sağlıklı saçlardaki protein kayıplarını azaltmaya yardımcı olur. Bu yağ laurik asit bakımından zengindir, saç proteini ile yüksek benzerlik gösterir ve düşük moleküler ağırlığı sayesinde saç kılı yuvasının içine kolaylıkla nüfuz eder. Saçın yıkanmasından önce ya da sonra Hindistan cevizi yağı saç bakımı için kullanılabilir.

Saç dökülmesi için hindistan cevizi yağı kullanımı

Hindistan cevizi yağı Hindistan’da antik zamanlardan beri saç bakım malzemesi olarak kullanılmıştır. Saç dökülmesini engellemek için bitkiler ve hindistan cevizi yağı kullanılarak çok çeşitli şifalı karışımlar elde edilmiştir. Hindistan cevizi yağının içinde adaçayı yaprakları kaynatılarak sağlıklı bir karışım elde edilir. Bu karışım saç bakımı için saç derisine uygulanır ve kullanımı ayrıca saç dökülmelerini de engelleyebilmektedir. Lime suyu ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak saça uygulamak saç dökülmelerine fayda eder ve ayrıca Hindistan cevizi yağı ve Bektaşi üzümü karışımı da saça benzer faydaları göstermektedir. Hindistan cevizi yağı içinde Bektaşi üzümlerini kaynatın ve saça uygulayın.

Rahatlatıcı özellikler

Hindistan cevizi yağının kafaya ve saç derisine uygulanması serinletici bir etki yaratır. Şiddetli kafa derisi terlemesi yaşayan insanlarda kafayı serinletir ve rahatlatır.

Nemi muhafaza eder

Hindistan cevizi yağı, çok kararlı bir yapısı olmasından dolayı yüksek nem tutucu özelliğe sahiptir ve kolay kolay buharlaşmaz. Nemin uzaklaşmasına izin vermez ve bu sayede saça zarar gelmesini engelleyecek şekilde saçın nemli ve yumuşak kalmasını sağlar.

Saç bakım kremi olarak Hindistan cevizi yağının saça faydaları

Hindistan cevizi yağı piyasada bulunan herhangi bir sentetik saç bakım kremine göre daha iyidir. Hindistan cevizi yağının sıcak olarak kullanımı saçların parlak ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Bir miktar sıcak yağı gece saça uygulayın ve sabah yıkayın. Sağlıklı, güçlü ve bakımlı saçlar için bu uygulama birkaç günde bir tekrarlanabilir.

Kuru saçlar için saç bakımı

Sert ve ince olan kuru saçlı kişiler için iyi bir saç bakımı büyük bir meseledir. Bununla beraber, temizleme, tonlama ve bakım maksatlı güçlü saç bakımı ürünleri kullanmak saç derisinin kurumasına ve pul pul olmasına neden olabilir. Hindistan cevizi yağı bu tür kuru saçların bakımında çok işe yaramaktadır.

Kepeği önler

Hindistan cevizi yağında bulunan çeşitli yağ asitleri kepek önlemede çok başarılıdır ve herhangi bir kepek önleyici şampuana göre de çok daha iyidir. Hindistan cevizi yağının düzenli olarak uygulanması faydalarından maksimum istifade etmeyi ve kepeklerden tamamen kurtulmayı sağlayabilir. Ayrıca ılık su ve saç için de çok faydalı olan Hint yağı ile beraber kullanılması da kepeği tedavide oldukça etkilidir. En iyi sonucu almak için saç derisini bu karışımla masaj yaparak uygulamaktır. Kepek için evde hazırlanabilecek diğer bir çözüm de, Hindistan cevizi yağı ile saça faydaları olduğu bilinen susam yağını karıştırmaktır. Bu karışımı 30 dakika kadar saç derisine uygulayın ve şampuanla yıkayın.

Kırık uçlar

Eğer saç uçlarınızda çok kırık varsa, genellikle kesilmesi tavsiye edilir fakat eğer bu problem saç tellerinin küçük bir bölümünde görülüyorsa, problemi çözmek için evde uygulayabileceğiniz basit bir çözüm yöntemi vardır. Düzenli olarak saçlarınıza Hindistan cevizi yağı ve badem yağı karışımı ile masaj yapın. Bu uygulama saç uçlarındaki kırıklıkları azaltacaktır.

Saçların beyazlaması ve kellik için

Hindistan cevizi yağı ayrıca beyaz saç ve kellik sorunu engellemek için de faydalıdır. Yer paskalyası ve yalancı papatya yaprağı suyunu Hindistan cevizi yağı ile karıştırın bu karışımı saça ve saç derisine uygulayın.

Saç şekillendirme

Hindistan cevizi yağı, sıcaklıkta erimesi ve soğuduğunda yoğunlaşması açısından saç şekillendirme açısından oldukça işe yaramaktadır. Bununla beraber, saça uygulandığında, kafa derisinin ısısından dolayı anında incelir ve yayılır. Sonrasında, saçlar hava ile temas ettiğinde yoğunlaşır. Bu yüzden iyi bir şekillendirici jel ya da krem olarak işe yarar.

Çıbanlar

Bazı kişiler, özellikle kış döneminde saç derilerinde çıban problemi yaşarlar. Çıban problemi ayrıca çok sıcağa ya da güneşe uzun süre maruz kalındığında da olabilmektedir. Hem saçı hem de saç derisini temiz tutmak önemlidir ve saçları ve saç derisine ara sıra Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile masaj yapmak hoş olmayan görüntüden ve rahatsızlıktan kurtulmayı sağlayabilmektedir. Bununla beraber, eğer problem devam ederse, bir doktora görüşmekte fayda vardır.

Saç tonlama

Hindistan cevizi yağı, özellikle kuru saçların tonlanmasında faydalıdır. Lavanta yağının saça olan faydaları bilinmektedir. Hindistan cevizi yağını lavanta yağı ile karıştırarak sıcak bir karışım oluşturun ve gece saça uygulayın ve sabah kalktığınızda durulayın. İstenilen sonuçları görene kadar bu uygulamayı istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.

Saç bakım kremi

Hindistan cevizi yağı kullanılarak evde saç kremi hazırlamak oldukça kolaydır. Sadece efektif değildir ayrıca hiçbir yan etki de göstermez. Bir miktar kına, Hindistan cevizi yağı ve sıcak sütü karıştırarak hamur kıvamına getirin. Bu karışımı 20 dakika saçta kalacak şekilde saça uygulayın uygun bir şekilde durulayın. Bu saç bakım malzemesi özellikle kuru saçlar için çok etkilidir.

Bitlenmeye karşı koruma sağlar

Bit saçlarda bulunan ve çok görülen zararlı bir böcektir ve bu problemi yaşayan herkes için bir utanç kaynağıdır. Ayrıca bitlerin tekrar tekrar geri gelme gibi huyları da vardır. Bit tedavisi için piyasada birçok kimyasal ürün bulunmaktadır fakat ne yazık ki bu ürünler içeriklerindeki güçlü kimyasallar yüzünden saça ve saç derisine zarar vermektedirler. İyi bir tarakla ıslak saçı taramak birlerden kurtulmak için iyi bir çözümdür fakat bu uygulama saça zarar da verebilmektedir. Bununla beraber, eğer saça Hindistan cevizi yağı sürerseniz taraması daha kolay olacak ve akabinde bitlerden kurtulmak kolaylaşacaktır.

Şampuan için Hindistan cevizi yağı kullanımı

Farkında olmayabilirsiniz fakat, şampuanlar büyük ihtimalle Hindistan cevizi yağı içerirler, en azından küçük miktarlarda. Kozmetik üreticileri, son zamanlarda, saçların beslenmesi için doğal yağların ne kadar önemli olduğunu anlamaya başladılar.
Şampuanın aşırı kullanımı genellikle saçların kurumasına, kırılmalarına ve saç derisinin genel sağlığının tamamen bozulmasına neden olabilmektedir.

Bu yüzdendir ki, üreticiler geniş çaplı olarak şampuanların içinde Hindistan cevizi yağını kullanmaya başladılar.

Ticari anlamda, şampuanların içeriğinde Hindistan cevizi yağı kullanmak harika sonuçlar elde edilmesini sağlamıştır ve saç bakım ürünlerinin içerisinde saf formda bir katkı maddesi olarak kabul edilmiştir.

Sağlıklı Saç: Saçı beslemesi, yaşlanma önleyici özellikleri, nemi tutma becerisi ve E vitamini desteği ile şampuan içindeki Hindistan cevizi yağı saç sağlığında en iyi yardımcılardan biridir.

Yağ faktörü: Deterjan ya da sabun bazlı şampuanlar saçları kuru ve sert yapabilir ya da beyazlatabilir. O yüzden saçları şampuanla yıkadıktan sonra bazen tarak saçlara takılabilmektedir. Şampuan içindeki yağ bu etkiyi azaltmaktadır. Hindistan cevizi yağının içinde, bu bileşen doymuş yağlardan gelmektedir ve saçı yumuşak ve parlak yaparlar.

Güzel ve hoş koku: Hindistan cevizi yağı şampuana ekstra olarak tazeleyici tatlı ve güzel bir koku katar.

Sonuç olarak, düzenli olarak Hindistan cevizi yağı içeren şampuan kullanmıyorsanız, bu durumda tercihiniz olan şampuanla Hindistan cevizi yağını her zaman karıştırabilir ve sonuçların tadını çıkarabilirsiniz. En iyi sonucu elde etmek için organik ya da bitkisel şampuanları tercih edin. Hindistan cevizi yağının faydalarını en iyi şekilde görmek için ne tür bir yağ alındığına dikkat etmek gerekir. Saf, rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı kimyasal işlemden geçmemiştir. Kimyasal işlemler yağdaki değerli besin öğelerini yok eder. Rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağını birçok yerden satın almanız mümkündür.

Devamı haftaya…
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Selen
Selen - 4 yıl Önce

Beyaz saçlara iyi gelmiyor abarti

Berfincee
Berfincee - 4 yıl Önce

Bayildimmm

banner471

banner473